Σελίδα 3 από 6 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 55

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ναύπακτος

Προεπιλογή

xsterg δεν ήταν καθόλου συνενοήσιμος ο άνθρωπος στις βλάβες στην τηλεφωνική επικοινωνία. Παίζει να με βρίσει κιόλας και να μου πει ότι το χαλάσαμε επίτηδες και νε βάλει να τα πληρώσω στο τέλος. Πάντως είναι καλή ιδέα αλλά αν έρθουν και δούν ότι ειπα ψέματα μηπως μου κάνουν κανένα σπάσιμο και δεν παραδέχονται βλάβη ξερω γω; Στην Ελλάδα είμαστε.

Papas00zas κι εμάς μας είπε 38€ εαν δεν έχει βλάβη, εαν έχει δε πληρώνω τίποτα.

Ο ηλεκτρολόγος πάλι με έστησε τον περίμενα όλη μέρα και όταν τον κάλεσα το βράδυ μου είπε πως είχε δουλειά και θα δούμε αύριο κλπ... Δεν θα τον παρακαλάω, θα πω κάποιον άλλο γνωστό να έρθει να δει τι στα κομμάτια συμβαίνει.

Αυτο με τον θερμοσίφωνα δεν το έκανα ακόμη. ΘΑ το κάνω σήμερα όμως. Παντως δοκίμασα να κλείσω τελείως τον γενικό, και κατέβηκα στο ρολόι δεν κατάλαβα να γυρίζει, θέλει και τρομερή παατηρητικότητα... Όταν επέστρεψα μετά απο λίγη ώρα είδα τη ροδέλα γυρισμένη να φαίνεται το μαύρο σημαδάκι ενώ πριν δεν φαινόταν. Τι έγινε; Δεν κατάλαβα να γυρίζει όμως.

Επειδή αυτό που φοβάμαι πιο πολύ είναι το κύκλωμα στο σπίτι τελικά, με ιστορικό πρόσφατο δυο καμένες ασφάλειες μέσα σε μερικές μέρες και μια μικροδιακοπή για δέκατα δευτερολέπτου και ξανα άνοιξαν όλα αμέσως μήπως έχει θέμα τάσης το σπίτι.
    Πάει ο νους μου και σε κάτι άλλο. Μήπως με το πρόβλημα της τάσης δημιούργησε τελικά κανένα πρόβλημα στο καινούριο ψυγείο μου, καμια πλακέτα, κανένα μοτερ και λειτουργεί συνέχεια το μοτερ; Τον τελευταίο καιρό εντάθηκε και ο θόρυβος που κάνει, ενώ ειναι συμβατικό, κάνει ένα δυνατό γκρρρρ και λέω μήπως έγινε καμια ζημιά απο τις απότομες αυξομοιώσεις ή τάσεις του σπιτιού.
    Το ψυγείο το θεωρώ "αποδιοπομπαίο τράγο" διότι είναι η μόνη συσκευή που μπήκε εδώ και δύο μήνες σπίτι, εαν είναι απλά μια σύμπτωση τι να πω.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

ενώ ειναι συμβατικό, κάνει ένα δυνατό γκρρρρ και λέω μήπως έγινε καμια ζημιά απο τις απότομες αυξομοιώσεις ή τάσεις του σπιτιού.
    Αν αυτόν τον θόρυβο δεν τον άκουγες π.χ. στον 1ο μήνα και τον ακούς τώρα να πάρεις τηλέφωνο τα σαίνια της Bosch (Επαναλαμβάνω η Bosch ουδεμία σχέση έχει τώρα με την παλιότερη εποχή) και μια που είναι στην εγγύηση να έρθουν να σου πουν μια γνώμη. Στην θέση σου θα έκανα αμπερομέτρηση στο ψυγείο για αρχή και για διαρροή. Μπορεί να είναι οτιδήποτε όπως λες για πλακέτα κτλ μπορεί να είναι και διαρροή στα νερά της αποχέτευσης της λεκάνης που είναι πάνω στο μοτέρ να έχει τρυπήσει κτλ. μπορεί και το ίδιο το μοτέρ . Κακή γείωση
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 18-03-15 στις 07:42

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ναύπακτος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν αυτόν τον θόρυβο δεν τον άκουγες π.χ. στον 1ο μήνα και τον ακούς τώρα να πάρεις τηλέφωνο τα σαίνια της Bosch (Επαναλαμβάνω η Bosch ουδεμία σχέση έχει τώρα με την παλιότερη εποχή) και μια που είναι στην εγγύηση να έρθουν να σου πουν μια γνώμη. Στην θέση σου θα έκανα αμπερομέτρηση στο ψυγείο για αρχή και για διαρροή. Μπορεί να είναι οτιδήποτε όπως λες για πλακέτα κτλ μπορεί να είναι και διαρροή στα νερά της αποχέτευσης της λεκάνης που είναι πάνω στο μοτέρ να έχει τρυπήσει κτλ. μπορεί και το ίδιο το μοτέρ . Κακή γείωση
    Διάλεξα συμβατικό για να μην κάνει θόρυβο και το μετάνιωσα, τουλάχιστον να έπαιρνα no-frost αφού και τώρα ακούγεται. Θα φώναζα τεχνικό αλλά εαν δεν διαπιστωθεί κάποια βλάβη και μου πει είναι φυσιολογικό θα πρέπει να τον πληρώσω, ρώτησα και μου είπαν. Ο θόρυβος ακούγεται απο το μοτέρ πίσω και ακούγεται σαν τον ήχο του κομπρεσέρ αλλά μικρότερος σε ένταση εννοείται. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται πολύ πιο έντονα. Πάντως έχω ακούσει περιστατικά με τα σαίνια της Bosch όπως λες, που ενώ είχε πρόβλημα το ψυγείο τους έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό και όταν φώναζαν ψυκτικό απ'έξω τους έβρισκε το πρόβλημα... Τσάμπα τον κόπο, και πρόβλημα να έχει κάτι μου λέει πως δεν θα το αναγνωρίζουν.

Κάτι άλλο ήθελα να ρωτήσω, εαν δεν το ανοίγω καθόλου πως ανεβαίνειι η θερμοκρασία και ξαναλειτουργεί βρέξει χιονίσει ανα μισή ώρα; Μισή ώρα δουλεύει φουλ το μοτερ μισή σταματάει... Όλη μέρα το ίδιο λες και έχει χρονοδιακόπτη. Μπορεί να έχω ώρες να το ανοίξω, ή να λείπω όλη μέρα απο το σπίτι και μόλις γυρνάω να το ακούω παλι να κάνει θόρυβο.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Διάλεξα συμβατικό για να μην κάνει θόρυβο και το μετάνιωσα, τουλάχιστον να έπαιρνα no-frost
    Καμιά σχέση δεν έχει με τον θόρυβο στο αν πήρες no frost ή όχι . Ο θόρυβος μπορεί να προκύψει και στα 2 μοντέλα ανάλογα σε πολλούς παράγοντες π.χ. αν σου βάλανε μοτέρ από το Ουζμπεκιστάν ή από την Ζιμπάμπουε . ή άλλες κατασκευαστικές ατέλειες .

Δεν ρώτησες και αυτούς της παλιάς γενιάς (πριν τα no frost) να σου πουν κάθε πότε είχαν προβλήματα με τα συμβατικά , ενώ σήμερα οι "φήμες" για τα no frost οργιάζουν. Απλά έτυχε ... να μην σου πω ότι τα συμβατικά με ηλεκτρονικές πλακέτες επάνω τους , για μένα δεν θεωρούνται "συμβατικά". Τα ηλεκτρονικά πάνω σε συσκευές είναι μια δική σου υπογραφή προς την "καρμανιόλα".

Αν κάνεις μια αναζήτηση γενικά θα δεις ότι κατά το 80 - 90 % όλων των συσκευών (είτε ηλεκτρική κουζίνα - είτε ψυγεία - πλυντήρια κτλ ) όλες μα όλες έχουν ένα "ηλεκτρονικό" σφάλμα και σπανίως μηχανικό/ ηλεκτρολογικό . Αυτό κατά κάποιον τρόπο επιβεβαιώνει τον κανόνα. Τα ηλεκτρονικά είναι μόνο για ραδιόφωνα και playstation. (τα τελευταία δεν χαλάνε ποτέ ακόμα και να τα βουτήξεις στην μπανιέρα )

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται πολύ πιο έντονα.
    και εδώ είναι το πρόβλημα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 18-03-15 στις 18:48

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Gregpro (24-03-15)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ναύπακτος

Προεπιλογή

Πήρα και Bosch διότι έχουν γνωστοί μου και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ε είναι και μάρκα που λέμε... ΚΙ εγώ αρχικά δεν ήθελα να έχει τίποτα ηλεκτρονικό πάνω, όσο πιο απλά τόσο καλύτερα, γι'αυτο και την κουζίνα την πήρα χωρίς ρολόι προγραμματιστές και πολλά πολλά.
    Πάντως ο θόρυβος ακούγεται απο το μοτέρ, σαν να ακούς κομπρεσέρ απο μακρια. Πως θα πείσω τον τεχνικό ότι δεν έκανε έτσι στην αρχή; Θα αρχίσει να μου λέει φυσιολογικά είναι όλα. Ξέρω πως λειτουργούνε όσοι έχουν σύμβαση με εταιρείες, αν δεν είναι ένα βήμα πριν να ανατιναχτεί δε πρόκειται να βρούνε σφάλμα. Και εαν το μοτερ είναι όντως απο Ουζμπεκιστάν (το απεύχομαι και γι'αυτό δε πήρα καμια μάρκα μ'εκαψες) δε μπορεί να κάνει τίποτα και δε θα βρω άκρη.
    Το ότι δεν έχει κάποιο καπάκι απο πίσω να ελαττώνει τον θόρυβο μήπως είναι και αυτό ένα θέμα; Πολλά έχουν ένα καπάκι που βιδώνεται εμένα όχι, μήπως παίζει κ αυτό ρόλο;

Και εκτός του ότι ακούγεται τον τελευταίο καιρό πιο έντονα, κάνει κάτι τελείως ανάποδο, ξεκινάει το μοτερ στο φουλ, αλλά δεν ελαττώνει αντίθετα λίγο πριν σταματήσει φορτώνει πολύ και μετά σταματάει τελείως. Και μετά απο μισή ώρα πάλι τα ίδια...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Υποψιάζομαι πρόβλημα στο εσωτερικό ψυκτικό κύκλωμα . (κάτι "μπουκώνει" και βγάζει τα εντόσθια στο μοτέρ)
    Πως θα πείσω τον τεχνικό ότι δεν έκανε έτσι στην αρχή;
    πες ακριβώς αυτά που μας είπες τώρα δηλ (ότι πριν δεν έκανε τόσο έντονο θόρυβο .... και το έχεις ΤΩΡΑ το πρόβλημα) .
    Κλάψε και λίγο , πες ότι σου χάλασαν όλα τα τρόφιμα μέσα κτλ κτλ
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 18-03-15 στις 19:52

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ναύπακτος

Προεπιλογή

Πάντως κάτι άλλο που με ανησυχεί πολύ μαζί με τον θόρυβο, ενώ είναι Low Frost για λιγότερο πάγο και σπανιότερη απόψυξη, έχει πιάσει ήδη μισό εκατοστό πάγο στα πλαινά της κατάψυξης και πάνω απο εναν πόντο στο επάνω μέρος. Πράγμα που με ανησυχεί διότι εαν στους δύο μήνες πιάνει έτσι τι θα κάνει μέχρι το καλοκαίρι; Κάθε 6μηνο θα θέλω απόψυξη. Είναι φυσιολογικό Το μικρό που είχα συμβατικό κι εκείνο, για να σχηματιστεί πάγος έπρεπε να περάσει πάνω απο 6μηνο για να αρχίσει να πιάνει...

ΕΠίσης θα ήθελα αν μπορούσες να μου απαντήσεις και στο εξής. Το ότι δουλεύει όλη μέρα το μοτέρ ανα μισάωρο βρέξει χιονίσει ακόμη και αν για πολλές ώρες δεν ανοίξω το ψυγείο είναι φυσιολογικό;

Εγώ θα πάρω στη Bosch να μου στείλουν τεχνικό, τα 35€ της επίσκεψης είναι το θέμα πως τα δίνουμε μετά εαν δεν διαπιστώσει πρόβλημα (το πιο πιθανό). Χαμένα λεφτά. Μπορώ να κάνω εγώ κάτι μόνος μου για να διαπιστώσω εαν υπάρχει πρόβλημα να δω τι μπουκώνει και να αποφύγω την ταλαιπωρία του μάστορα;

ΥΓ. Ο ηλεκτρολόγος πάλι με έστησε. Έχει λέει πολύ δουλειά. Αναμένουμε λοιπόν σχετικά με το θέμα της κατανάλωσης.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Πάντως κάτι άλλο που με ανησυχεί πολύ μαζί με τον θόρυβο, ενώ είναι Low Frost για λιγότερο πάγο και σπανιότερη απόψυξη, έχει πιάσει ήδη μισό εκατοστό πάγο στα πλαινά της κατάψυξης και πάνω απο εναν πόντο στο επάνω μέρος.
    Και αυτό να το πεις σαν σημαντικότερο σε σχέση με αυτό του θορύβου. Έχεις πρόβλημα με το ψυγείο έτσι κι αλλιώς . Μέτρα θερμοκρασίες συντήρηση / κατάψυξη

ΕΠίσης θα ήθελα αν μπορούσες να μου απαντήσεις και στο εξής. Το ότι δουλεύει όλη μέρα το μοτέρ ανα μισάωρο βρέξει χιονίσει ακόμη και αν για πολλές ώρες δεν ανοίξω το ψυγείο είναι φυσιολογικό;
    Αν δεν κάνει ψύξη = δουλεύει συνέχεια

Μπορώ να κάνω εγώ κάτι μόνος μου για να διαπιστώσω εαν υπάρχει πρόβλημα να δω τι μπουκώνει και να αποφύγω την ταλαιπωρία του μάστορα;
    Μην κάνεις τίποτα (δεν θα σε καλύψουν στην εγγύηση αν βάλεις χέρι)

ενώ είναι Low Frost για λιγότερο πάγο και σπανιότερη απόψυξη,
    Αν είχες χρόνο , να έβλεπες το δικό μου ψυγείο που είναι "καθαρόαιμο" συμβατικό (με μηχανικό θερμοστάτη και ούτε ίχνος ηλεκτρονικά και ανεμιστήρες ) θα έβλεπες ότι το έχω 15 χρόνια και είναι ζήτημα να το καθάρισα 3 φορές . Στην συντήρηση που είναι από κάτω και δεν πιάνει πάγο ποτέ και στην κατάψυξη που είναι από πάνω έπιασε ελάχιστο πάγο που με μια παύση του ψυγείου για λίγες ώρες (και όταν είναι κάπως άδεια από τρόφιμα η κατάψυξη ευκαιριακά) τα πετάω όλα και επόμενο ραντεβού για καθάρισμα ίσως στο επόμενο έτος ή διετία . Ανάλογα το τι ψυγείο είναι πόσο καλή μόνωση έχει / πως λειτουργεί / τι ποιότητα κατασκευαστική / πόσο συχνά ανοίγεις πόρτες / πόσο καλά και στεγανά λάστιχα έχει. Αυτό το ψυγείο το συμβατικό που έχω εγώ δεν το αλλάζω ούτε και να μου χαρίσουν 3 άλλα ψυγεία τύπου No Frost. O κάθε ένας κάνει τις επιλογές του.

Σταμάτα το ψυγείο γιατί τώρα πλέον δεν είναι "ενεργειακή κλάση " Α+++ ... αλλά D ---
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 19-03-15 στις 08:19

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανάλογα το τι ψυγείο είναι πόσο καλή μόνωση έχει / πως λειτουργεί / τι ποιότητα κατασκευαστική / πόσο συχνά ανοίγεις πόρτες / πόσο καλά και στεγανά λάστιχα έχει.
    Πέτρο, αν μου επιτρέπεις, να συμπληρώσω ότι στην ταχύτητα σχηματισμού του πάγου παίζει ρόλο επιπλέον και η υγρασία του περιβάλλοντος. Ο φίλος μας λέει ότι είναι στη Ναύπακτο, οπότε υποψιάζομαι μάλλον υψηλή υγρασία, που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Οχι ότι για το πρόβλημά του φταίει αυτό, απλά το εντείνει.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σύμφωνος, όμως δείχνει ένα πρόβλημα στο ψυγείο , είτε για τον πιο έντονο θόρυβο που μας περιγράφει "σαν κομπρεσέρ που ακούγεται από μακριά" και σχηματισμούς πάγων. Το άλλο που λέει για ασφάλεια που του έπεσε 2-3 φόρες και εμένα με μπερδεύει μπας και έχει πολλαπλό πρόβλημα (εκτός μόνο του ψυγείου)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 19-03-15 στις 08:47

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-15, 02:05
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-15, 13:55
  3. [Κλιματιστικό Hitachi] πρόβλημα με καινούριο κλιματιστικό
    από alexandros o mikros στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-14, 03:19
  4. [Bosch] Βλάβη σε ψυγειοκαταψύκτη Bosch