Καλησπέρα στο forum! Την παρασκευή μας δόθηκε ένα ψυγείο με κατάψυξη siemens χωρίς όμως να γνωρίζω το μοντέλο καθώς αν αναγράφεται κάπου μπροστά στην πόρτα δεν μπορώ να το δω γιατί έχει επένδυση με ξύλο. Τα μόνα αναγραφόμενα που μπορώ να δω είναι τα παρακάτω αν βοηθάνε:

moter.jpgbarcode.jpg

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το ψυγείο ήταν πλήρως λειτουργικό και ο προηγούμενος κάτοχος δεν είχε κάποιο παράπονο το οποίο βέβαια το λέω χωρίς απόλυτη σιγουριά(το πλήρως λειτουργικό γιατί μπορεί να μην είχε δώσει σημασία στο πρόβλημα αν και δεν το νομίζω) και το πρόβλημα εμφανίστηκε σε εμένα. Το μοτέρ και ο ανεμιστήρας του δουλεύουν χωρίς πρόβλημα και δεν ακούγεται κανένας περίεργος ήχος και καμία περίεργη συμπεριφορά στην λειτουργία του. Ανάβει σβήνει κανονικά. Η θερμοκρασία όμως στην συντήρηση δεν πέφτει κάτω από τους 9 βαθμούς και ο ρυθμιστής που έχει μέσα στον θάλαμο είναι στο μέγιστο στο 5. Η θερμοκρασία ανεβαίνει όταν ανοίγει η πόρτα και το μοτέρ παίρνει μπρος και σβήνει όταν φτάσει πάλι τους 9 βαθμούς. Το ίδιο συμβαίνει και στην κατάψυξη όπου η θερμοκρασία πέφτει στους -10 και όταν ανοίγει η πόρτα και ανεβαίνει η θερμοκρασία παίρνει μπρος κανονικά και σταματάει μόλις πέσει η θερμοκρασία.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξω παραπάνω τώρα? τα πιθανά από αυτά που έχω διαβάσει σε παρόμοιες περιπτώσεις στο forum εδώ είναι ο θερμοστάτης και συμπλήρωση φρέον. Τα λάστιχα στις πόρτες εφαρμόζουν σωστά και δεν υπάρχει κάποιο κενό ή διάβρωση κάπου. Η μεταφορά του έγινε αμέσως μόλις βγήκε από το ρεύμα και μεταφέρθηκε ξαπλωτό και όχι όρθιο.

Συγγνώμη αν σας κούρασα με το κείμενο απλά θέλω να πω όσο το δυνατών περισσότερες λεπτομέρειες για να κατατοπιστούμε στο πρόβλημα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.