Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή Επίμονη σκουριά στην μπανιέρα

Στην αρχή υπήρχε το κόκκινο της σκουριάς πάνω από το σμάλτο. Είπα θα πάρω ένα σμάλτο για μπανιέρα που είναι σαν σβηστικό και θα το βάψω από πάνω. Το έκανα και ξαναπέταξε σκουριά σε μία εβδομάδα περίπου. Έκανα την ίδια διαδικασία 4-5 φορές και όλο ξαναπετούσε πάνω από το βάψιμο κόκκινο χρώμα. Τα παράτησα και μέσα σε λίγους μήνες βλέπω όχι μόνο κόκκινο χρώμα αλλά και σκουριά και πρέπει να έχει φουσκώσει ολόκληρο στρώμα στα σχισίματα στην φώτο, ίσως και με σίδηρο μέσα και όχι μόνο χρώμα...

Τί να κάνω; Να το τρίψω (με τί; Γωνιακό λειαντήρα για να βγάλω το σαθρό υπόστρωμα; Έχει προχωρήσει η σκουριά βαθειά γι' αυτό μου φούσκωσε ολόκληρη επιφάνεια; Αν το τρίψω μετά τί βάζω από πάνω, κανένα ιδικό αστάρι για μαντέμι και από πάνω σμάλτο-σβηστικό;

Μάλιστα είναι πλάγια στην μπανιέρα το πρόβλημα. Άλλοτε σε άλλα σημεία όταν έβαζα σμάλτο-σβηστικό έμενε για χρόνια εκτός αν δεν είχα καθαρίσει καλά τα άλατα από κάτω.
    Μου φαίνεται οι ακρυλικές μπανιέρες μόνο για αυτόν τον λόγο της σκουριάς και τον χτυπημάτων είναι μακράν καλύτερες από τις μαντεμένιες. Μάλιστα δεν πρέπει καν να έχει χτυπηθεί η μπανιέρα μου σε αυτό το σημείο-περιοχή.

Ευχαριστώ.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη apilot
    Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Φίλε Αλέκο άκου τι θα κάνεις.
    Το ξύνεις καλά να φύγει η σκουριά μετά στοκάρεις με σιδηρόστοκο. Το αφήνεις να στεγνώσει το τρίβεις και μετά περνάς το σμάλτο.
    Υπάρχουν και κάποιοι που έρχονται στο σπίτι και στο κάνουν. Κάποιος γνωστός μου τους φώναξε και του έβαψαν ολόκληρη την μπανιέρα. Είχε τρύπα κοντά στην έξοδο των νερών και διάφορες σκουριές. Δεν ξέρω κοστολόγιο

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον apilot για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Elliot (03-07-20)

Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Η γνώμη μου είναι ότι αυτό συμβαίνει γιατί περνά υγρασία κατά πάσα πιθανοτητα από τον αρμό και έχει αρχίσει να σαπίζει από την μέσα πλευρά η μπανιέρα σου. Πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτό -αν όντως ισχύει- και μετά τα υπόλοιπα.
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον gep58 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Elliot (03-07-20)

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Θα κάνω το στοκάρισμα με σιδηρόστοκο και θα κοιτάξω και τους αρμούς.

Πάντως ένα δυνατό χτύπημα σε μαντεμένια μπανιέρα μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε σκουριά και τρύπα αν δεν προσεχθεί. Και η αλλαγή μπανιέρας είναι μεγάλη δουλειά, με σπάσιμο μερικών σοβάδων και αφαίρεση από πλακάκια. Εδώ το συνεργείο φαίνεται να κάνει καλή δουλειά και χρησιμοποιεί και στόκο στα βαθουλώματα. Το εργοστασιακό σμάλτο όμως λέει παράγεται με ψήσιμο σε μεγάλη θερμοκρασία.
    https://www.youtube.com/watch?v=7wNLVGkfv_M

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από apilot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Αλέκο άκου τι θα κάνεις.
    Το ξύνεις καλά να φύγει η σκουριά μετά στοκάρεις με σιδηρόστοκο. Το αφήνεις να στεγνώσει το τρίβεις και μετά περνάς το σμάλτο.
    Υπάρχουν και κάποιοι που έρχονται στο σπίτι και στο κάνουν. Κάποιος γνωστός μου τους φώναξε και του έβαψαν ολόκληρη την μπανιέρα. Είχε τρύπα κοντά στην έξοδο των νερών και διάφορες σκουριές. Δεν ξέρω κοστολόγιο

Αφού σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου, πέτυχα εδώ στο βίντεο να λέει για ειδικό εποξειδικό στόκο:
    https://youtu.be/7wNLVGkfv_M?t=785

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το σκεπτικό #3 αν ισχύει , που μάλλον ισχύει ότι σαπίζουν από μέσα , καθώς εσωτερικά δεν έχουν επισμάλτωση ή είναι χαμηλότερης ποιότητας , ίσως να χρειάζεται να ρίξεις πρώτα αφρό πολυουρεθάνης για να εμποδίσει τους παράγοντες οξείδωσης που είναι το νερό και το οξυγόνο από την μέσα μεριά .
    Αφού στεγνώσει η πολυουρεθάνη στο εσωτερικό του σημείου κόβεις το περίσσευμα της πολυουρεθάνης αρκετά βαθιά για να βάλεις τον παρακάτω στόκο που υπάρχει σε καταστήματα σιδηρικών / χρωμάτων / επισκευαστών πλυντηρίων ηλεκτρικών συσκευών
    https://www.pacoartcenter.gr/el/neos...0gr-500gr.html
    Τον συγκεκριμένο στόκο τον βάζουν ακόμη και εσωτερικά στους κάδους πλυντηρίων ρούχων που έχουν τρυπήσει και επισκευαστεί . Το μειονέκτημα είναι στο γκρι χρώμα (ίσως και ένα πέρασμα σπρέυ σμάλτου τελική πινελιά ) μετά από τρίψιμο και λείανση.
    Έτσι εκτός από εξωτερική επιφανειακή κάλυψη της ζημιάς , θα το προστατεύει και εσωτερικά στο να μην επεκταθεί η σκουριά από το μέρος της πολυουρεθάνης .
    Ο συγκεκριμένος στόκος αν θερμανθεί κατά την ανάμειξη σε ίσες ποσότητες Α + Β υλικού (ενώ βρίσκεται πάνω στις σπάτουλες ) γίνεται πιο ρευστός και απλώνεται εύκολα και μπορείς να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα νερό στα χέρια για να τον απλώσεις , στις οδηγίες λέει 24 ώρες για να στεγνώσει , αλλά καλύτερα 3 μέρες , και κατόπιν να τριφτεί λειανθεί με γυαλόχαρτο / βαφτεί με σπρέυ σμάλτου.

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Elliot (24-09-20)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Έχω θέμα με τοπική εμφάνιση σκουριάς μέσα στη γούρνα της μαντεμένιας μπανιέρας. Δοκίμασα καθαρισμό, μινιο, σμαλτο και μετά από 10 μέρες ξαναπεταξε σκουριά.

Τι έχει καλύτερα αποτελεσματα, εποξικος στόκος ή σιδηροστοκος;

Ευχαριστώ.

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Είπα να αφήσω να ωριμάσει λίγο η βλάβη και πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σκουριά έρχεται από την μέσα πλευρά της μπανιέρας προς την εξωτερική της επιφάνεια. Ένα μεγάλος αρμός που είναι ακριβώς από κάτω δεν είναι κούφιος από υλικό αρμολόγησης, αλλά έχει παλιώσει και σαν να έχει μικρά κενά. Σχηματίζεται μια μεγάλη ρωγμή και φούσκωμα στην επιφάνεια της μπανιέρας που σίγουρα έχει κάνει το σαθρό μέταλλο από κάτω.

Με όλα αυτά μου φαίνεται ότι δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά μαντεμένια μπανιέρα παρά μόνο ακρυλική. Υπάρχει κανένα μειονέκτημα στις ακρυλικές μπανιέρες εκτός του ότι μερικοί αναφέρουν ότι αν στάζει η βρύση από πάνω, ακούγεται ένας υπόκωφος ήχος; Από τιμές διαφέρουν πολύ; Καλές μάρκες; Εννοείται θα ακολουθήσω όλες τις συμβουλές εδώ και θα επισκευάσω την μπανιέρα και τον αρμό. Φοβάμαι μην αφαιρέσω πολύ υλικό με τον γωνιακό λειαντήρα.

Μου χάλασε κι άλλη μαντεμένια μπανιέρα όπου ενοικιαστής την χτύπησε και το χτύπημα με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μεγάλη σκουριά και τρύπα, χωρίς να πολυφαίνεται από πάνω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Elliot : 24-09-20 στις 01:00

Μέλος
    Όνομα
    vasilis
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

βάλε ντουσιερα.ξεπερασμενες οι μπανιερες.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilllis Εμφάνιση μηνυμάτων
    βάλε ντουσιερα.ξεπερασμενες οι μπανιερες.
    ποιος το λεει αυτο? καλη η ντουζιερα αλλα για εξοχικο η για το δευτερο μπανιο.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αρμό στόλος πλακιδίων η σιλικόνη σε μπανιέρα;
    από dirtybit στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-20, 12:43
  2. Σκουριά σε καλοριφέρ (εξωτερικά)
    από Panoss στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-03-17, 15:58
  3. Υλικό προστασίας από σκουριά σε ηλιακό.
    από sotron1 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-17, 23:55
  4. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-17, 22:17
  5. [Κλιματιστικό Fujitsu] προβλημα στην πλακετα στην εξωτερικη μοναδα AOYR09LGC
    από b16b στο forum Κλιματιστικό
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-13, 23:04

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία