Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή Χαμηλή θερμοκρασία συντήρησης

Είναι το μοντέλο KDN40A73/04. Παρόλο που ο κομπρεσορας δουλεύει κανονικά η σχάρα ψύξης στο πίσω μέρος είναι σχετικά παγωμένη και η συντήρηση δεν φαίνεται να παγώνει σωστά .

Ο ανεμιστήρας της κατάψυξης δουλεύει για να κάνει το κύκλωμα ροής αέρος και η πλήρης απόψυξη του έγινε πριν από 2 μήνες. Το Νοfrost επίσης δουλεύει από τον κρότο που κάνει αλλά και από την σχετική μέτρηση της αντίστασης.

Δεν είμαι σίγουρος μόνο -γιατί δεν το άνοιξα- αν ανοίγει το κλαπε μέσα στη συντήρηση.
    Τα λάστιχα επίσης τα καθάρισα και τα πέρασα με βαζελίνη. Το ψυγείο δεν είναι παραγεμισμένο.

Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προεπιλογή

Ό συμπιεστής πως κατέληξες ότι δουλεύει σωστά ; Μήπως έκανες απόψυξη και με εσπαγες τον πάγο για πιο γρήγορα με μαχαίρια κτλ; Ίσως έχεις χάσει υγρά από διαρροή , η μόνωση από αφρολεξ τσεκαρε , εκεί που περνάνε στοιχεία και σωληνώσεις , με το χέρι, λαστιχαρει ;

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΣΚΛΗΚΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ό συμπιεστής πως κατέληξες ότι δουλεύει σωστά ; Μήπως έκανες απόψυξη και με εσπαγες τον πάγο για πιο γρήγορα με μαχαίρια κτλ; Ίσως έχεις χάσει υγρά από διαρροή , η μόνωση από αφρολεξ τσεκαρε , εκεί που περνάνε στοιχεία και σωληνώσεις , με το χέρι, λαστιχαρει ;

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Όχι η απόψυξη έγινε κανονικά. Ο κομπρεσορας δουλεύει αφου τον αισθάνομαι να κινείται και είναι ζεστός, αλλά η σχάρα χλιαρή.

Δεν κατάλαβα που ακριβώς εννοείς ότι μπορεί να λαστιχαρει... Στις πόρτες;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdancer75 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το Νοfrost επίσης δουλεύει από τον κρότο που κάνει αλλά και από την σχετική μέτρηση της αντίστασης.
    Την άλλη αντίσταση (που είναι επίσης διεθνής πα..ριά στα no frost) την εξέτασες ? ή όλο τον μηχανισμό κλαπέτου
    https://buyandrepair.com/thermostat-...dges-00615548/

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Την άλλη αντίσταση (που είναι επίσης διεθνής πα..ριά στα no frost) την εξέτασες ? ή όλο τον μηχανισμό κλαπέτου
    https://buyandrepair.com/thermostat-...dges-00615548/
    Αυτο πρέπει να βρίσκεται μέσα στο κλαπε ροής αέρος της συντήρησης σωστά; Όπως είπα και στην αρχή όχι δεν το έλεγξα και δεν ήξερα καν ότι υπάρχει θερμοστάτης εκεί μέσα παρά μόνο το μοτέρ του κλαπε. Πιθανόν στο μοντέλο το δικό μου KDN40A73/04 να μην υπάρχει. Υποψιάζομαι πάντως συσσωρευμένο πάγο στους αεραγωγούς της κατάψυξης παρότι έχει γίνει απόψυξη μόλις δύο μήνες πριν.

Εκτός και αν αυτός ο θερμοστάτης είναι ο ασφάλειας μέσα στην κατάψυξη όπου ναι δουλεύει κανονικά αλλά έχει τη μορφή πούρου.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν ασχολούμαι με αυτά , αλλά τα λες σωστά . "Θερμοστάτη" το λένε (για τους κοινούς θνητούς) και δεν νομίζω να έχει αισθητήρα εκεί μέσα με την λογική ότι ο αισθητήρας θα πρέπει να "διαβιβάζει" θερμοκρασίες του χώρου συντήρησης , αλλά ούτε και με ποιον τρόπο ρυθμίζει ακριβώς τον τρόπο κλίσης του κλαπέτου , πιθανά λογισμικό από πλακέτα το ρυθμίζει περιοδικά σε βήματα (το φαντάζομαι , δεν το γνωρίζω ακριβώς)

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Μπορεί να έχει πιάσει πάγο πίσω ακριβώς από το condenser και την αντίσταση του no Frost;

https://ibb.co/vBSBj6m

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παπαδάκης Γιωργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Βγάλε τα ράφια και βάλε ένα ισχυρό φακό μέσα στην κατάψυξη και κλείσε την πόρτα να δεις αν από κάπου φέγγει στο σκοτάδι. Εμένα έκανε πάγους η κατάψυξη, γιατι είχε χαλασει το λάστιχο της πόρτας, ενώ δε γύριζε και η φτερωτή του συμπιεστή πίσω από τη σκόνη.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gpapadakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βγάλε τα ράφια και βάλε ένα ισχυρό φακό μέσα στην κατάψυξη και κλείσε την πόρτα να δεις αν από κάπου φέγγει στο σκοτάδι. Εμένα έκανε πάγους η κατάψυξη, γιατι είχε χαλασει το λάστιχο της πόρτας, ενώ δε γύριζε και η φτερωτή του συμπιεστή πίσω από τη σκόνη.
    Ναι ακούγεται λογικό αυτό. Θα το δοκιμάσω να δω.

Πάντως καλού κακού πέρασα τα λάστιχα με βαζελίνη για να μαλακώσουν. Το ψυγείο μετά την απόψυξη το έθεσα και πάλι σε λειτουργία και δουλεύει σωστά, το θέμα είναι να μην έχω τα ίδια σε δύο μήνες. Θα δω αυτό με τον φακό να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θέμα με το λάστιχο. Ευχαριστώ

Παρόμοια Θέματα

1. [Siemens] Προβλημα με τη θερμοκρασία της συντήρησης
    από theo123 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-12-20, 07:32
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-19, 10:18
  3. [Άλλη] Θερμοκρασία συντήρησης
    από Giianni στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-19, 12:56
  4. Απαντήσεις: 3