Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή Μετρηση watt

Eχω εναν τελικο ενισχυτη 17ετιας και ενα ζευγαρι ηχεια αλλα δεν ξερω τα ohm και τα watt που βγαζει το καθενα.Μηπως γνωριζετε καποιον ευκολο τροπο να τα μετρησω/υπολογισω?Επισης τι κανουν αυτα τα 2κουμπια μπροστα απο τον ενισχυτη?Στην 3η εικονα εχω αφαιρεσει το καπακι του ενισχυτη μηπως βοηθησει καπου.
    ixosistima (4).jpgixosistima (3).jpg20170322_220229.jpgHXEIA 200e.JPG

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gponiris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eχω εναν τελικο ενισχυτη 17ετιας και ενα ζευγαρι ηχεια αλλα δεν ξερω τα ohm και τα watt που βγαζει το καθενα.Μηπως γνωριζετε καποιον ευκολο τροπο να τα μετρησω/υπολογισω?Επισης τι κανουν αυτα τα 2κουμπια μπροστα απο τον ενισχυτη?Στην 3η εικονα εχω αφαιρεσει το καπακι του ενισχυτη μηπως βοηθησει καπου.
    ixosistima (4).jpgixosistima (3).jpg20170322_220229.jpgHXEIA 200e.JPG
    Αν κατάλαβα καλά και εννοείς τα Watt του ενισχυτή τότε ο ενισχυτής έχει στην πρόσοψη στο κάθε κανάλι ποτενσιόμετρο για να ρυθμίζει την έξοδο του ήχου ,επίσης ένα Led που δείχνει πότε κλιπάρει το κανάλι δηλαδή το σημείο που ξεκινάει η παραμόρφωση κι ένα δεύτερο Led που ανάβει όσο λειτουργεί η καθυστέρηση από τα ενοχλητικά τσικί τσίκι κατά το άναμα του τελικού ή σε περίπτωση βλάβης αν παρουσιαστεί κάποια DC τάση στην έξοδο τότε ανάβει και αποκόπτη την έξοδο για να μην γίνει ζημιά στα ηχεία. Χρειάζονται όργανα για να δεις την πραγματική έξοδο σε Watt του τελικού σου.Τουλάχιστον γεννήτρια σήματος,τεχνητό φορτίο,και παλμογράφος,αν υπάρχει και κάποιο Wattmeter θα μπορούσε να βρεθεί και η συνολική ισχύς μαζί με τις απώλειες.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον chipakos-original για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

gponiris (24-03-17)

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

Σαν αρχαριος ερωτω..απο τη στιγμη που δεν ξερω τιποτα χαρακτηριστικα απο τα επιμερους μερους του συστηματος πως θα καταλαβω οτι ο ενισχυτης οδηγει σωστα τα ηχεια?Με το να τα συνδεσω και βλεπωντας τα κοκκινα λαμπακια?Οποτε οταν αναβουν να χαμηλωνω την ενταση?

Αλλη μια ερωτηση:Πως μπορω να δοκιμασω τα tweeter ξεχωριστα αν ειναι λειτουργικα?Τα αφαιρεσα γιατι μου ειπαν οτι μαλλον ειναι προβληματικα και δεν ακουγονται
    Επισης πως και απο που μπορω να παραγγειλω άλλα απο τη στιγμη που αποδεικτουν χαλασμενα και δεν γνωριζω χαρακτηριστικα τους παρα μονο τις διαστασεις τους(26,5 χ 10 εκατοστα)?Υπαρχει καποιο κριτηριο επιλογης?

20170324_000528.jpg20170324_000622.jpg20170324_000524.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Ενα κατά προσέγγιση κριτήριο επιλογής είναι να δεις πόσα Watt είναι το γούφερ......Για να δεις αν τα ηχεία οδηγούνται σωστά πρέπει να έχεις στοιχεία φίλε μου αυτό λέει η λογική. Εννοώ να ξέρεις πόσα Watt βγάζει ο ενισχυτής και πόσα Watt είναι τα ηχεία. Αν οι υψηλές δεν ακούγονταν τότε ορθά αφαίρεσες το μεγάφωνο ή την κόρνα των υψηλών συχνοτήτων οπότε πηγαίνεις σε κατάστημα ηλεκτρονικών με την παλιά στο χέρι και αγοράζεις καινούρια......τόσο απλά. Τώρα να μπεις στα έξοδα να αγοράσεις πολύμετρο για να μετρήσεις την αντίσταση του πηνίου του το βλέπω περιττό αφού δεν ακουγόταν τότε μάλλον είναι καμμένο.Να ξέρεις ότι πάντα υποθετικά μιλάμε διότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα στοιχείο ούτε για τον ενισχυτή ούτε για τα ηχεία σου.

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

Βρηκα τον τυπο της κορνας και του γουφερ(θα ηθελα να μου πειτε αν η επιλογη ειναι σωστη για ηχειο καταρχας),αλλα δεν εχω ιδεα για το mid παρα μονο οτι εχει ανω διαμετρο 16,5εκατοστα και εχει και ενα πυκνωτη επανω.Την κορνα την αλλαξα,αλλα δεν ξερω τι mid να παρω.Καθε βοηθεια δεκτη.Παραθετω φωτο.
    20170324_131016.jpg20170324_023412.jpg20170324_024240.jpg

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

Moυ προτεινανε για mid ηχειο το tele sbw-824.Κανει?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gponiris : 24-03-17 στις 16:55

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Dbnn
    Περιοχή
    Athens, Greece

Προεπιλογή

Το τουιτερ αυτο ειναι πιεζοηλεκτρικο. Δεν θελει κροσσοβερ. Κατευθειαν στον ενισχυτη το βαζεις και παιζει χωρις καν πυκνωτη. Αλλα ειναι αθλιο το συγκεκριμενο, δεν παιζει καλα. Υπαρχουν πολλα πιεζοηλεκτρικα της μοτορολα που παιζουν καπως ανεκτα αλλα το καλυτερο ειναι να το ριξει στο διαβασμα ο φιλος γιατι δεν ξερει τι θελει απο οτι καταλαβα και θα χαλασει χρηματα χωρις αποτελεσμα.

Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Dbnn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το τουιτερ αυτο ειναι πιεζοηλεκτρικο. Δεν θελει κροσσοβερ. Κατευθειαν στον ενισχυτη το βαζεις και παιζει χωρις καν πυκνωτη. Αλλα ειναι αθλιο το συγκεκριμενο, δεν παιζει καλα. Υπαρχουν πολλα πιεζοηλεκτρικα της μοτορολα που παιζουν καπως ανεκτα αλλα το καλυτερο ειναι να το ριξει στο διαβασμα ο φιλος γιατι δεν ξερει τι θελει απο οτι καταλαβα και θα χαλασει χρηματα χωρις αποτελεσμα.
    Σωστά είναι λίγο συγχυσμένος ο φίλος και μπερδεύτηκα κι εγώ μαζί του όμως έχω να πω ότι ενώ οι πιεζοηλεκτρικές συνδέονται κατ ευθείαν και μπορούν να παίξουν σε νορμάλ καταστάσεις με λίγη παραμόρφωση καίγονται αμέσως ....έχω κάψει αρκετές πριν πολλά πολλά χρόνια. Με μόνο έναν πυκνωτή σε σειρά σώνεται η κόρνα.....βέβαια ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ διότι στη φωτό μας δείχνει ο φίλος κόρνα με πυκνωτή που έχει καεί οπότε τελικά ο χρυσός κανόνας είναι να αποφεύγουμε τις παραμορφώσεις.

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

Παιδια μην μπερδευομαστε.Ρωταω για να μαθω καποια πραγματα μηπως αναστησω τα ηχεια.Ανοιξα το κουτι και εβγαλα φωτο για να με κατατοπισετε.Καμια συγχυση δεν υπαρχει περαν των απαντησεων που λαμβανω.
    Δημητρη,μαλλον εσυ εχεις μπερδευτει λιγακι...για 2η φορα.Η φωτο που εχει πυκνωτη εχω αναφερει οτι ειναι απο midrange ηχειο και ΟΧΙ απο κορνα.Ας μην γραφουμε οτι ναναι

Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gponiris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδια μην μπερδευομαστε.Ρωταω για να μαθω καποια πραγματα μηπως αναστησω τα ηχεια.Ανοιξα το κουτι και εβγαλα φωτο για να με κατατοπισετε.Καμια συγχυση δεν υπαρχει περαν των απαντησεων που λαμβανω.
    Δημητρη,μαλλον εσυ εχεις μπερδευτει λιγακι...για 2η φορα.Η φωτο που εχει πυκνωτη εχω αναφερει οτι ειναι απο midrange ηχειο και ΟΧΙ απο κορνα.Ας μην γραφουμε οτι ναναι
    Φίλε μου πρώτον η φωτογραφία σου είναι πολύ κοντινή και απ το πίσω μέρος δεν φαίνεται ότι αυτό είναι το Mid αλλά επίσης δεν έχει καμία δουλειά ένας πυκνωτής 4,7mf στο mid .Ο πυκνωτής αυτός τοποθετείται σε σειρά στο Twitter.Δεν υπάρχει λοιπόν λάθος από εμένα σε αυτό το κομμάτι.Το ένα και μοναδικό λάθος αφορούσε το μοντέλο του μεγαφώνου σου για το οποίο δεν με αφορά κι όλας, αγόρασε ότι επιθυμείς, γι αυτό σου έστειλα το LInk με όλα τα μεγάφωνα του TE.LE για να επιλέξεις ότι επιθυμείς.Αυτός είναι και ο λόγος που σου είπα πάνε αγόρασε δύο crossover να βάλεις μέσα στα ηχεία σου να τελειώνεις αφού ρωτάς τι πρέπει να κάνεις. Τώρα πυκνωτή πάνω σε μεγάφωνο μεσαίων αυτό σημαίνει ότι ο προηγούμενος που έπαιζε με αυτά τα ηχεία επειδή έκαψε τα Twitter χρησιμοποίησε τα μεσαία στη θέση τους.Μην ζητάμε από τους άλλους τα πάντα ....κάποια πράγματα ας τα καταλαβαίνουμε και μόνοι μας.Μάλλον με το κατάστημα που θα αγοράσεις τα μεγάφωνά σου πρέπει να μιλήσεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chipakos-original : 26-03-17 στις 00:12

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. μετρηση μετασχηματιστη στην εξοδο
    από kokoblue στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-10-17, 22:49
  2. μετρηση σήματος isdn.
    από Gaou στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-16, 19:39
  3. Περιορισμός watt λάμπας
    από fortis στο forum Ηλεκτρολογικά