Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 70

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καλημέρα . Νίκο
    Το οικιακό ψυγείο σου (στην κατάψυξη ) που έχεις -24 βαθμούς δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα . αφού σαν κατώτερο όριο είναι οι -18 βαθμοί κατάλληλοι για συντήρηση τροφίμων στην κατάψυξη . Σημασία έχει να μπορεί το ψυγείο σου να μπορεί να "κόβει" την λειτουργία του από τον θερμοστάτη σου και να "επανεκκινεί" όταν χρειάζεται. Τότε λέμε ότι το ψυγείο λειτουργεί καλά.
    Τώρα όσον αφορά τα αιρ κοντίσιον. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ΔΕΝ θέλεις να ξοδευτείς για εργαλεία (όσο το δυνατόν) ... γίνεται .
    Πρέπει να μου πεις όμως Νίκο . με ποια "κριτήρια" συμπέρανες ότι λείπουν υγρά στα αιρ κοντίσιον σου? Έτσι απλά επειδή είδες ότι δεν κάνουν τίποτα? ή ελαφρώς? (γιατί όπως π.χ. με το οικιακό ψυγείο σου που νόμισες ότι -24 βαθμοί θεωρούνται ελλάτωμα?). Γιατί υπάρχουν και άλλοι λόγοι χαμηλής απόδοσης ... π.χ. από σκεπασμένο από σκόνες στις κυψέλες του έξω στοιχείου. (στα αιρ κοντίσιον ) κ.τ.λ.

Τέλος πάντων ... έστω και θέλουμε πράγματι να συμπληρώσουμε υγρά σε αιρ κοντίσιον αλλά δεν θέλουμε να ξοδευτούμε.
    1) Πάρε ή δανείσου την πιο μικρή φιάλη (σε κιλά) με το σωστό φρέον που αναφέρει ο κατασκευαστής. μαζί με το ειδικό σωληνάκι . (όχι μανόμετρα είπαμε κοστίζουν ούτε και ζυγαριά)

2) Δες στην ταμπέλα του έξω στοιχείου του αιρ κοντίσιον (ή καμιά φορά στο μέσα στοιχείο) αν αναφέρει τα Αμπέρ της "κανονικής λειτουργίας" όχι της "εκκίνησης" . Και αν δεν το αναφέρει ... δες ένα άλλο ολόιδιο αιρ κοντίσιον που είναι σε καλή κατάσταση και άστο να δουλέψει αρκετά λεπτά . και μέτρα με αμπεροτσιμπίδα "δαγκάνα" τα αμπέρ και σημείωσε τα. π.χ 6.20 αμπέρ (στο καλό και ίδιο αιρ κοντίσιον) . Τα αμπέρ που μετράμε εδώ είναι τα αμπέρ του κομπρεσέρ (της μηχανής του εξωτερικού στοιχείου) και όχι το συνολικό της (κεντρικής μπρίζας).

3) Έστω (υποθέτουμε) ότι π.χ σου αναφέρει ένταση "κανονικής λειτουργίας" 5.80 Α . Στο "προβληματικό " αιρ κοντίσιον . Τότε συμπλήρωσε σταδιακά με υγρά (σε μικρές δόσεις) δευτερολέπτων (και έχοντας την φιάλη ξάπλα ή οριζόντια). ανοίγοντάς και κλείνοντας από την βάνα της φιάλης του φρέον .
    Σημείωση ... πριν συνδέσεις το ειδικό σωληνάκι από την φιάλη στην βαλβίδα πλήρωσης του έξω στοιχείου κάνε στο σωληνάκι μια μικρή εξαέρωση από το ίδιο το υγρό που περιέχει η φιάλη (2 δευτερόλεπτα) . για να μην υπάρχει αέρας μέσα στο σωληνάκι. και αμέσως βίδωσε το καλά στην βαλβίδα πλήρωσης . και εννοείται θα ανοίξεις και το βανάκι της βαλβίδας πλήρωσης προς τα έξω με κλειδί άλιεν (για να είναι "ανοικτό" και να μπορέσουν να εισαχθούν τα υγρά (ανοίγοντας αυτήν την φορά από την βάνα της φιάλης). Πάντοτε μικρές δόσεις ( π.χ. 4-5 δευτερόλεπτα).

4) Παρακολουθείς το αμπερόμετρο από 5,80 που ήταν , να ανεβαίνει π.χ. 6 αμπέρ. Και μέχρι να το φτάσεις στα Αμπέρ του κατασκευαστή που είναι στα 6.20. Πάντα να αφήνεις αρκετό χρόνο παρακολούθησης 1-2 λεπτά πριν συμπεράνεις αν θέλει κι άλλα υγρά ή όχι.

αφού τελειώσεις . κλείσε την βάνα πλήρωσης (άλιεν) του στοιχείου , και αποσύνδεσε όλα τα υπόλοιπα.

Αν δεν έχεις ούτε αμπεροτσιμπίδα .... άλλος τρόπος που κάνουν μερικοί είναι να απομονώνουν τον ανεμιστήρα του μέσα στοιχείου (βγάζοντας της επαφές του) και του (αισθητήρα θερμοκρασίας που υπάρχει και ακουμπά στα στοιχεία) και έχοντας το σε κανονική λειτουργία , συμπληρώνουν σταδιακά παρατηρώντας αν παγώνουν τα σωληνάκια (χαλκοσωλήνες) του μέσα στοιχείου μέχρι το τέλος της διαδρομής του στοιχείου. ή καλύτερα πιο πριν περίπου 20 - 30 εκατοστά πριν το τέλος , να έχει δηλαδή την εμφάνιση λειωμένου πάγου - νερού.

Όλα τα παραπάνω για ..... πρόχειρα και οικονομικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 18-01-12 στις 09:45

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ΣΚΛΗΚΟΣ (18-02-16)

Το avatar του χρήστη aris285
    Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Ελευσινα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα . Νίκο
    Το οικιακό ψυγείο σου (στην κατάψυξη ) που έχεις -24 βαθμούς δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα . αφού σαν κατώτερο όριο είναι οι -18 βαθμοί κατάλληλοι για συντήρηση τροφίμων στην κατάψυξη . Σημασία έχει να μπορεί το ψυγείο σου να μπορεί να "κόβει" την λειτουργία του από τον θερμοστάτη σου και να "επανεκκινεί" όταν χρειάζεται. Τότε λέμε ότι το ψυγείο λειτουργεί καλά.
    Τώρα όσον αφορά τα αιρ κοντίσιον. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ΔΕΝ θέλεις να ξοδευτείς για εργαλεία (όσο το δυνατόν) ... γίνεται .
    Πρέπει να μου πεις όμως Νίκο . με ποια "κριτήρια" συμπέρανες ότι λείπουν υγρά στα αιρ κοντίσιον σου? Έτσι απλά επειδή είδες ότι δεν κάνουν τίποτα? ή ελαφρώς? (γιατί όπως π.χ. με το οικιακό ψυγείο σου που νόμισες ότι -24 βαθμοί θεωρούνται ελλάτωμα?). Γιατί υπάρχουν και άλλοι λόγοι χαμηλής απόδοσης ... π.χ. από σκεπασμένο από σκόνες στις κυψέλες του έξω στοιχείου. (στα αιρ κοντίσιον ) κ.τ.λ.

εως εδω τα λες καλα απο εκει και κατω ειναι ολλα λαθος.

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον aris285 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Nemmesis (08-02-12)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Είσαι σίγουρος Άρη ότι όλα είναι λάθος? Γιατί έχω δουλέψει 15 χρόνια πάνω σε αυτά (με εξαίρεση τα αιρ κοντίσον που τα απόφευγα λόγω φόρτου). Πάντως μην το πεις αυτό σε πρώην πελάτες μου που έχουν να μου λένε μόνο καλά λόγια . Και έχω χορτάσει "ψωμί" από αυτά. Και έχω να σου συστήσω πελάτες μου που διατηρούν ακόμη οικιακά ψυγεία "αντίκες" 40 ετίας . που πέρασαν "χέρι από εμένα" . λοιπόν? ήμουν κωλόφαρδος? ή μήπως θέλεις και κανένα στοιχηματάκι ενόποιων των μελών του φόρουμ ? ή δεν κατάλαβες ότι υπάρχουν και σαΐνια μαστόροι που "μπορούν " και εναλλακτικά χωρίς πολλά πολλά εργαλεία!

Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Ελευσινα

Προεπιλογή

Είσαι σίγουρος Άρη ότι όλα είναι λάθος? Γιατί έχω δουλέψει 15 χρόνια πάνω σε αυτά (με εξαίρεση τα αιρ κοντίσον που τα απόφευγα λόγω φόρτου). Πάντως μην το πεις αυτό σε πρώην πελάτες μου που έχουν να μου λένε μόνο καλά λόγια . Και έχω χορτάσει "ψωμί" από αυτά. Και έχω να σου συστήσω πελάτες μου που διατηρούν ακόμη οικιακά ψυγεία "αντίκες" 40 ετίας . που πέρασαν "χέρι από εμένα" . λοιπόν? ήμουν κωλόφαρδος? ή μήπως θέλεις και κανένα στοιχηματάκι ενόποιων των μελών του φόρουμ ? ή δεν κατάλαβες ότι υπάρχουν και σαΐνια μαστόροι που "μπορούν " και εναλλακτικά χωρίς πολλά πολλά εργαλεία!

Φυσικα και υπαρχου και σαινια αλλα οσο και σαινι να εισαι χωρις τα εργαλια και τα οργανα δεν εισαι ποτε σιγουρος τι εχεις κανει απλα το φτιαχνεις στο περιπου.
    Με μετριση των Αμπερ ποτε δεν συμπληρονουμε φρεον δεν εχει καμια σχεση τα Αμπερ που αναγραφει η ταμπελα με την ποσοτητα του φρεον που εχει μεσα το μηχανημα.
    Ο πιο μπακαλικος τροπος ειναι να βαλεις ενα θερμομετρο στην εξοδο του αερα και να συμπληρωνεις φρεον μεχρι να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια στο χαμηλοτερο σημειο.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Απάντηση στον Άρη . δεν εισαι ποτε σιγουρος τι εχεις κανει απλα το φτιαχνεις στο περιπου.
    θέλεις αμέτρητες αποδείξεις?... με "καινούρια ψυγεία εργοστασιακά?" που έχω συναντήσει από πελάτες μου . και είχαν πρόβλημα με μιαν "μπάλα πάγου " εκτός μονώσεως και ψυγείου?. Όπου εγώ τα "μάζεψα" αυτά και τα "επανέφερα" στην εξάλειψη του φαινομένου της "μπάλας πάγου" έξω από το ψυγείο? Και ακόμη περπατάνε και σήμερα μετά από πολλά χρόνια? (σημειωτέων ότι δεν ήταν από χαλασμένο υποτίθεται θερμοστάτη όπου αυτός θα δούλευε συνέχεια?). Και αν ακόμη δούλευε συνέχεια ΔΕΝ νοείται και σε αυτήν την περίπτωση "εργοστασιακό και τελειοποιημένο ψυγείο" να έχουμε μπάλες στο φινάλε! Να μαι καλά εγώ που τα "σφάζω όλα και τα μαχαιρώνω " ... όλα με το μάτι και στο περίπου.! Τι να κάνουμε κωλόφαρδοι και μπακαλίστικοι είμαστε...

Προς Τάσο . Εννοείται ότι στο ινβέρτερ δεν γίνεται (εύκολα αυτό) γιατί τα αμπέρ του μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή και δεν μπορείς να το προσδιορίσεις ... όμως δεν αναφέρθηκε ο ενδιαφερόμενος σε ινβέρτερ. Ας αναφερθεί ... και βλέπουμε τι μπορεί να γίνει με τον "οικονομικότερο" τρόπο σε εργαλεία. όσο για την βάνα πλήρωσης των υγρών αν και πως και πότε θα είναι ανοικτή ή κλειστή , δεν ήταν δυνατόν σε ένα απλό κείμενο να του τα εξηγήσουμε όλα επακριβώς.
    Όσο για το ότι "βλέπεις" πολλά λάθη , νομίζω είναι που ΔΕΝ έχεις να προτείνεις κάτι με την "οικονομική πολιτική εννοείται του ενδιαφερόμενου" αλλά και εναλλακτικά . Γιατί αν ήταν να αγοράσει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα ... θα αγόραζε για πιο εύκολα άλλα 3 αιρ κοντίσιον και εννοείται δεν θέλει μάστορα. λοιπόν ακούω τις δικές σας "οικονομικές απόψεις" προς τον ενδιαφερόμενο.

Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Ελευσινα

Προεπιλογή

Που κολαει η μπαλα παγου στο ψυγειο με αυτα που σου λεω εγω. αμα εσυ συμπληρωνεις φρεον σε οπιοδηποτε ψυκτικο κυκλωμα μετρωντας τα αμπερ και αποσυνδεωντας ανεμηστηρες συγνωμη αλλα δεν εισαι ψυκτικος.

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον aris285 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Nemmesis (08-02-12)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Άρη .Δέχομαι την "ανακάλυψη" σου ότι δεν είμαι ψυκτικός.... αλλά εσύ που παραδέχομαι ότι πρέπει να είσαι "διαβασμένος" ... για πες μου τι θα γίνει σε ένα π.χ. οικιακό ψυγείο ... αν .
    1) Έχουμε βάλει λιγότερα υγρά (φρέον) σε σχέση με τα κανονικά?
    2) Τι θα γίνει αν βάλουμε περισσότερα?

Εμ είπαμε εσύ ξέρεις καλύτερα. Έτσι και για να κατανοήσω και εγώ το "ασήμαντο" στο που κολλάει η "μπάλα πάγου" .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θοδωρής
    Περιοχή
    patra

Προεπιλογή

Καλημέρα . Νίκο

Τέλος πάντων ... έστω και θέλουμε πράγματι να συμπληρώσουμε υγρά σε αιρ κοντίσιον αλλά δεν θέλουμε να ξοδευτούμε.
    1) Πάρε ή δανείσου την πιο μικρή φιάλη (σε κιλά) με το σωστό φρέον που αναφέρει ο κατασκευαστής. μαζί με το ειδικό σωληνάκι . (όχι μανόμετρα είπαμε κοστίζουν ούτε και ζυγαριά)

2) Δες στην ταμπέλα του έξω στοιχείου του αιρ κοντίσιον (ή καμιά φορά στο μέσα στοιχείο) αν αναφέρει τα Αμπέρ της "κανονικής λειτουργίας" όχι της "εκκίνησης" . Και αν δεν το αναφέρει ... δες ένα άλλο ολόιδιο αιρ κοντίσιον που είναι σε καλή κατάσταση και άστο να δουλέψει αρκετά λεπτά . και μέτρα με αμπεροτσιμπίδα "δαγκάνα" τα αμπέρ και σημείωσε τα. π.χ 6.20 αμπέρ (στο καλό και ίδιο αιρ κοντίσιον) . Τα αμπέρ που μετράμε εδώ είναι τα αμπέρ του κομπρεσέρ (της μηχανής του εξωτερικού στοιχείου) και όχι το συνολικό της (κεντρικής μπρίζας).

3) Έστω (υποθέτουμε) ότι π.χ σου αναφέρει ένταση "κανονικής λειτουργίας" 5.80 Α . Στο "προβληματικό " αιρ κοντίσιον . Τότε συμπλήρωσε σταδιακά με υγρά (σε μικρές δόσεις) δευτερολέπτων (και έχοντας την φιάλη ξάπλα ή οριζόντια). ανοίγοντάς και κλείνοντας από την βάνα της φιάλης του φρέον .
    Σημείωση ... πριν συνδέσεις το ειδικό σωληνάκι από την φιάλη στην βαλβίδα πλήρωσης του έξω στοιχείου κάνε στο σωληνάκι μια μικρή εξαέρωση από το ίδιο το υγρό που περιέχει η φιάλη (2 δευτερόλεπτα) . για να μην υπάρχει αέρας μέσα στο σωληνάκι. και αμέσως βίδωσε το καλά στην βαλβίδα πλήρωσης . και εννοείται θα ανοίξεις και το βανάκι της βαλβίδας πλήρωσης προς τα έξω με κλειδί άλιεν (για να είναι "ανοικτό" και να μπορέσουν να εισαχθούν τα υγρά (ανοίγοντας αυτήν την φορά από την βάνα της φιάλης). Πάντοτε μικρές δόσεις ( π.χ. 4-5 δευτερόλεπτα).

4) Παρακολουθείς το αμπερόμετρο από 5,80 που ήταν , να ανεβαίνει π.χ. 6 αμπέρ. Και μέχρι να το φτάσεις στα Αμπέρ του κατασκευαστή που είναι στα 6.20. Πάντα να αφήνεις αρκετό χρόνο παρακολούθησης 1-2 λεπτά πριν συμπεράνεις αν θέλει κι άλλα υγρά ή όχι.

αφού τελειώσεις . κλείσε την βάνα πλήρωσης (άλιεν) του στοιχείου , και αποσύνδεσε όλα τα υπόλοιπα.

Αν δεν έχεις ούτε αμπεροτσιμπίδα .... άλλος τρόπος που κάνουν μερικοί είναι να απομονώνουν τον ανεμιστήρα του μέσα στοιχείου (βγάζοντας της επαφές του) και του (αισθητήρα θερμοκρασίας που υπάρχει και ακουμπά στα στοιχεία) και έχοντας το σε κανονική λειτουργία , συμπληρώνουν σταδιακά παρατηρώντας αν παγώνουν τα σωληνάκια (χαλκοσωλήνες) του μέσα στοιχείου μέχρι το τέλος της διαδρομής του στοιχείου. ή καλύτερα πιο πριν περίπου 20 - 30 εκατοστά πριν το τέλος , να έχει δηλαδή την εμφάνιση λειωμένου πάγου - νερού.

Όλα τα παραπάνω για ..... πρόχειρα και οικονομικά.
    την πλήρωση αν χρειαστείς να κάνεις, θα την κάνεις σε ψύξη.. Τώρα για το φρέον ρε παιδιά αν βρει μια κενή μπουκάλα και πάει και βάλει 1 κιλό??? τι πειράζει?? αρκεί να είναι ίδια τα υγρά μην κάνουμε κοκτέηλ..!!!
    Όποιος χαμογελάει ,όταν όλα γύρω του πάνε στραβά
    σίγουρα έχει σκεφτεί κάποιον για να ρίξει το φταίξιμο...
    ------------------------------------------------
    Τα πράγματα είναι απλά.
    Tο μπέρδεμα είναι να το καταλάβεις..

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Xωρις να εχω καμμια σχεση με το αντικειμενο καταλαβαινω οτι ο φιλος Κυριακιδης εχει εμπειρια στο θεμα κατι το οποιο φαινεται απο το οτι μπορει να αντιμετωπισει μια κατασταση χωρις τα απολυτως εξειδικευμενα εργαλεια.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Καλημέρα

Εάν είναι INVERTER το AC η αμπεροτσιμπίδα δεν ενδείκνυται έως απαγορεύεται.

Το βανάκι είναι πάντα ανοικτό γιατί το AC δεν δουλεύει αλλιώς.

Αν κλείσει η βάνα με το αλλεν δεν θα κάνει τίποτα άλλο από συγκέντρωση του υγρού.

Περί αφαίρεσης ανεμιστήρα κλπ δεν το συζητώ καν.

Πολλά λάθη βλέπω τελικά και εγώ

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. προβλημα με aircondition
    από hlektrologos000 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-06, 19:07

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι