Στην αρχή υπήρχε το κόκκινο της σκουριάς πάνω από το σμάλτο. Είπα θα πάρω ένα σμάλτο για μπανιέρα που είναι σαν σβηστικό και θα το βάψω από πάνω. Το έκανα και ξαναπέταξε σκουριά σε μία εβδομάδα περίπου. Έκανα την ίδια διαδικασία 4-5 φορές και όλο ξαναπετούσε πάνω από το βάψιμο κόκκινο χρώμα. Τα παράτησα και μέσα σε λίγους μήνες βλέπω όχι μόνο κόκκινο χρώμα αλλά και σκουριά και πρέπει να έχει φουσκώσει ολόκληρο στρώμα στα σχισίματα στην φώτο, ίσως και με σίδηρο μέσα και όχι μόνο χρώμα...
Τί να κάνω; Να το τρίψω (με τί; Γωνιακό λειαντήραγια να βγάλω το σαθρό υπόστρωμα; Έχει προχωρήσει η σκουριά βαθειά γι' αυτό μου φούσκωσε ολόκληρη επιφάνεια; Αν το τρίψω μετά τί βάζω από πάνω, κανένα ιδικό αστάρι για μαντέμι και από πάνω σμάλτο-σβηστικό;
Μάλιστα είναι πλάγια στην μπανιέρα το πρόβλημα. Άλλοτε σε άλλα σημεία όταν έβαζα σμάλτο-σβηστικό έμενε για χρόνια εκτός αν δεν είχα καθαρίσει καλά τα άλατα από κάτω.
Μου φαίνεται οι ακρυλικές μπανιέρες μόνο για αυτόν τον λόγο της σκουριάς και τον χτυπημάτων είναι μακράν καλύτερες από τις μαντεμένιες. Μάλιστα δεν πρέπει καν να έχει χτυπηθεί η μπανιέρα μου σε αυτό το σημείο-περιοχή.
Ευχαριστώ.