ελεγξε το τρανζιστορ ισχυος ισως ειναι και ο υψηλης.εχω το σασσι ολοκληρο πες μου οτι θελεις
ελεγξε το τρανζιστορ ισχυος ισως ειναι και ο υψηλης.εχω το σασσι ολοκληρο πες μου οτι θελεις
Ευχαριστώ για την απάντηση σου . Το απόγευμα θα κάνω μετρήσης
Δες και το σχέδιο και πες μου πιθανά σημεία .
Άποσυμπιέζεις το hjsplit.zip σε εναν κατάλογο . Στον ίδιο κατάλογο αποσυμπίεσε και τα άλλα zip .
Τρέξε το hjsplit.exe και κάνε join .
Θα δημιουργηθεί ενα pdf αρχείο .
![]()
Συνέχεια .....
Μετά απο μελέτη διαφόρων επισκευών TV που έχουν αναρτηθεί στο φορουμ μας όπως επίσης και εδώ http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53917
Εφερα την τηλεόραση σε αναμονή αλλά δεν ξεκινάει . Απο διάφορα σχηματικά θα αλάξω το BU1508DX δεν έχω τάση εκεί και μετά τον μετασχηματιστή υψηλής .
Τώρα τα τσακ που άκουγα μάλλον θα μπορούσε να είναι ο μετασχηματιστή υψηλής ... ? Ερώτημα Ποσο έχει ενας μετασχηματιστής υψηλής , πώς το ζητάω και απο που .....κανά κατάστημα με μετασχημτιστέ υψηλής . Φυσικά αν είναι ακριβός την πετάω .....
Μπορώ να μετρήσω τον μετασχηματιστή υψηλής χωρίς να τον βάλω σε λειτουργία ???
Η αναζήτηση συνεχίζεται![]()
εχω τον υψηλης καινουργιο.σηκωσε το συλλεκτη στον αερα του BU1508DXκαι βαλε λαμπα να δεις τι κανει.πως επανηλθε το standby;;;
Ηταν καμένες οι ασφαλειεσ 1571 -> 630ΜΑ 1449->400ΜΑ τις αντικατέστησα και άναψε το standby .
Tο 7540->STP4NA60FI είναι ΟΚ . To 7445 -> BU1508DX το άλλαξα αλλα δεν ήταν καμένο .
Εχω ξεκολλύσει ωλύση και πέρασα απο έλεγχο διόδους , πυκνωτές δεν έχω βρεί ακόμα βλάβη ( κουράστηκα ) . Δεν υπάρχουν μαυρίλες , σκασίματα κ.λ.π.
Το παραπάνω σχέδιο τελικά είναι λάθος άλλο είναι το σχέδιο : Αυτό είναι το σωστό http://fileshare.eshop.bg/downloadsm..._21pt136b.html
Απλός επισημαίνω οτι πριν καεί έκανε κάτι σαν σπυθυρισμός δυνατός σε τακτά διαστήματα και μετά έσβησε .
Δεν ξέρω τι να ψάξω . Τον έλεγχο με την λάμπα θα την κάνω αυριο και θα σου πώ .
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου .
Φιλικά Δημήτρης
Μετρησα την τάση στο c χωρίς να τον ξεκωλύσω . είναι 100V και όταν βάζω την λάμπα 220v/100w ανάβει και πρόσεξα οτι το led stantby χαμηλώνει την ενταση φωτισμού και κάνει εκεί κοντά στο led ενα τακ κάτι σαν ρελεδάκι ?? .
Τι άλλο να μετρήσω ?? Τώρα που πήρα φόρα .....
Το πμ το πήρα .
![]()
καλα ως εδω.αν πας να την αναψεις τι σου κανει;;αναβοσβηνει το led στη προσοψη και ακους τακ τακ;;
Οταν την βάζω στην μπρίζα ανάβει το led . Απο εδώ και μετά δεν κάνει τίποτα .
Το τακ τακ to κάνει μόνο όταν συνδέω την λάμπα στο c του τραντζιστορ και φυσικα ανάβει η λάμπα αλλά το led χάνει φωτινότητα σαν θα ξέλει να ανοίξει η TV ακούω τότε το τακ τακ κοντά στο led ? Δεν επέμενα να έχω την΄λάμπα συνδεδεμένει για να το ψάξω γιατι φοβήθηκα να μην κάψω τίποτα άλλο .
Επίσης πρόσεξε λίγο το πρώτο μου ποστ. Το τσακ που έκανε πριν καέι ακουγόταν στα 4 μέτρα αφού βλέπαμε τηλεόραση και μετά έσβησε ..............
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JIM_6146B : 27-08-11 στις 10:14
Μπορείς να μετρήσης ωμικά την έξοδο του LM317 με το μείων του . Εγώ έχω 19Ω . Πήγαίνει σε ενα ολοκληρωμένο με 52 ποδαράκια στο 36pin . Αν αποσυνδέσω το 36 Pin τα 19Ω γίνονται πάνω απο 100Ω και επανέρχεται η τάση στην έξοδο του 317 σε 8V . Αλλιώς έχω περίπου 3,7V
υπενθυμίζω οτι η 1571->630ma ασφάλεια είχε καεί ???
καμία ιδέα ?
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JIM_6146B : 29-08-11 στις 15:20