εχω τον υψηλης καινουργιο.σηκωσε το συλλεκτη στον αερα του BU1508DXκαι βαλε λαμπα να δεις τι κανει.πως επανηλθε το standby;;;
εχω τον υψηλης καινουργιο.σηκωσε το συλλεκτη στον αερα του BU1508DXκαι βαλε λαμπα να δεις τι κανει.πως επανηλθε το standby;;;
Ηταν καμένες οι ασφαλειεσ 1571 -> 630ΜΑ 1449->400ΜΑ τις αντικατέστησα και άναψε το standby .
Tο 7540->STP4NA60FI είναι ΟΚ . To 7445 -> BU1508DX το άλλαξα αλλα δεν ήταν καμένο .
Εχω ξεκολλύσει ωλύση και πέρασα απο έλεγχο διόδους , πυκνωτές δεν έχω βρεί ακόμα βλάβη ( κουράστηκα ) . Δεν υπάρχουν μαυρίλες , σκασίματα κ.λ.π.
Το παραπάνω σχέδιο τελικά είναι λάθος άλλο είναι το σχέδιο : Αυτό είναι το σωστό http://fileshare.eshop.bg/downloadsm..._21pt136b.html
Απλός επισημαίνω οτι πριν καεί έκανε κάτι σαν σπυθυρισμός δυνατός σε τακτά διαστήματα και μετά έσβησε .
Δεν ξέρω τι να ψάξω . Τον έλεγχο με την λάμπα θα την κάνω αυριο και θα σου πώ .
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου .
Φιλικά Δημήτρης
Μετρησα την τάση στο c χωρίς να τον ξεκωλύσω . είναι 100V και όταν βάζω την λάμπα 220v/100w ανάβει και πρόσεξα οτι το led stantby χαμηλώνει την ενταση φωτισμού και κάνει εκεί κοντά στο led ενα τακ κάτι σαν ρελεδάκι ?? .
Τι άλλο να μετρήσω ?? Τώρα που πήρα φόρα .....
Το πμ το πήρα .
![]()
καλα ως εδω.αν πας να την αναψεις τι σου κανει;;αναβοσβηνει το led στη προσοψη και ακους τακ τακ;;
Οταν την βάζω στην μπρίζα ανάβει το led . Απο εδώ και μετά δεν κάνει τίποτα .
Το τακ τακ to κάνει μόνο όταν συνδέω την λάμπα στο c του τραντζιστορ και φυσικα ανάβει η λάμπα αλλά το led χάνει φωτινότητα σαν θα ξέλει να ανοίξει η TV ακούω τότε το τακ τακ κοντά στο led ? Δεν επέμενα να έχω την΄λάμπα συνδεδεμένει για να το ψάξω γιατι φοβήθηκα να μην κάψω τίποτα άλλο .
Επίσης πρόσεξε λίγο το πρώτο μου ποστ. Το τσακ που έκανε πριν καέι ακουγόταν στα 4 μέτρα αφού βλέπαμε τηλεόραση και μετά έσβησε ..............
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JIM_6146B : 27-08-11 στις 10:14
Καλημέρα. Έλεγξε αν στο δευτερεύων των μετασχηματιστών έχεις αυτές τις τάσεις με βάση το σχήμα . Με αυτό τον τρόπο έχεις δημιουργήσει ένα κομβικό σημείο στο κύκλωμα και τσεκάρεις αν το πρόβλημα βρίσκεται πριν ή μετά τους μετασχηματιστές στην πλακέτα τροφοδοσίας . Αν δεν έχεις σε καμία δίοδο τάση, τότε όπως καταλαβαίνεις ο μετασχηματιστής κάηκε.
duomax3
Μετρήσης με το led αναμενο .
αρχείο dyo
εκεί που έχει τάση
14V2 ακροδεκτες πυκνωτή 2573 έχω 15V
86V2 ακροδεκτες πυκνωτή 2569 εχω 99V
10v5 ακροδεκτες πυκνωτή 2563 έχω 3,7V ????? τι σημαίνει αυτό ...
αρχείο ena
ολα ειναι 0 εκτός στο 2470 πυκνωτή που λέει 173V Εγώ έχω 99V
.........
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JIM_6146B : 27-08-11 στις 11:21