Καλημέρα σε όλους
Εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει "σκοτεινιάσει" η εικόνα στην τηλεόραση.
Δεν νομίζω ότι φταίνε οι λάμπες ccfl γιατί όταν ανοίξει το μενού της τηλεόρασης (setup, κλπ), η φωτεινότητα πάει σε κανονικό επίπεδο, και όταν φύγει το μενού, σκοτεινιάζει πάλι, σαν να έχει dimmer. Αν δοκιμάσω να παίξω με τις ρυθμίσεις φωτεινότητας, αντίθεσης, χρωμάτων, κλπ έχει διαφορά αλλά όχι μεγάλη.
Αρχικά το παρατηρήσαμε όταν το σήμα ερχόταν από τον αποκωδικοποιητή μέσω HDMI, οπότε και υποπτεύτηκα τον αποκωδικοποιητή. Επίσης επειδή παρεμβάλλεται και ένας AV ενισχυτής, δοκίμασα άλλο HDMI port απ'ευθείας από τον αποκωδικοποιητή χωρίς διαφορά.
Πριν λίγες μέρες η εικόνα σκοτείνιασε και όταν το σήμα είναι από την επίγεια λήψη.
Επίσης να πω, ότι κάποιες φορές όταν ανάβει η τηλεόραση, η εικόνα είναι καλή, και χειροτερεύει όσο λειτουργεί.
Έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι τελικά φταίει η τηλεόραση, και επειδή είναι μοντέλο 10ετίας λέω μήπως είναι ευκαιρία ανανέωσης.
θα ήθελα πολύ όμως να βρώ τί φταίει, αλλά δεν ξέρω από πού να αρχίσω....δεν έχω καταφέρει να βρώ το service manual και γενικά δεν έχω εμπειρία με τηλεοράσεις, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
Η τηλεόραση είναι μια LG 37LG2100-ZA μοντέλο του 2009.
Σας ευχαριστώ!