Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Σας παρακολουθώ χρόνια και έχω κατά καιρούς διαβάσει αρκετά θέματα που μου έχουν λύσει προβλήματα αν και δεν συμετέχω ενεργά στο φόρουμ.Επίσης έχει και αυτό που από όσο καταλαβαίνω είναι θερμικό ασφάλειας της απόψυξης. αυτό το έβγαλα πάλι από το φις και το πολύμετρο δεν μου μετράει καθόλου αντίσταση (ένδειξη OL) είτε είναι κρύο είτε το ζεστάνω λίγο με το χέρι μου ή το βάλω σε νερό με παγάκια.
Θα ήθελα τη βοήθεια σας μπας και καταφέρω να διορθώσω το ψυγείο μου.
είναι Blue Sky GN366MV.
είχα και πριν μερικά χρόνια πρόβλημα με την απόψυξη. Πιο συγκεκριμένα βούλωνε από πάγο το σωληνάκι απόψυξης με αποτέλεσμα να γεμίζει όλη η κατάψυξη πάγο. Το έλεισα όμως εδώ και χρόνια, τοποθετώντας πρόχειρα ένα σύρμα χαλκού που ακουμπούσε την θερμική αντίσταση και έμπαινε μέσα στο σωληνάκι ώστε να λιώνει τον πάγο.
Ξαφνικά όμως εδώ και κάποιες μέρες άρχισα πάλι να χάνω ψύξη εντελώς από την συντήριση ενώ η κατάψυξη δούλευε τέλεια.
Σε πρώτη φάση είχα βγάλει τα φελιζόλ και είχα κάνει απόψυξη και για κάποιο λόγο πίστευα ότι έφταιγε ο χρονοδιακόπτης απόψυξης, κάτι που μάλλον δεν ισχύει.
O χρονοδιακόπτης που είχε ήταν αυτός:
IMG_20200405_153931.jpg και επειδή δεν μπορούσε να βρεθεί ο ίδιος αλλάχτηκε με αυτόν: IMG_20200423_155832.jpg
Η πρώτη ερώτηση αφορά τη συνδεσμολογία. Ακολουθώ την αρίθμηση 1,2,3,4 ή τα τοποθετώ με την ίδια σειρά από αριστερά προς δεξιά. Όταν τα τοποθετώ με αριθμητική σειρά δεν φαίνεται να λειτουργεί το ίδιο. αν και το ψυγείο δούλεψε 1 εβδομάδα έτσι χωρίς πρόβλημα μέχρι σήμερα το πρωί.
Συγνώμη αν είναι τελείως άκυρες οι ερωτήσεις μου αλλά είμαι κάπως άσχετος...
Σήμερα το πρωί δεν είχα πάλι καθόλου ψύξη στη συντήρηση καθώς ο πάγος είχε κλείσει πάλι τον αεραγωγό που στέλνει κρύο αέρα απάνω.
Η αντίσταση από όσο είδα δεν παράγει καθόλου ζέστη, όταν ο χρονοδιακόπτης κάνει το κλακ και πηγαίνει στη λειτουργία απόψυξης. Το πολύμετρο μου μετράει και θερμοκρασία και δεν δείχνει να αλλάζει κάτι. Έβγαλα το φισάκι της και μέτρησα 387 Ω.
IMG_20200423_095237.jpg Δεν ξέρω αν μετράω σωστά. Αν πρέπει να μετρήσω κάτι άλλο μου λέτε.
Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες ακόμα. και ελπίζω για την πολύτιμη βοήθεια σας.
IMG_20200405_153951.jpg IMG_20200405_153902.jpg IMG_20200405_154235.jpg