Λιγο δυσκολο να φταιει ο πυκνωτης.Δεν δουλευει σε καμμια υψηλη συχνοτητα για να χαλασει..Των διακοπτικων που χαλανε συνηθως δουλευουν σε αρκετα Khz γιαυτο και αρπαζουν ευκολα..
Λιγο δυσκολο να φταιει ο πυκνωτης.Δεν δουλευει σε καμμια υψηλη συχνοτητα για να χαλασει..Των διακοπτικων που χαλανε συνηθως δουλευουν σε αρκετα Khz γιαυτο και αρπαζουν ευκολα..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
εγω ειμαι σχεδον 100% οτι περνει ταση απο διακοπτηκο τροφοδοτικο και επειδη λιγο πολυ πετανε διαφορα μου εχει τυχει καμια 10ρια φορες αυτη η βλαβη...παιρνουν ΠΟΛΥ ευκολα παρασιτο αυτοι οι δεκτες και επισης... αρκετες φορες μου ετυχε βλαβη και στο πλαλμοτροφοδοτικακι που εχουν (μια μικρη καρφοτη πλακετιτσα πανω στην κυρια πλακετα) που ενω εδινε 12V περνουσε τοσο παρασητο που δεν δουλευε ο δεκτης ενω με το κουμπι δουλευε... επισης μου εχει τυχει να με φωναξουν για τετοια βλαβη και στην ουσια ηταν απο τον προηγουμενο "μαστορα" που εκανε service το μηχανημα και πετουσε τα καταθαριστικα του οπου νανε και πηγαν οξειδωσαν την πλακετα του δεκτη
φανατικος αντιαεικινηστης....
δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...
a.papadatos (21-05-12)
το ειχα παθει και εγω και αλλαξα το ματι
κοστιζει περιπου 7 ευρο
Αρα εγω τωρα τι να κοιταξω?το ματι για να το αλλαξω πρεπει να ξερω κατι συγκεκριμενο?πχ μια συχνοτητα?θα παρω και εναν αλλο πυκνωτη να δοκιμασω.
Ναι αλλά μπορεί να υπάρχει κάποια αντίσταση περιορισμού και αν χαλάσει ο πυκνωτής (μεγάλο esr ή χάσιμο χωρητικότητας) υπάρχει πιθανότητα να περάσουν οι παλμοί εξόδου στην τροφοδοσία του, με τα αποτελέσματα που ανέφερε ο Παναγιώτης.
Επιπλέον χρησιμοποιείται και σαν φίλτρο (όπως αναφέρθηκε είναι ευαίσθητο μαραφέτι και τα switching δεν τα λες και καθαρά "και ας έχουν φίλτρα στην έξοδο")
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 01-02-12 στις 17:24
Φίλε μου για να αλλάξεις τον δέκτη πρέπει να ξέρεις τη συχνότητα του φέροντος και το αν η έξοδος είναι θετικής ή αρνητικής λογικής. Επίσης πρέπει να προσέξεις τη διάταξη των ακροδεκτών.
Αυτα πως μπορω να τα βρω?απο το χειριστηριο καπου?η εστω το manual του?αν το βρω...
Το πιο δύσκολο είναι να βρεις τη συχνότητα του φέροντος, διότι πιθανότατα αυτά που θα γράφει ο παλιός δέκτης πάνω του δεν θα βοηθάνε. Ένας τρόπος είναι με μια φωτοδίοδο και ένα παλμογράφο. Θα χρειαστείς και το τηλεχειριστήριο. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό, και να αγοράσεις έναν δέκτη στα 36kHz και έναν στα 38kHz για να δοκιμάσεις ποιος σου κάνει. Αυτές είναι οι περισσότερο χρησιμοποιούμενες συχνότητες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως το σύστημά σου χρησιμοποιεί μια εξ αυτών!
Το αν η έξοδος είναι θετικής ή αρνητικής λογικής μπορείς να το προσπεράσεις. Συνήθως χρησιμοποιείται η αρνητική λογική.
Τη διάταξη των ακροδεκτών του καινούριου δέκτη μπορείς να την εξακριβώσεις πολύ εύκολα από το datasheet του. Κοιτώντας τις συνδέσεις κάτω από την πλακέτα μπορείς να εξακριβώσεις τη διάταξη ακροδεκτών του παλιού. Τα +5V και η γη θα πηγαίνουν στο + και το - του ηλεκτρολυτικού δίπλα. Το τρίτο είναι η έξοδος.
dant3 (02-02-12)