Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 32

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λες να είναι αυτό το σχέδιο ίδιο? απορώ γιατί στο σχέδιο λέει για το NTC στους 23C να έχει περίπου 14ΚΩ , και εσύ ανέφερες 8. Κατά πόσο μπορούμε να βασιστούμε ότι είναι πράγματι αυτό το σχέδιο δεν το ξέρω.

Για αυτό που σου είπαν στο #17 να ελέγξεις για την αντίσταση τα είδες?
    Συνημμένο Αρχείο 40926
    Στο διακεκομμένο τετράγωνο σχήμα φαίνεται ότι έχει κάποιο κλίξον θερμοστάτη έξτρα (και άλλο είναι το NTC) . μπορείς να δεις τι είναι το FV ή FU που αναφέρει ? (ίσως εννοεί κάποια ασφάλεια ) . Με πολύμετρο έλεγξες για συνέχεια από το ένα άκρο του ρελέ μέχρι και την επαφή 13 του πιεσσοστάτη? (εκτός ρεύματος)
    Καλησπέρα,

Ναι το είδα για τα 14KOhm του NTC. Ευελπιστώ να είναι αυτήν η βλάβη αν το NTC έχει αλλάξει τιμές λόγω φθοράς (αν και δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Το σχέδιο μπορεί να αλλάζει σε κάποια επιμέρους τμήματα αλλά τα βασικά υλικά όπως το είδα μοιάζει με το δικό μου.

Επίσης το NTC είναι συμβατό με το δικό μου, τους κωδικούς τους βρήκα μέσα από manual της SMEG που έχω ήδη παραθέσει και τους κωδικούς που αναφέρει το eparts.gr. Μου κάνει πάντως εντύπωση γιατί στο σχέδιο παντού το αναφέρουν σαν NTC ενώ στους κωδικούς αυτών των manual κάτω στις λίστες των υλικών σαν thermostat. Τέλος πάντων..............

Ο θερμοστάτης αυτός που αναφέρεσαι (αν και δεν διάβασα το #17 τώρα που σου απαντάω) αν δεις μέσα σε αυτό το manual λέει ότι βρίσκεται μέσα στην αντίσταση και κάνει self-reset σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Δεν έχω ανοίξει την αντίσταση να δω αν όντως υπάρχει τέτοιος θερμοστάτης μιας και υπάρχει μεταλλικό εξωτερικό περίβλημα και δεν θέλω να το χαλάσω. Η μέτρηση πάντως είναι καλή και σίγουρα δεν έχει πρόβλημα διότι στις μετρήσεις που έκανα σε λειτουργεία το relay της πλακέτας ΔΕΝ όπλισε ποτέ που σημαίνει 1) ότι υπάρχει θέμα με την πλακέτα ή 2) δεν έλαβε ποτέ εντολή από αισθητήρες προφανώς που δεν λειτουργούνε.

Ναι με το πολύμετρο έλεγξα για συνέχεια από το άκρο του ρελέ μέχρι την αντίσταση (αυτή είναι η μία σύνδεση) και από την επαφή 1-3 του πιεσσοστάτη μέχρι την αντίσταση (μπλε καλώδιο) από τη μία και μέχει το διακόπτη on-off (κόκκινο καλώδιο) από την άλλη. Όλα καλά.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή Το προβλημα λύθηκε

Ενημερώνω τους φίλους που προσπάθησαν να βοηθήσουν ότι το προβλημα λύθηκε. Παρόλο που αντικατέστησα το NTC αν και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι δεν έφταιγε αυτο η εστία του προβλήματος ήταν οι πυκνωτες πολυπροπυλαινιου που λειτουργούν ως φίλτρα γραμμής δικτύου cross the line και line to ground. Δυστυχώς στα γνωστά καταστήματα ηλεκτρονικών aswo, μιτσιουλης κτλ δεν υπήρχαν και έτσι τα παρηγγειλα απο έξω. Σημειωτέον ότι ειναι ασφαλείας X2. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Παραθέτω φωτογραφια.

[img=http://s9.postimg.org/4w9n3p8e3/image.jpg]

http://s9.postimg.org/qvg1qwp8f/image.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sdancer75 : 09-12-15 στις 21:26

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Είναι απίθανο να έφταιγαν αυτοί. Ο πυκνωτής που είναι συνδεδεμένος παράλληλα στα 230V, ναι, είναι Χ2, όμως οι άλλοι δυο που πάνε στη γείωση πρέπει να είναι κλάσης Υ και όχι Χ!

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι απίθανο να έφταιγαν αυτοί. Ο πυκνωτής που είναι συνδεδεμένος παράλληλα στα 230V, ναι, είναι Χ2, όμως οι άλλοι δυο που πάνε στη γείωση πρέπει να είναι κλάσης Υ και όχι Χ!
    Καλησπέρα,

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ο πυκνωτής που ήταν παράλληλα που από 1.5μF έδειχνε 0.5μF χωρίς να ξέρω αν είχε θέμα και με την εσωτερική αντίσταση. Αυτός είναι Χ2. Οι δυο άλλοι οι μικροί δηλαδή οι line to ground θα έπρεπε να είναι Y2 όπως το λες αλλά είναι X2 μου έκανε και εμένα εντύπωση......

Μπορείς να τους δεις εδώ

1. http://www.tme.eu/en/katalog/?idp=1&...anParameters=1
    2. http://www.tme.eu/en/katalog/#search...y&s_order=DESC

Επίσης θέμα είχε και ο πυκνωτής εκκίνησης του μοτέρ που από 6μF είχε 4 ο οποίος αντικαταστάθηκε. Τέλος πρόβλημα (νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν από τους πυκνωτές) είχε και το flow meter που είναι μαγνητικός διακόπτης.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sdancer75 : 15-12-15 στις 12:33

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Οι πυκνωτές των φίλτρων δεν δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα είτε τους αφαιρέσεις τελείως είτε βάλεις τους διπλάσιους. Αυτοί είναι πυκνωτές φίλμ και έχουν πολύ χαμηλή ESR. Ο πυκνωτής "εκκίνησης" που είπες (στην πραγματικότητα είναι πυκνωτής λειτουργίας και όχι εκκίνησης) και ο οποίος ήταν πεσμένος θα μπορούσε να κάνει την αντλία να υπολειτουργεί ή να μην γυρίζει καθόλου και αυτό είναι πρόβλημα.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Οι πυκνωτές των φίλτρων δεν δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα είτε τους αφαιρέσεις τελείως είτε βάλεις τους διπλάσιους. Αυτοί είναι πυκνωτές φίλμ και έχουν πολύ χαμηλή ESR. Ο πυκνωτής "εκκίνησης" που είπες (στην πραγματικότητα είναι πυκνωτής λειτουργίας και όχι εκκίνησης) και ο οποίος ήταν πεσμένος θα μπορούσε να κάνει την αντλία να υπολειτουργεί ή να μην γυρίζει καθόλου και αυτό είναι πρόβλημα.

Φιλίππα επειδή η πλακέτα εχει μικρό κοντρελερ όπως πρόσεξες παράσιτα, θόρυβος και παλμοί μεγάλης έντασης μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του ολοκληρωμένου γι αυτο εξ αλλού τοποθετήθηκαν εξ αρχής

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Λάθος, οι πυκνωτές αυτοί είναι για να μην φεύγει θόρυβος προς το δίκτυο ηλεκτροδότησης και αντίστροφα. Έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις για συμμόρφωση της συσκευής με τα πρότυπα EMC και όχι για λειτουργικούς λόγους. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι στις περισσότερες (για να μην πω σε όλες τις) συσκευές που είναι υπό τροφοδότηση αρκετό καιρό οι πυκνωτές αυτοί είναι πεσμένοι και κανείς δεν το έχει καταλάβει. Απλά όταν επωλήθησαν ήταν συμμορφωμένες με τα πρότυπα ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Λάθος, οι πυκνωτές αυτοί είναι για να μην φεύγει θόρυβος προς το δίκτυο ηλεκτροδότησης και αντίστροφα.
    Καλημέρα Φιλιππα,

Η λέξη κλειδί στην παραπάνω πρόταση είναι το "Αντίστροφα", δηλαδή να μην φεύγει θόρυβος προς το δίκτυο ΑΛΛΑ και να μην μπαίνει θόρυβος ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ σωστά ? Δεν ισχύει λοιπόν αυτό που σου έγραψα στο προηγούμενο mail ?

Τέλος πάντων δεν είμαι ειδικός και ούτε θέλω να το παίξω και σέβομαι αυτούς που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω από εμένα σε θέματα τα οποία δεν γνωρίζω σε βάθος.

Το πλυντήριο στην αρχή δούλεψε και πλέον μου εμφανίζει κωδικό λάθους Ε5 που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει νερό, κάτι που προφανώς δεν ισχύει διότι δουλεύει μια χαρά στην πρόπλυση δηλαδή το 1ο στάδιο. Μέτρησα σχεδόν τα πάντα εκτός από το flow meter που είναι μαγνητική επαφή σε PCB που θα το κάνω σήμερα.

Υποψιάζομαι πρόβλμα στην πλακέτα. Μέτρησα transistor, triac, άλλα όλους τους πυκνωτές δεν μπόρεσα να βρω κάτι, υποψιάζεσαι κάποιο εξάρτημα επάνω στην πλακέτα ?

Ευχαριστώ,

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Όχι δεν πάει κάπου συγκεκριμένα το μυαλό μου, είδες και μόνος σου ότι τελικά δεν έφταιγαν οι πυκνωτές του φίλτρου...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdancer75 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πλυντήριο στην αρχή δούλεψε και πλέον μου εμφανίζει κωδικό λάθους Ε5 που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει νερό, κάτι που προφανώς δεν ισχύει διότι δουλεύει μια χαρά στην πρόπλυση δηλαδή το 1ο στάδιο.
    Μπορεί να ισχύει με την έννοια να έχει π.χ δεύτερη βαλβίδα
    Δώσε μια περιγραφή "χρονοδιαγράμματος " λειτουργίας

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Siemens] πλυντήριο πιάτων SF55T551EU/02
    από SEAWOLF στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-08-15, 16:55
  2. [Bosch] Πλυντήριο πιάτων SGS47M72EU/73
    από chameleon στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-15, 12:55