Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 89

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη tnt_tuner
    Μέλος
    Όνομα
    tnt_tuner
    Περιοχή
    Μπραχάμι

Προεπιλογή

ναι φιλε Αρη λογικο το βρισκω να ερχεται απο το r/cd δεν το εχω παρατιρισει ποτε να ερχεται απο τα ηχια της πιγης, θα το παρατιρησω προσεκτικα σε ισιχο μερος!
    αυτο που μου ειπαν οτι κατι παιζει με τις γηοσεις ητε της πιγης ητε του ενισχιτη....? εχει βαση?
    (αυτος που μου το ειπε εχει ηχοσυστιματαδικο αλλα δεν ειδε το αμαξι για να ειναι και σιγουρος!)

φιλε navar η κανεις πλακα η δεν ξερεις απο ηλεκτρικα αυτοκινητων και ηχοσυστηματα.....ο μαμα δυναμος δινει 100Α.....

καμια αλλη γνωμη?
    κα8ε ιδεα και σκεψη δεκτη απο αλλους...
    το τουρμπιζειν εστει φιλοσοφειν!!!

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tnt_tuner Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε navar η κανεις πλακα η δεν ξερεις απο ηλεκτρικα αυτοκινητων και ηχοσυστηματα.....ο μαμα δυναμος δινει 100Α.....
    χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση , ο μαμά δίνει 100Α αλλα
    απο αυτά πρέπει να φορτίζει η μπαταρία , να δουλέυουν τα φώτα , να δουλέυουν όλα τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου ,να δουλέυει η ανάφλεξη...κλπ κλπ
    αν τα αρθροίσεις όλα , είναι πολλά Α, σκέψου το λίγο , δεν περισεύουν 100 για των ήχο ,
    (άσχετο αλλα)επίσης όσο εσύ του τραβάς , τόσο αυτός παράγει και τόσο δημιουργεί μηχανική αντίσταση και καίει καύσιμο το όχημα !!

Το avatar του χρήστη ultra
    Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Στειλε μου Π.Μ να κανονισουμε να το δω.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ω
    Περιοχή

Προεπιλογή

Κάποτε είχε τραβήξει 70Α από το δυναμό αυτοκινήτου για χρήση σε γεννήτρια ΗΗΟ.
    Είναι το όριο του κατασκευαστή BOSCH για τον εναλλάκτη μου.
    Σε ½ ώρα λειτουργίας το δυναμό έγινε κόκκινο, τα καλώδια έλιωσαν, φλόγες να ξεπηδούν από το καπό, άδειασα έναν πυροσβεστήρα, το αμάξι στον ηλεκτρολόγο κόστος 150 ε ..
    Ο κάθε ένας παίρνει το αντίτιμο των επιλογών του. Καλή τύχη…

Για τον θόρυβο που γράφεις, εάν δεν ακούγεται με τροφοδοσία από μπαταρία δίχως το αμάξι να λειτουργεί μάλλον είναι θόρυβος που προέρχεται από τον εναλλάκτη. Εάν δεν έχεις φίλτρο-πηνίο αποκοπής παρασίτων να βάλεις.

Η γνώμη μου είναι να έχεις δεύτερη μπαταρία για τις επιπλέον ανάγκες σου.
    Έτσι κάνω κι εγώ για να μην ζορίζω τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.
    Έχοντας στην κατοχή του την Ελεύθερη Ενέργεια
    ένα άτομο παύει να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης..
    Συνοπτικά: Ενέργεια = Ελευθερία!

Μέλος
    Όνομα
    tnt_tuner
    Περιοχή
    Μπραχάμι

Προεπιλογή

ultra εχεις πμ!

φιλε navar ουτε εγω εχω καμια δια8εση για αντιπαρα8εση απλα ετσι οπως απαντησες ουτε καμια απαντηση εδωσες ουτε βοηθησες σε κατι την κουβεντα...
    οπως σου ειπα αυτη την στιγμη ενα απλο ενισχιτη 1kW εχω γιαυτο σ ειπα οτι τραβαω καμια 40αρια Α που με 100Α δυναμο και 60Αh μπαταρια νομιζω ειμαι υπερκαλημενος...
    και τι να α8ρισω μαχ 6Α απο τα φωτα και αλλα 6 απο την πιγη??? και δν προκιτε ποτε να εχω αναμενο το ιχοσυστημα, το θερμενομενο, τον εξαερισμο, τα φωτα, τα αλαρμ, την πλαφονιερα, να παταω κορνα και να ανεβοκατευαζω τα παρα8υρα βαζοντας τον συναγερμο να χτυπαει!!!!!!!!!!!!

spyropap που το ξερεις οτι τραβαγε 70Α ειχες αμπερομετρο πανω? και γιατι δεν το εκλινες τοτε ηθελες να δεις που καιγεται?
    και αν δεν ειχες αμπερομετρο γιατι δεν εβαζες απο την στιγμη που πρωτα πρωτα δοκιμαζεις μια συσκευη που ξερεις οτι τραβαει πολα????? για δοκιμη βρεπαιδιμου να δεις τι γινεται...
    στον ηλεκτρολογο γιατι το πηγες το αμαξι? τοσο δυσκολο ηταν να αλλαζες ενα δυναμο και δυο καλωδια???
    δν ξερω αν τα εχεις για πεταμα αλλα τα μισα ηταν εργασια!!!

τον θορυβο μου τον κανει και οταν ειναι σβηστο....
    δευτερη μπαταρια θα χρειαστω αν τραβηξω 1kW++ ακομα... και τα παιζω και τερμα

καμια ιδεα για τα βυσματα που θελω να βαλω? τι μορει να μου κανει?
    κανενας αλλος?
    δεν ειναι περιτο το επιλεων crossover που προτινει η magnat για το sub?
    τι δουλεια κανουν οι πυκνωτες που προτινει να βαλω σε σειρα με τα οβαλ?
    αυτο που μου ειπε ο αλλος οτι κατι τρβαει γηωση απο τα rca ισχυει?

απαντηστε σας παρακαλω αν μπορειται στις ερωτισεις μου για να με βοηθισεται και αφιστε τις χαζες συμβουλες περι ασφαλειας..
    ξερω κ εγω 5 πραγματα και ξερω μεχρι που θα ζωρισω και την μπαταρια, το δυναμο και τα καλωδια.... σε φορουμ ηλεκτρονικης βρησκομαστε!!!

Το avatar του χρήστη aris285
    Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Ελευσινα

Προεπιλογή

Γεια να δουμε αυτο που σου ειπε ο μαστορας.
    την γειωση ο ενησχυτης την περνει απο την μπαταρια η εχεις βαλει καλωδιο απο τον ενησχυτη στο σασι?
    μπορεις να κανεις μια δοκιμη να συνδεσεις το - του ενησχυτη απευθειας πανω στο σασι οσο πιο κοντα μπορεις.
    και δοκιμασε αν θα στο κανει. Αν και δεν πιστευω οτι ειναι αυτο.
    Αν ο ενησχυτης εχει ρυθμηση για sub δεν ειναι αναγκη να βαλεις crossover.
    Πυκνωτες θελουν μονο τα tweeter.

Μέλος
    Όνομα
    tnt_tuner
    Περιοχή
    Μπραχάμι

Προεπιλογή

ο μαστορας που μου το ειπε αν δν το διευκρινισα δεν το ειδε του το ειπα μονο...
    την γειωση την εχω με καλωδιο λιγοτερο απο 2μ στο σασι (σε βιδα πο ζωνη ασφαλειας!) λες να δοκιμασω μικροτερο καλωδιο?
    λεω να κατσω και να κολισω ολους τους πρεσαριστους ακροδεκτες απο τα ρευμαα και τα καλωδια των ηχειων με καλαι! για τελεια επαφη
    ητανε σετ ολοκληρο και το ελεγε ετσι ακριβως. οτι σας συνιστουμε να βαλεται επιλεων lpf στο sub και πυκνωτες στα obal! ξερεις τι δουλια κανουν οι πυκνωτες?

να ρωτησω και κατι ακομα! η πιγη πρεπει να ειναι γειωμενη απευθειας και απο το σασι της?? γιατι εγω την εχω γειωμενη μονο με το καλωδιο της!

Μέλος
    Όνομα
    tnt_tuner
    Περιοχή
    Μπραχάμι

Προεπιλογή

τωρα αυτο το λες για εξυπναδα?, για ειρωνια?, απαλα το θεωρεις χιουμρ? η ειπες να πεις κ εσυ κατι μιας και δεν ξερεις να απαντησεις σε καμια ερωτιση???
    ενα τοπικ με δυο σελιδες μεχρι στιγμης και καποιες σαφεις ερωτησεις και μεχρι στιγμης μονο 3 ποστ που να προσπαθουν να απαντησουν!
    τι ειναι ολα αυτα τα off topic????? απαραδεκτο.......
    δεν ειπα να μην λετε την γνωμη σας η να μην κανεται ενα σχολιο... η λιγο χαβαλε(καλοπροερετα βλεποντας το!!!)
    αλλα γραψτε δυο αραδες για το θεμα......... ας ειναι κ λαθος και οτι κ να ειναι..........
    εκανες που εκανες τον κοπο αγαπητε kokar να πατησει το ατιμο κουμπακι της απαντησης και να γραψεις κατι..........
    τοσο βαρυ ηταν να γραψεις και κατι για τους προβληματισμους μου και τις αποριες μου που εχω εκθεσει απο το πρωτο ποστ?????
    εσυ αληθεια απο τραντζιστορ ακους μουσικη!!??
    ελεως πια το εχεται ξεφτιλισει! συνειδητοποιειται τι ειναι 1ΚW? δεν ειναι και για db dragster.... αυτα που εχεται στο μυαλο σας ειναι απο 10KW+....
    απλα εβαλα εναν ενιχυτη για να μπορει να παιξει λιγο δυνατα με μια α ποιοτητα και να μην τσιριζει σαν την κοτα που την σφαζουν.....
    απο την αλλη οπως ξανα ειπα ο ηχος ειναι βιτσιο........ουτε αυτο το δεχεσται!????

δεν το πιστευω οτι δεν εχεται γνωμη πανω στο θεμα..... γιατι δεν την γραφεται???
    δεν μπορω να σας καταλαβω...........

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος(Car audio εννοω) αλλα εγω προσωπικα σε καμμια περιπτωση δεν θα εμπιστευομουν να περασουν 100Α και μαλιστα DC μεσα απο ενα "κουμπωτο" ακροδεκτη..Μονο αν ειχε βιδες τις οποιες θα εσφιγγα πολυ καλα και θα ελεγχα συχνα..
    Αληθεια το 1KW γιατι φαινεται παραξενο και υπερβολικο;Αν υποθεσουμε 50% αποδοση του συστηματος μιλαμε για 2*250W RMS τα οποια μου φαινονται μια χαρα φυσιολογικα για να κανεις το βιτσιο σου..Αν μαλιστα εχουμε και sub το οποιο λογικα τραβαει την περισσοτερη ισχυ(απο τα 500W),το βλεπω εντελως νορμαλ..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 121
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-13, 22:10
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-12-09, 17:19
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-07, 22:53

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι