Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Θέμα: Μοτέρ WFL1605

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Γλυφάδα

Προεπιλογή Μοτέρ WFL1605

Καλημέρα! Χρειάστηκε να αλλάξω ρουλεμάν στο μοτέρ του παραπάνω πλυντηρίου γιατί είχαν φθαρεί από υγρασία και έκαναν υπερβολικό θόρυβο. Όλα καλά, εκτός από το σπάσιμο του κεραμεικού δακτυλιδιού (στα δυο) κατά το ξεμονταρισμα του ρότορα. Το δακτυλίδι κολληθηκε με κόλλα στιγμής και επανατοποθετήθηκε μια χαρά. Όμως το μοτέρ δεν δουλεύει! Είναι εντελώς νεκρό (πάνω στο πλυντήριο). Σε δοκιμαστική πλύση, το πλυντήριο ξεκινάει να τραβάει νερά αλλά δεν κινείται το μοτέρ. Υπάρχει περίπτωση να είναι από το κολλημένο κεραμικό δακτυλίδι; Πριν την επισκευή δούλευε κανονικά, εκτός του έντονου θορύβου. Καρβουνάκια δεν πειράχτηκαν, έχουν δυο εκατοστά υλικό ακόμα. Επειδή το πλυντήριο είναι στην επαρχία και δεν είναι εύκολη η διαδικασία ψαξιματος, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν έτοιμος όταν θα το έχω μπροστά μου. Καλωδιώσεις είναι μια χαρά, οπως βγήκαν μπήκαν. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Τον μαγνήτη τoυ Tachometer εννοείς
    https://www.washerhelp.co.uk/forums/...-motor-broken/

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Γλυφάδα

Προεπιλογή

Ακριβώς! Υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει το μοτέρ από αυτό το λόγο;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σίγουρα δεν θα δουλέψει / δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αν αυτό θα το έκανε να μην μπορεί να κάνει ούτε "κιχ" στην προσπάθεια να γυρίσει . Το σίγουρο που ξέρω είναι ότι ένας σπασμένος μαγνήτης δεν θεωρείται σωστός μαγνήτης ακόμη και αν τον κολλήσεις .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Γλυφάδα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Άρα ψάχνω για μαγνήτη... και βλέπουμε...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σωστά , ψάχνεις για εταιρία του μοντέλου σου που δεν έχει πονηρές βλέψεις (για ένα μαγνητάκι να σου πουν ολόκληρο το μοτέρ )

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Markon Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα! Χρειάστηκε να αλλάξω ρουλεμάν στο μοτέρ του παραπάνω πλυντηρίου γιατί είχαν φθαρεί από υγρασία και έκαναν υπερβολικό θόρυβο. Όλα καλά, εκτός από το σπάσιμο του κεραμεικού δακτυλιδιού (στα δυο) κατά το ξεμονταρισμα του ρότορα. Το δακτυλίδι κολληθηκε με κόλλα στιγμής και επανατοποθετήθηκε μια χαρά. Όμως το μοτέρ δεν δουλεύει! Είναι εντελώς νεκρό (πάνω στο πλυντήριο). Σε δοκιμαστική πλύση, το πλυντήριο ξεκινάει να τραβάει νερά αλλά δεν κινείται το μοτέρ. Υπάρχει περίπτωση να είναι από το κολλημένο κεραμικό δακτυλίδι; Πριν την επισκευή δούλευε κανονικά, εκτός του έντονου θορύβου. Καρβουνάκια δεν πειράχτηκαν, έχουν δυο εκατοστά υλικό ακόμα. Επειδή το πλυντήριο είναι στην επαρχία και δεν είναι εύκολη η διαδικασία ψαξιματος, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν έτοιμος όταν θα το έχω μπροστά μου. Καλωδιώσεις είναι μια χαρά, οπως βγήκαν μπήκαν. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
    Δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο εδώ μήπως είσαι τυχερός και έχει τέτοιο Encoder...?? . https://mpro.gr/antallaktika/oikiaka...lintiriou/-823
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Λογικά και χωρίς μαγνήτη ξεκινάει το μοτέρ, αλλά επειδή η πλακέτα ελέγχου δεν παίρνει feedback από την ταχογεννήτρια ανεβάζει στροφές , προσπαθώντας να φέρει κάποια βολτ επιστροφή (έτσι κάνουν τα περισσότερα πλυντήρια )

Πολύ σωστά σου είπε ο Πέτρος να βάλεις οπωσδήποτε καινούριο μαγνήτη , διότι στο στύψιμο ο κινητήρας ανεβάζει αρκετά πάνω από τις 10.000 στροφές

Άρα και με τον κολλημένο μαγνήτη , έπρεπε να περιστρέφεται το μοτέρ

Στο ξεμοντάρισμα απομάκρυνες τα πηνία του στάτη , από το καπάκι με τα καρβουνάκια ??
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον diony για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Κυριακίδης (04-08-19)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diony Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο ξεμοντάρισμα απομάκρυνες τα πηνία του στάτη , από το καπάκι με τα καρβουνάκια ??
    Δηλαδή υποψιάζεσαι ότι στην επανασυναρμολόγηση δεν πρόσεξε στο κούμπωμα (επαφές ευαίσθητες στο κούμπωμα με τα πηνία του στάτη) το πιθανότερο για κάποιον ανυποψίαστο .
    Εάν υποθέσουμε δεν βρει με τίποτα τον μαγνήτη / κατά την γνώμη σου μπορεί να βρούμε καμιά πατέντα να βάλουμε τρικλοποδιά στον κατασκευαστή?

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δηλαδή υποψιάζεσαι ότι στην επανασυναρμολόγηση δεν πρόσεξε στο κούμπωμα (επαφές ευαίσθητες στο κούμπωμα με τα πηνία του στάτη) το πιθανότερο για κάποιον ανυποψίαστο .
    Πιθανό να έγινε και αυτό που λες Η να μην πάτησαν τα καρβουνάκια

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εάν υποθέσουμε δεν βρει με τίποτα τον μαγνήτη / κατά την γνώμη σου μπορεί να βρούμε καμιά πατέντα να βάλουμε τρικλοποδιά στον κατασκευαστή?
    Νομίζω μπορεί να βρει μαγνήτη σε οποιοδήποτε τεχνικό πλυντηρίων, από παλιό μοτέρ ίδιας μάρκας , φυσικά να επιβεβαιώσει τυπικά τις διαστάσεις

Για καινούριο δεν ξέρω αν πουλάει η αντιπροσωπεία
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας