Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 35

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Λιγο δυσκολο να φταιει ο πυκνωτης.Δεν δουλευει σε καμμια υψηλη συχνοτητα για να χαλασει..Των διακοπτικων που χαλανε συνηθως δουλευουν σε αρκετα Khz γιαυτο και αρπαζουν ευκολα..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λιγο δυσκολο να φταιει ο πυκνωτης.Δεν δουλευει σε καμμια υψηλη συχνοτητα για να χαλασει..Των διακοπτικων που χαλανε συνηθως δουλευουν σε αρκετα Khz γιαυτο και αρπαζουν ευκολα..
    εγω ειμαι σχεδον 100% οτι περνει ταση απο διακοπτηκο τροφοδοτικο και επειδη λιγο πολυ πετανε διαφορα μου εχει τυχει καμια 10ρια φορες αυτη η βλαβη...παιρνουν ΠΟΛΥ ευκολα παρασιτο αυτοι οι δεκτες και επισης... αρκετες φορες μου ετυχε βλαβη και στο πλαλμοτροφοδοτικακι που εχουν (μια μικρη καρφοτη πλακετιτσα πανω στην κυρια πλακετα) που ενω εδινε 12V περνουσε τοσο παρασητο που δεν δουλευε ο δεκτης ενω με το κουμπι δουλευε... επισης μου εχει τυχει να με φωναξουν για τετοια βλαβη και στην ουσια ηταν απο τον προηγουμενο "μαστορα" που εκανε service το μηχανημα και πετουσε τα καταθαριστικα του οπου νανε και πηγαν οξειδωσαν την πλακετα του δεκτη
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Nemmesis για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

a.papadatos (21-05-12)

Μέλος
    Όνομα
    χρηστος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

το ειχα παθει και εγω και αλλαξα το ματι
    κοστιζει περιπου 7 ευρο

Το avatar του χρήστη dant3
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αρα εγω τωρα τι να κοιταξω?το ματι για να το αλλαξω πρεπει να ξερω κατι συγκεκριμενο?πχ μια συχνοτητα?θα παρω και εναν αλλο πυκνωτη να δοκιμασω.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nemmesis Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω ειμαι σχεδον 100% οτι περνει ταση απο διακοπτηκο τροφοδοτικο
    Kαι εγω ειμαι σιγουρος οτι παιρνει απο διακοπτικο αλλα λεω οτι η ταση που παιρνει εχει περασει απο διαφορα φιλτρα και ειναι πλεον εντελως σταθεροποιημενη και επισης η τιμη του ειναι αρκετα μικρη ωστε να εχει χαλασει και να εχει ανεβασει ESR ..

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Kαι εγω ειμαι σιγουρος οτι παιρνει απο διακοπτικο αλλα λεω οτι η ταση που παιρνει εχει περασει απο διαφορα φιλτρα και ειναι πλεον εντελως σταθεροποιημενη και επισης η τιμη του ειναι αρκετα μικρη ωστε να εχει χαλασει και να εχει ανεβασει ESR ..
    Ναι αλλά μπορεί να υπάρχει κάποια αντίσταση περιορισμού και αν χαλάσει ο πυκνωτής (μεγάλο esr ή χάσιμο χωρητικότητας) υπάρχει πιθανότητα να περάσουν οι παλμοί εξόδου στην τροφοδοσία του, με τα αποτελέσματα που ανέφερε ο Παναγιώτης.

Επιπλέον χρησιμοποιείται και σαν φίλτρο (όπως αναφέρθηκε είναι ευαίσθητο μαραφέτι και τα switching δεν τα λες και καθαρά "και ας έχουν φίλτρα στην έξοδο")
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 01-02-12 στις 17:24

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε μου για να αλλάξεις τον δέκτη πρέπει να ξέρεις τη συχνότητα του φέροντος και το αν η έξοδος είναι θετικής ή αρνητικής λογικής. Επίσης πρέπει να προσέξεις τη διάταξη των ακροδεκτών.

Το avatar του χρήστη dant3
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αυτα πως μπορω να τα βρω?απο το χειριστηριο καπου?η εστω το manual του?αν το βρω...

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Το πιο δύσκολο είναι να βρεις τη συχνότητα του φέροντος, διότι πιθανότατα αυτά που θα γράφει ο παλιός δέκτης πάνω του δεν θα βοηθάνε. Ένας τρόπος είναι με μια φωτοδίοδο και ένα παλμογράφο. Θα χρειαστείς και το τηλεχειριστήριο. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό, και να αγοράσεις έναν δέκτη στα 36kHz και έναν στα 38kHz για να δοκιμάσεις ποιος σου κάνει. Αυτές είναι οι περισσότερο χρησιμοποιούμενες συχνότητες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως το σύστημά σου χρησιμοποιεί μια εξ αυτών!

Το αν η έξοδος είναι θετικής ή αρνητικής λογικής μπορείς να το προσπεράσεις. Συνήθως χρησιμοποιείται η αρνητική λογική.

Τη διάταξη των ακροδεκτών του καινούριου δέκτη μπορείς να την εξακριβώσεις πολύ εύκολα από το datasheet του. Κοιτώντας τις συνδέσεις κάτω από την πλακέτα μπορείς να εξακριβώσεις τη διάταξη ακροδεκτών του παλιού. Τα +5V και η γη θα πηγαίνουν στο + και το - του ηλεκτρολυτικού δίπλα. Το τρίτο είναι η έξοδος.

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

dant3 (02-02-12)

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nemmesis Εμφάνιση μηνυμάτων
    αρκετες φορες μου ετυχε βλαβη και στο πλαλμοτροφοδοτικακι που εχουν (μια μικρη καρφοτη πλακετιτσα πανω στην κυρια πλακετα)
    Aυτο αν θυμασαι μου εχει τυχει και στο δικο μου κλιματιστικο αλλα εκει πραγματι ειχε συχνοτητα αρκετων Khz που προφανως καταπονουν τον πυκνωτη πολυ περισσοτερο, γιαυτο και χαλαει..

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα με air condition SAMSUNG AQ12A1VE
    από bilaros στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-10, 19:47

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •