Δεν γνωρίζω σχετικά , το μόνο που κατάλαβα είναι ότι πρόκειται για ηλεκτροσυγκόλληση αργκόν?
Δεν τα έχω εξερευνήσει αυτά τα θέματα καθώς και το τι είναι το Tig που λες και τον ρόλο του , και τι ρόλο παίζει το βανάκι.
Κάποιος άλλος ίσως σε βοηθήσει
Δεν γνωρίζω σχετικά , το μόνο που κατάλαβα είναι ότι πρόκειται για ηλεκτροσυγκόλληση αργκόν?
Δεν τα έχω εξερευνήσει αυτά τα θέματα καθώς και το τι είναι το Tig που λες και τον ρόλο του , και τι ρόλο παίζει το βανάκι.
Κάποιος άλλος ίσως σε βοηθήσει
ουσιαστικα απο το ηλεκτροβανακι περναει αεριο σε χαμηλη πιεση..και παλι ευχαριστω.
Μια φωτο θα βοηθούσε. Μήπως αναγράφει πάνω duty factor;
Ουσιαστικά σου ζεσταίνεται το πηνίο από την ηλεκτροβάνα.
Συνήθως τα πηνία αυτά είναι φυσιολογικό να ζεσταίνονται αρκετά, σε σημείο που το ακουμπάς, δεν το ακουμπάς. Αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, τί σε ενοχλεί???? Τουλάχιστον η camozzi είναι αξιόπιστη.
Ισως αν χρησιμοποούσες πηνίο τάσης 220VAC, ή έστω 24VDC, να μην ζεσταίνεται τόσο. Ουσιαστιά το θερμικό φαισνόμενο είναι αποτέλεσμα του ρεύματος. Ισως το πηνίο των 220VAC ή και των 24VDC, επειδή θέλει πολύ λίγο ρεύμα, να συμπεριφέρεται πιο καλά.
οπως τα λες πετρο..το πηνιο ζεστενεται σε υπερβολικο βαθμο..πριν βαλω 12 volt το ειχα με 220..και μου κανε το ιδιο..και αναγκαστικα εβγαλα τα 220 και εβαλα 12,μιας και περναει argon αεριο απο κει μεσα,και δεν ειναι για πολλα "παιχνιδια"..
φωτογραφια δυστηχως δεν ξερω να ανεβαζω..ομως τα στοιχεια της συγκεκριμενης ηλεκτροβανας,ειναι..μαρκα CEME(ITALY)TYPE:BC1/DC12V/CLASSE:H..edit:δεν ειναι τελικα camozzi..μπερδευτηκα εγω,λαθος δικο μου..
Κωνσταντίνε λες το εργοστάσιο να μην έχει προβλέψει την αντοχή αυτής της βάνας? Και αν το "φοβούνταν" τόσο . θα σου έλεγαν μην το χρησιμοποιείς παρατεταμένα στο Manual δηλαδή.
Τέλος πάντων αν ανησυχείς "ιδιαιτέρως που λέει ο λόγος" και θέλεις να είσαι 1000% σίγουρος . (να το πω θεέ μου ή να μην το πω?)
Βάλε ανεμιστηράκι από PC κατά πάνω του ... και αν θέλεις να είσαι 2000% σίγουρος βάλε και μια αλουμινένια ψύκτρα γύρω γύρω .
για 5000% σιγουριά ... θα το μελετήσω .... αλλά κατόπιν αμοιβής!
Καλησπερα Κωνσταντινε. Ειμαι ηλεκτρολογος στο τοπικο λατομειο.Ενας απο τους φορτωτες μας ειναι ενας VOLVO 330. Αυτος εχει 5 ηλεκτροβαλβιδες στο σασμαν για την επιλογη των ταχυτητων.Τα πηνεια ειναι στα 24 βολτ. Ατυχως, καιγοντε πολυ τακτικα ειδικα της πρωτης και της οπισθεν επειδη δουλευουν την περισσοτερη ωρα, και επομενως ζεστενοντε παραπανω απο τα αλλα, ειδικα μεσα στις δυσκολες συνθηκες ενος λατομειου,ειδικα το καλοκαιρι.
Η αλλαγη τους ειναι απλη υποθεση. Το δυσκολο ειναι το κοστος (γυρω στα 100 ευρω το πηνειο).
Στο τοπικο εμποριο βρηκα πηνεια με 10 ευρω ,ομως ειναι 12 βολτα. Εβαλα λοιπον σε σειρα με καθε 12βολτο, μια κοινη λαμπα 24 βολτ 21 βαττ .Ετσι εχω και οπτικη ενδειξη οταν δουλευει το πηνειο, και εχω γρηγορη διαγνωση σε περιπτωση προβληματος.
Σε αλλο μηχανημα, το γεωτρυπανο με το οποιο βαζουμε τα εκρηκτικα στο βουνο, ζεστενοταν υπερβολικα μια μεγαλη ηλεκτροβαλβιδα του κομπρεσερ.
Αν και 24 βολτη, μεσω ενος ρελε την τροφοδοτησα με 12 απο την μια μπαταρια. Σταματησε να ζεστενεται, και το μηχανημα δουλευει μια χαρα.
Γνωριζω οτι πολλοι απο σας θα διαμαρτηρηθητε για τις πατεντες. Ομως εδω στην επαρχια που η προσβαση στα ανταλλακτικα ειναι δυσκολη, κυριως χρονβορα,ειδικα αν μεσολαβει σαββατοκυριακο 'η αργια, η προσφυγη σε πατεντες ειναι σωτηρια.
Τελος σε ενα δικο μου θερμοκηπιο, χρειαστηκα μια ηλεκτροβανα, αλλα την βρηκα μονο σε 24 βολτ. Την τροφοδοτησα με 12 και δουλευει μια χαρα.
Ολα αυτα στα γραφω για να δεις οτι μπορεις να κανεις διαφορα πραγματα που αλλοι εχουν δοκιμασει με επιτυχια πιο πριν.
Θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις ενα ρυθμιζομενο τροφοδοτικο με το οποιο να τροφοδοτεις το πηνειο, ελλατωνοντας συνεχως την ταση μεχρι που η βαλβιδα να δουλευει αξιοπιστα, χωρις να ζεστενεται υπερβολικα. (Αν την ακουμπας με το χερι ειναι ΟΚ)
Κατοπιν το αντικαθιστας με αλλο σταθεροποιημενο, ιδιας τασης και εντασης.
Καλη επιτυχια.
lcharal (30-03-12)