Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 24

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη gas_liosia
    Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Άνω Λιόσια

Προεπιλογή

Στο project του ΕΛΕΚΤΟΡ χρησιμοποιεί +-35 Vdc αλλά και αυτοί προτείνουν 8 Ohm ηχείο.
    http://www.hlektronika.gr/forum/atta...9&d=1230061773
    http://www.hlektronika.gr/forum/atta...0&d=1230061866
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gas_liosia : 02-12-11 στις 14:06
    Βοηθάτε αλλήλους!!!

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Πέραμα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gas_liosia Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο project του ΕΛΕΚΤΟΡ χρησιμοποιεί +-35 Vdc αλλά και αυτοί προτείνουν 4 Ohm ηχείο.
    http://www.hlektronika.gr/forum/atta...9&d=1230061773
    http://www.hlektronika.gr/forum/atta...0&d=1230061866
    Διάβασε καλύτερα το άρθρο που πόσταρες:

“…For test purposes, prototype of the amplifier was powered by a stabilized +-35V supply…

…The cooling capacity offered by a heatsink as specified in the parts list is really only sufficient for load independencies of 6 ohms or more. Even if a heatsink – βαρέθηκα να γράφω,

Διάβασε να δεις τι λέει, ακόμα και με άπειρη ψύκτρα θα υπάρχει τοπική υπερθέρμανση (hot spot) και θα κόβει η προστασία με τόση τάση. Και λέει αμέσως πιο κάτω:

“With this in mind, it is recommended to drop the supply voltage to about +-30V if the amplifier is used to drive a 4-ohms load

Σε ευχαριστώ που έβαλες το άρθρο!

Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Άνω Λιόσια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από selectronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Διάβασε καλύτερα το άρθρο που πόσταρες:

“…For test purposes, prototype of the amplifier was powered by a stabilized +-35V supply…

…The cooling capacity offered by a heatsink as specified in the parts list is really only sufficient for load independencies of 6 ohms or more. Even if a heatsink – βαρέθηκα να γράφω,

Διάβασε να δεις τι λέει, ακόμα και με άπειρη ψύκτρα θα υπάρχει τοπική υπερθέρμανση (hot spot) και θα κόβει η προστασία με τόση τάση. Και λέει αμέσως πιο κάτω:

“With this in mind, it is recommended to drop the supply voltage to about +-30V if the amplifier is used to drive a 4-ohms load

Σε ευχαριστώ που έβαλες το άρθρο!
    Ωχ συγνώμη... δικό μου λάθος. Σωστά είναι αυτά που λες δεν αντιλέγω αλλά από ταχύτητα έγραψα ότι προτείνουν 4 Ω... ενώ προτείνουν 8... Το συγκεκριμένο ενισχυτή τον έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό και το τροφοδοτικό το σχεδίασα στα +-32V. Δυστυχώς λόγο διάφορων συγκυριών το project το έχω "παρκάρει" για λίγο μιας και είναι λίγο σύνθετο και απαιτεί χρόνο.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση και θα διορθώσω το post μου.
    Βοηθάτε αλλήλους!!!

Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Άνω Λιόσια

Προεπιλογή

Ααα... και όσο για το άρθρο θα έπρεπε να ευχαριστούμε καλύτερα τον moutoulos μιας και αυτός το είχε ανεβάσει. Εγώ απλά το κοινοποίησα.
    Βοηθάτε αλλήλους!!!

Προεπιλογή

Καμια εξέλιξη a.papadatos ?

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Πέραμα

Προεπιλογή

Και εδώ μία από τα ίδια, έχω δύο στέρεο κιτ (LM3875) και τροφοδοτικά, pots κτλ αλλά έχω κολλήσει στα λεφτά, εεε, κουτιά ήθελα να πώ.

Και επειδή το έψαχνα πριν καιρό το θέμα 3886-3875 κτλ, γι αυτό ήξερα για την τροφοδοσία. Και εγώ δυστυχώς 25V AC μετ/στες έχω, έλεγα κάποια στιγμή να βάλω σταθεροποίηση με 2xLM338 και ίσως και διακόπτη για 8Ω/4Ω ηχεία (αλλάζοντας την τάση εξόδου των LM338 ) αλλά δεν έκατσε.

Καλή τύχη λοιπόν και στους τρείς μας στην κατασκευή των Gainclones!

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον selectronic για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

gas_liosia (02-12-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία