Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή Τα πάντα άσπρισαν!

Καλησπέρα παίδες!
    Υπάρχει σωτηρία για την παρακάτω TV της μάνας μου;
    Τα πάντα αργά και σταθερά έγιναν πάρα πολύ άσπρα σχεδόν διάφανα, το μαύρο εντελώς άσπρο, κάτι όπως το αρνητικό του φιλμ ενα πράμα, και πάρα πολύ ghosting. Και τα menu χάλια τα δείχνει.Το 2009 κόστισε κάπου στα 1000€ και έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, διαφορετικά δε θα ασχολιόμουν.
    Philips 37' 100hz μοντέλο 37pfl7603d/ 10.
    IMG_20181130_205541.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gianndats : 30-11-18 στις 22:01

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κατά πάσα πιθανότητα σώζεται, απλά θα θέλει εργαστήριο για να κάνει την επισκευή. (υλικά SMD)

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Γιάννη,
    αν το σασί της τηλεόρασής σου είναι το Q529.1E LA τότε από το site :
    https://elektrotanya.com/philips_37pfl7603d_chassis_q529.1e_la_sm.pdf/ download.html
    μπορείς να κατεβάσεις ΔΩΡΕΑΝ το Service Manual.
    Αν δοκιμάζοντας όλες τις πηγές εισόδου παρουσιάζεται η ίδια εικόνα η μεγαλύτερη πιθανότητα
    βλάβης κατά τη γνώμη μου είναι βλάβη στην πλακέτα οπτικοποίησης σήματος στην οθόνη (T-Con Board).
    Έλεγχός πρέπει να γίνει και στον κονέκτορα που συνδέει την T-Con με το panel όπως και σ΄ όλα τα flex
    καλώδια.
    Εφόσον βεβαίως δεν είσαι Ηλεκτρονικός και δεν διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία και συσκευές ελέγχου και
    κυρίως έστω κι ελάχιστη πείρα στην επισκευή τηλεοράσεων το καλλίτερο για την επισκευή της τηλεόρασής
    σου είναι να την στείλεις στ΄ εξουσιοδοτημένο SERVICE της PHILIPS όπως σου αναφέρει και παραπάνω ο
    φίλος Γιώργος.
    Κι αυτό βέβαια σχετίζεται πρωτίστως με την προσωπική ασφάλεια.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Di*Ca_Electronic για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

αλπινιστης (12-12-18)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GeorgeZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατά πάσα πιθανότητα σώζεται, απλά θα θέλει εργαστήριο για να κάνει την επισκευή. (υλικά SMD)
    Σ' ευχαριστώ φίλε μου.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Di*Ca_Electronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Γιάννη,
    αν το σασί της τηλεόρασής σου είναι το Q529.1E LA τότε από το site :
    https://elektrotanya.com/philips_37pfl7603d_chassis_q529.1e_la_sm.pdf/ download.html
    μπορείς να κατεβάσεις ΔΩΡΕΑΝ το Service Manual.
    Αν δοκιμάζοντας όλες τις πηγές εισόδου παρουσιάζεται η ίδια εικόνα η μεγαλύτερη πιθανότητα
    βλάβης κατά τη γνώμη μου είναι βλάβη στην πλακέτα οπτικοποίησης σήματος στην οθόνη (T-Con Board).
    Έλεγχός πρέπει να γίνει και στον κονέκτορα που συνδέει την T-Con με το panel όπως και σ΄ όλα τα flex
    καλώδια.
    Εφόσον βεβαίως δεν είσαι Ηλεκτρονικός και δεν διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία και συσκευές ελέγχου και
    κυρίως έστω κι ελάχιστη πείρα στην επισκευή τηλεοράσεων το καλλίτερο για την επισκευή της τηλεόρασής
    σου είναι να την στείλεις στ΄ εξουσιοδοτημένο SERVICE της PHILIPS όπως σου αναφέρει και παραπάνω ο
    φίλος Γιώργος.
    Κι αυτό βέβαια σχετίζεται πρωτίστως με την προσωπική ασφάλεια.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης
    Σ΄ευχαριστώ κι εσένα Δημήτρη.
    Όχι το σασί δεν είναι το q529.1E LA, είχα ηδη βρει κι εγω το service manual που προτείνεις, αλλά η διάταξη στην t-con δεν ταιριαζε απολυτως με τη διαταξη της δικής μου tv. Δε μπόρεσα να βρω ποιο chassis είναι η δική μου οπότε την άνοιξα. Ευχαριστω θερμα για τις συμβουλες σας οσον αφορά την ασφάλεια και ετσι πρεπει να το κανετε πάντα, αλλά 5 πραματα τα γνωριζω οποτε δεν τιθεται σοβαρό θεμα αφαλειας σε εμενα, αλλωστε ήταν πολλές μέρες εκός ρεύματος όταν την άνοιξα.

Λοιπόν όπως προείπα το πρόβλημα αρουσιαζεται σε όλες τις πηγές εισόδου. Αφαίρεσα και επανατοποθετησα τον κονεκτορα που συνδέει την T-Con με το panel αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. fleχ καλώδια δεν έχει ουτε ένα! Πυκνωτες τους ελεγξα οπτικά όλους και δεν εντόπισα καποια εμφανη βλάβη. Δεν μπορώ λοιπόν να ψάξω κάτι άλλο, οποτε θα γκουγκλαρω λιγο ακομη μηπως βρω καποια πιθανη φασόν λυση για το συγκεκριμενο μοντέλο (για καποιες samsung με όμοιο προβλημα εχει παρα πολλά tutorial επισκευης!) και αν δεν βρω θα παρω μια προσφορα από ηλεκτρονικό γιατί δεν αξιζει να δώσω πάνω απο €100 (επίσημο service δεν τολμώ να κάνω ερώτημα).
    IMG_20181203_090208.jpgIMG_20181203_090241.jpgIMG_20181203_090222.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Το πρόβλημά σου μοιάζει με αυτό https://www.youtube.com/watch?v=nu40l7cSiBo (πρόβλημα στα tabs). Εάν είναι έτσι, κάνε ότι και αυτός στο βίντεο, αλλά να ξέρεις είναι πιθανών προσωρινή λύση και μάλλον πας για άλλη τηλεόραση. Επισκευή tabs στην Ελλάδα, κανένας.

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Η βλάβη είναι στην tcon και όχι στο πάνελ, κλασσική βλάβη

Μέλος
    Περιοχή
    ΚΙΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Προεπιλογή

Η ζημια ειναι στην tcon κατα πασα πιθανοτητα ..Αν εχει το AS15F χρειαζεται αλλαγη.
    RADIO6146

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από atsio Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πρόβλημά σου μοιάζει με αυτό https://www.youtube.com/watch?v=nu40l7cSiBo (πρόβλημα στα tabs). Εάν είναι έτσι, κάνε ότι και αυτός στο βίντεο, αλλά να ξέρεις είναι πιθανών προσωρινή λύση και μάλλον πας για άλλη τηλεόραση. Επισκευή tabs στην Ελλάδα, κανένας.
    Σ' ευχαριστώ πολύ Αδάμ για το χρόνο σου. Οχι το πρόβλημα μου δε μοιάζει με αυτό στο video που μας δείχνεις. Εμένα ασπρίζει και η εικόνα είναι σχεδόν σαν το αρνητικό φιλμ.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η βλάβη είναι στην tcon και όχι στο πάνελ, κλασσική βλάβη
    Σ' ευχαριστώ κι εσένα Νίκο.
    Τί ακριβώς χαλάει πάνω στην tcon;
    Αξίζει να πάω για επισκευή ή θα στοιχίσει αρκετά;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία