Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατ'αρχήν θα βάλεις 20Α, όχι 25Α (υποθέτω ότι η μονοπολική που υπάρχει τώρα είναι 20Α).
Αν βάλεις μεγαλύτερη, ρισκάρεις υπερθέρμανση έως φωτιά στα καλώδια υπό συνθήκες.

Οσον αφορά τη συνδεσμολογία: στην τωρινή ασφάλεια, από κάτω έρχεται φάση, όχι ουδέτερος, και από πάνω φεύγει η φάση για το θερμοσίφωνα.
Στην διπολική, θα κάνεις το ίδιο στις δύο αριστερές επαφές, ενώ από τις δύο δεξιές θα πρέπει να περάσει ο ουδέτερος προς το θερμοσίφωνα, που τώρα δεν περνάει από ασφάλεια.
Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το τί κάνεις (που αυτό που λες παραπάνω για ουδέτερο μου δείχνει ότι μάλλον δεν είσαι, χωρίς παρεξήγηση) καλύτερα να φέρεις ένα ηλεκτρολόγο να το κάνει, γιατί το ρεύμα δεν συγχωρεί λάθη, σκοτώνει.
Εχεις δικιο μπερδεύτηκα, απλα πρεπει να βρω ποιος ειναι ο ουδέτερος του θερμοσίφωνα γιατι τωρα ειναι καπου στην μπαρα ουδετέρων σωστα? με καποιο πολυμετρο. και αυτο το καλωδιο θα το βαλω απο την πανω μερια της ασφάλειας και θα βαλω ενα νεο καλωδιο απο την μπαρα του ουδετερου στην ασφάλεια απο κατω σωστα?
H προηγούμενη ασφάλεια ηταν 16a