και διαρροη να εχεις οταν πεσει η πιεση αυτη θα σταματησει,οποτε ακυρο το τεστ.
και διαρροη να εχεις οταν πεσει η πιεση αυτη θα σταματησει,οποτε ακυρο το τεστ.
Ζητώ συγνώμη για την απουσία μου , αλλά υπήρχαν σοβαρότερες προτεραιότητες . Έκλεισα όλες τις βάνες σύνθλιψης , μέσα στο σπίτι {8 Α’όροφος + 2 Ισόγειο = σύνολο 10(*)} , εκτός από 2 καζανάκια και 3 νιπτήρες , στο ισόγειο και στον Α’ όροφο . Οι βάνες των τελευταίων είναι πλαστικές , έχουν αρκετή αντίσταση και φοβάμαι μην σπάσουνε . Επίσης έκλεισα όλες τις βάνες σύνθλιψης , (σύνολο 5) , στην αποθήκη συμπεριλαμβανομένου και του γενικού διακόπτη . Πάτησα επανεκκίνηση στο FluidControl, το οποίο κτύπησε 7 bars , αντί για 4,8 και κόλλησε εκεί . Φοβήθηκα , άνοιξα τον κεντρικό διακόπτη , έπεσε γύρω στα 4,5 , ξαναέκλεισα τον γενικό . Σε 6 λεπτά είχε κατέβει στα 3,6 με όλα κλειστά . Πάλι έκανα επανεκκίνηση κι έφθασε στα 5,2 . Ξανα-άνοιξα τον κεντρικό μετά 10 λεπτά , που είχε ήδη κατέβει στα 2,7 !! και συνέχισε την πτώση , ήπια μεν , αλλά με όλα κλειστά . Συμπέρασμα ;;;
(*) Είναι μπλε και κόκκινες . Υποθέτω ότι κάποιες αφορούν το καλοριφέρ . Δεν ξέρω ποιες .
(1) Έβαλα φίλτρο νερού πριν από την βαλβίδα αντεπιστροφής , μετά απ'αυτό ξεκίνησε το πρόβλημα των επανεκκινήσεων . Όμως μπορεί πως δικαιολογείται; (2) Πόσες επανεκκινήσεις την ώρα , ή την ημέρα , "αντέχει" ένα "fluid control" χωρίς να πάθει ζημιά ;
εφόσον ήταν όλα κλειστά στην καταθλιψη, δεν σφραγίζει σωστά το ανεπιστροφο. διαρροή σε σωλήνες μου φαίνεται πολύ σπάνιο να συμβεί και σίγουρα θα ήταν ορατό .
Οπότε ξανα-αλλάζω ανεπιστροφο . Όπως ήδη έγραψα αγόρασα ένα ορειχάλκινο . Αυτό που δουλεύει , έχει ένα πλαστικό εμβολάκι με γρανάζια , στο ορειχάλκινο το εμβολάκι είναι μεταλλικό χωρίς γρανάζια , πιο είναι καλλίτερο και γιατί . Νομίζω ότι δεν θα ξανα-ενοχκλήσω και θα ενημερώσω όταν τελειώσει η Οδυσσειά μου .
Άνοιξες έκλεισες διακοπτες, άλλαξες αντεπιστροφης , τσεκαρες όλο το δίκτυο χωρίς να τσεκαρεις φιλαράκι το πολύ προφανές , που είναι το πλακετακι η το μαγνητικό του fluid control , οι επανακεκκινησεις εχουν περιοδικότητα , αν υπήρχε διαρροή θα ήταν διαφορετικοι χρόνοι , άλλη πίεση δικτύου το βράδυ , άλλη το πρωί άλλη πίεση όταν καταναλώνεις νερό ( άνοιγμα βρύσης )κτλ
Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άλλαξα ανεπίστροφη , τα ίδια . Τελικά εντοπίσθηκαν 2 διαρροές εκτός σπιτιού . Μία από βρύση του κήπου και η χειρότερη από την δεξαμενή προς το πιεστικό . Στην Β΄περίπτωση οι σωληνώσεις είναι υπόγειες . Καλά ξεμπερδέματα .