Γεια σου Σπύρο για αυτά που γράφεις στο #39 . Και εγώ πρώην ψυκτικός ήμουν και όχι μόνο. Σωστά εν μέρει στα όσα γράφεις ... αλλά αν δεις γύρω γύρω σε όλα τα θέματα (γενικά) μέσα σε αυτό το φόρουμ. Υπάρχει μια σωρεία απαιτήσεων από κάποιους μη ειδικευόμενους σε κάθε θέμα και ζητάνε συμβουλές δεν είναι κακό κάποιοι να θέλουν να βοηθήσουν έστω και με τις πιο παράλογες και ανορθόδοξες απαιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Π..Χ στα θέματα ΗΗΟ εξηγούν κάποιοι πως θα παράξουν ηλεκτρόλυση και διάσπαση σε υδρογόνο και πως θα κάνουν το αμάξι τους να τρέχει με αυτό. εκεί άραγε δεν τίθεται θέμα ασφάλειας?

π.χ. Σε θέματα τροφοδοτικών και κυκλώματα υψηλών τάσεων που ζητάνε ενδιαφερόμενοι "πιτσιρικάδες" τίθεται θέμα ασφαλείας?

Αλλά σκέφτηκε κανείς ότι πολλά από αυτά τα "επίμονα άτομα" που ενδιαφέρονται για οτιδήποτε θέμα που τους ενδιαφέρει να φτιάξουν κάτι μόνοι τους ?.
Αν υποθέσουμε ότι ΔΕΝ τους βοηθάμε (που έτσι κι αλλιώς αυτοί θα επιχειρήσουν και πάλι ΠΙΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ να κάνουν τους ειδικούς ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ) . αναρωτήθηκε κανείς τι θα μπορούσαν να πάθουν αυτά τα άτομα ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ? σε θέματα ασφαλείας είτε ως προς την υγεία τους είτε ως προς τις πιθανές ζημιές που θα προκαλέσουν? Αυτό γιατί το παραβλέπουμε?

Εαν Σπύρο είσαι ακάθεκτος στην γνώμη σου . Ότι ΔΕΝ πρέπει να δίνουμε συμβουλές ή να μιλάμε για τεχνικά θέματα απέναντι και σε ανθρώπους Μη έμπειρους .

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΑΙΤ ακόμα και αν προφασιστούμε ότι οι συμβουλές ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ανταλλαγών απόψεων και συμβουλών είναι η πιο έγκυρη σταδιοδρομία είμαστε λάθος.

Γιατί π.χ. στο #36 του (Στέφανου) που αντικρούει τα λεγόμενα μου αν τα διαβάσεις και εσύ Σπύρο ως ειδικός (σε ότι με "διορθώνει" ο Στέφανος) θα δεις ότι ο Στέφανος ανήκει στην φρέσκια και "τυποποιημένη" διδασκαλία "ψευτοέμπειρων" ψυκτικών ΝΑΙ ΜΕΝ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΡΘΟΤΕΡΟ δεν αμφιβάλλω ... αλλά άντε Σπύρο να του εξηγήσεις τώρα του Στέφανου ότι ο (νέος είναι ωραίος) αλλά .... (ο παλιός είναι αλλιώς!!) και ο καλός Καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται. (όταν ο Στέφανος βρεθεί χωρίς αυτά τα μέσα) και αναγκαστεί χωρίς εργαλεία να κάνει την δουλειά ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ τότε να θυμηθείτε και να ρωτήσετε τον παλιό.!! Που αυτός ο "παλιός" μόνο ευχαριστημένους πελάτες έχει αφήσει πίσω του ... στις επισκευές και με πολλές ευχαριστίες για πολλά μα πολλά χρόνια.

Στον Αντώνη στο #40 . (Για διαδικασία εύρεσης διαρροής ) αν και δεν απευθύνει την ερώτηση σε εμένα. Και φαίνεται "διαβασμένος" θα τον ρωτήσω εγώ ένα ντοκουμέντο που μου έχει συμβεί

1) Έστω ότι έχουμε κάνει κενό σε ένα ψυκτικό κύκλωμα και παρακολουθείς τα μανόμετρα για την "σταθερότητα του κενού" ακόμα και για μεγάλο διάστημα το βρίσκεις οκ.
2) έστω έχεις και το "σούπερ ηλεκτρονικό ανιχνευτή" και λυχνίες για διαρροές και εκεί το βρίσκεις πάλι οκ.
3) έστω και τον δικό μου "μπακαλίστικο" τρόπο με τις "φυσαλίδες " μετά από κομπρεσέρ ψυγείου με το σωληνάριο βυθισμένο στο λάδι. και αυτό το βρίσκουμε οκ
4) Ή όποιας άλλης δικής σας επινόησης για εύρεση διαρροής.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΡΡΟΗ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΑΡΣΑ)

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ? μην ρωτάτε τον "παλιό" αφού έτσι κι αλλιώς δεν σας αφορά!!!