Παράθεση Αρχικό μήνυμα από bluedr Εμφάνιση μηνυμάτων
Ακούγεται πολυ καλο αλλα Όπως το έψαξα νομίζω δεν μπορώ να κάνω αυτο που θέλω. Θέλω όσο περνάει ρεύμα από το ρελε του ματιού να στέλνω 3,3v και να διαβάζω απο τον μικρουπολογιστη μου πάλι 3,3v. Όταν διακόπτει θα διαβάζω 0. Το πρόβλημα μου είναι το πως θα διαβάζω 3,3v Αφού απο ότι το έψαξα στην επαφή drain συνδέουμε ολα στο gnd. Αυτο θα μου χρησίμευε αν ήθελα να ενεργοποίησω κάτι που καταναλώνει 12v που απλά θα έστελνε την εντολή απο τον μικρουπολογιστη και δεν θα με ενδιέφερε να πάρω καμία πληροφορία. Αν το έχω καταλάβει λαθος ενημερώστε με
όσο θα έχει τάση στο Gate και το τρανζίστορ είναι οπλισμένο το Drain έχει 0 (gnd),
όταν κοπεί η τάση από το Gate, το τρανζίστορ δεν άγει, άρα η τάση στο Drain είναι αυτή που του δίνεις.
Είναι νομίζω αυτό που ζητάς, η εντολή προς τον επεξεργαστή σου είναι στο Drain. (0/Ι).

αν το θες ανάποδα απλά βάλε ένα bc 327, η/ όποιο άλλο PNP τρανζίστορ, μπροστά από το MOSFET, και οδήγησέ το ανάποδα...

δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα κάνεις:
ποια κατανάλωση χρειάζεσαι να έχεις στο ρελέ η/ το MOSFET;
γιατί τα 3,3 του αισθητήρα δεν μπορούν να πάνε απευθείας στον επεξεργαστή;
η απόσταση στην περίπτωση του MOSFET, δεν θα επηρεάσει όσο κι αν θα έχεις πτώση τάσης, σίγουρα θα έχεις τα 2,5 που αυτό χρειάζεται.
αλλά και με λιγότερα , αυτό θα κάνει την δουλειά του, είναι τόσο πολύ ευαίσθητο στο Gate που οπλίζει ακόμα και με απλή αφή.

Πρόσεξε μην δώσεις σε καμία περίπτωση τάση μεγαλύτερη από 5 volt στην είσοδο του επεξεργαστή σου.
οι περισσότεροι δεν αντέχουν τάση πάνω από 5,5 volts!!