Αρχικό μήνυμα από
limas
Καλησπέρα,
έχω την εξής βλάβη. Οταν ανάβω την ασφάλεια απο τον πινακα του θερμοσίφωνα, δεν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι στον θερμοσίφωνα αλλα κυρίως δεν ζεσταίνει το νερό.
Δεν έχω ασχοληθεί ξανα με θερμοσίφωνα. Αυτό που έκανα είναι να ανέβω στο πατάρι και να ξεβιδώσω το μπροστινό καπάκι. Εκει βλέπω τον θερμοστάτη. Πάνω του ειναι συνδεδεμένα 3 καλώδια. Λογικά ειναι γείωση, φαση, ουδέτερος (μαυρο, κίτρινο, γκρι καλώδιο-αν τα γράφω σωστά με την σειρα που τα προανέφερα).
Εκεί μετράω μαυρο-κίτρινο 110Vac και κίτρινο-γκρι πάλι 110Vac. Αυτα τα ρεύματα ειναι με κάτω την ασφάλεια του θερμοσίφωνα. Μόλις σηκώσω την ασφάλεια, τα παραπάνω ρεύματα γίνονται μηδέν.
Πείραξα τον θερμοστάτη (κίτρινος επιλογέας), μήπως και αλλάξει κάτι, αλλά τίποτα.
Το ρεύμα στο λαμπάκι είναι παντα μηδεν. Μετράω μόνο το λαμπάκι για συνέχεια, με το πολύμετρο, αλλα μου δείχνει άπειρο. Νομίζω έχει καεί.
Τι μπορεί να φταίει; Βραχυκυκλώνει κάτι τον θερμοσίφωνα; Ειναι φυσιολογικό που οταν ανεβάζω την ασφάλεια, κόβονται τα ρεύματα;
Δείτε παρακάτω μια ενδεικτική φωτογραφια που τράβηξα. Επίσης, νομίζω ότι αντισταση και θερμοστάτης ειναι ένα σωμα. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.