Κωνσταντίνε χοντρό λάθος είναι για εσένα για εμένα είναι must, και η απλή κόλληση έχει flux ούτε εκεί χρησιμοποιείς επιπλέον flux.
Η διαδικασία που ακολουθώ εγώ είναι, όταν δημιουργηθούν τα μπαλάκια (σε σχετικά μικρή θερμοκρασία στον αέρα/irda) βγάζω το stencil τοποθετώ λίγο επιπλέον flux και ξαναζεσταίνω με μεγαλύτερη, η στρώση που βάζω από κάτω είναι ένα πολύ λεπτό στρώμα και καθαρισμένο με μπατονέτα (γίνεται σαν flux film).
Δεν υπάρχει χοντρό λάθος όταν γίνεται η δουλεία σου (το αντίθετο θα έλεγα), επιπλέον ο καθένας έχει το τρόπο του να επιτυγχάνει το σκοπό του.
Φιλικά Σπύρος.
Γιάννη δες κάποια video για να καταλάβεις.
Για να μου ξεκολλάει ποιο εύκολα το stencil δεν το ζεσταίνω πολύ και όταν καταλάβω πως έχουν ψιλοκολλήσει (solder balls) ή έχουν σχηματιστεί (solder paste), τότε βγάζω το stencil και με λίγο επιπλέον flux και θερμοκρασία τελειώνω την διαδικασία.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 20-09-11 στις 14:30
Μάλιστα!!!Ευχαριστώ πολύ Σπύρο.Ανυπομωνώ να έρθουν αυτα που παρήγγειλα για να πειραματιστώ με τις ώρες.![]()
Σπύρο καλά το λες κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν έβγαζα το στένσιλ.
Αν έχεις καλής ποιότητας πάστα στις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται κάν. Αν το αφαιρέσεις κλπ ίσως να χρειαστεί αλλά για να δημιουργήσω μπάλες συνήθως το κάνω με τη μια ώστε να μη χρειαστεί κάτι άλλο.
900MHz-64GHz
Αυτό το κάνω γιατί όσα heat directly έχω πάρει από ebay μετά από ~30 sec σε χαμηλή θερμοκρασία (140-170 κελσίου) στραβώνει με αποτέλεσμα ιδιαίτερα αν είναι universal να κολλάνε τα μπαλάκια αναμεταξύ τους <αναφέρομαι σε μεγάλα bga>.
Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα την γνώμη σας:
Για πλήρη εξοπλισμό εργαστηρίου, το οποίο θα επισκευάζει σταθερούς-φορητούς Η/Υ, και με bugdet 3-4Κ ευρώ, ποιες είναι οι προτάσεις σας;
Βρισκόμαστε στον χώρο της πληροφορικής (πωλήσεις-service) 10 χρόνια τώρα, και σκεφτόμαστε σοβαρά να προχωρήσουμε στο reballing, διότι βαρεθήκαμε να στέλνουμε αλλού τις επισκευές μας και να μας γδέρνουν.
Θέλουμε προτάσεις για BGA rework stations (αξιόπιστα στις ενδείξεις θερμοκρασίας, να δέχεται profiles), προμηθευτή για stencils, solder balls, flux, ταινίες κτλ, μικροεργαλεία (τσιμπίδες, μιτοτσίμπιδα κ.α.) κατα προτίμηση από ευρώπη ή ακόμα και από Ελλάδα.
Παράλληλα καμιά πρόταση για microscope (iσως ενσωματωμένο στο station) ή άλλη λύση για pcb inspection.
Ότι άλλο θεωρείται ότι θα μας χρειαστεί.
Ο παρακάτω σταθμός λεέι;
http://www.chipspain.com/en/electron...itor-6722.html
Περιμένω προτάσεις
Χάρης
Υ.Γ. Τι δουλειά κανουν ακριβώς τα παρακάτω; (dummy testers κτλ)
http://www.ownta.com/wholesale-drops...top-repairing/
Παιδιά αυτό το gel flux είναι καλό?
http://shop.wiltec.info/product_info...-Gel-10cc.html
O σταθμος καλος φαινεται αλλα αν τον παρεις με DHL απο ΗΚ ετοιμασου να τον πληρωσεις διπλο..Αρχικό μήνυμα από harristh;462248
Ο παρακάτω σταθμός λεέι;
[URL
Τα αλλα που δειχνεις απλως σου δινουν τις επαφες της CPU ,μνημης κλπ για να μπορεσεις να μετρησεις τασεις..Δεν μου φαινεται να εχει καποια χρησιμοτητα..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Κοίτα από εμφάνιση καλός φαίνεται και από ότι φαίνεται έχει 3 εξόδους θερμοκρασίας (κόλληση αποκόλληση με αέρα και preheat με irda), λογικά θα έχει όλα αυτά που χρειάζεσαι (manual δεν έχει),
κατά την γνώμη μου όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι βολικό να το δουλεύεις πάνω από το σταθμό καλύτερα θα ήταν να έχει και υποδοχή για σύνδεση με pc,
Υ.γ
Η κάμερα που έχει επάνω σου είναι αρκετή.