Γεια σου Κώστα . Για τι σκοπό είναι αυτό το ηλεκτροβανάκι? τι χαρακτηριστικά γράφει επάνω? από που το τροφοδοτείς ?
Γεια σου Κώστα . Για τι σκοπό είναι αυτό το ηλεκτροβανάκι? τι χαρακτηριστικά γράφει επάνω? από που το τροφοδοτείς ?
γεια σου φιλε μιχαλη και ευχαριστω για την ανταποκριση σου.λοιπον το ηλεκτροβανακι ειναι της camozzi και το δουλευω επανω σε μια tig ηλεκτροσυγκολησση..ειναι παρομοιο με αυτα που εχουν οι mig(συρματος)..το θεμα ειναι οτι εγω τρωω πιο πολυ χρονο για να κανω συνεχομενες ραφες,χρησιμοποιωντας την tig..αρα πιο πολυ ωρα το βανακι σε λειτουργεια..και ρωταω εγω τωρα..αν υπαρχει καποιος τροπος ωστε να μην ζεστενεται..α ξεχασα να αναφερω πως το δουλευω με τροφοδοτικο..ειτε μεσχιματιστη που εβαλα ειτε τροφοδοτικα..ζεστενεται το ιδιο..αν και η καταλαλωση που χρειαζεται ειναι μηδαμινη..αν γνωριζεις η μπορεις να σκεφτεις κατι..ευπροσδεκτη καθε ιδεα..και παλι ευχαριστω!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη icman : 24-01-12 στις 07:55
Δεν γνωρίζω σχετικά , το μόνο που κατάλαβα είναι ότι πρόκειται για ηλεκτροσυγκόλληση αργκόν?
Δεν τα έχω εξερευνήσει αυτά τα θέματα καθώς και το τι είναι το Tig που λες και τον ρόλο του , και τι ρόλο παίζει το βανάκι.
Κάποιος άλλος ίσως σε βοηθήσει
ουσιαστικα απο το ηλεκτροβανακι περναει αεριο σε χαμηλη πιεση..και παλι ευχαριστω.
Μια φωτο θα βοηθούσε. Μήπως αναγράφει πάνω duty factor;
Ουσιαστικά σου ζεσταίνεται το πηνίο από την ηλεκτροβάνα.
Συνήθως τα πηνία αυτά είναι φυσιολογικό να ζεσταίνονται αρκετά, σε σημείο που το ακουμπάς, δεν το ακουμπάς. Αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, τί σε ενοχλεί???? Τουλάχιστον η camozzi είναι αξιόπιστη.
Ισως αν χρησιμοποούσες πηνίο τάσης 220VAC, ή έστω 24VDC, να μην ζεσταίνεται τόσο. Ουσιαστιά το θερμικό φαισνόμενο είναι αποτέλεσμα του ρεύματος. Ισως το πηνίο των 220VAC ή και των 24VDC, επειδή θέλει πολύ λίγο ρεύμα, να συμπεριφέρεται πιο καλά.
οπως τα λες πετρο..το πηνιο ζεστενεται σε υπερβολικο βαθμο..πριν βαλω 12 volt το ειχα με 220..και μου κανε το ιδιο..και αναγκαστικα εβγαλα τα 220 και εβαλα 12,μιας και περναει argon αεριο απο κει μεσα,και δεν ειναι για πολλα "παιχνιδια"..
φωτογραφια δυστηχως δεν ξερω να ανεβαζω..ομως τα στοιχεια της συγκεκριμενης ηλεκτροβανας,ειναι..μαρκα CEME(ITALY)TYPE:BC1/DC12V/CLASSE:H..edit:δεν ειναι τελικα camozzi..μπερδευτηκα εγω,λαθος δικο μου..