TO STBY LED ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ 6 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ????
TO STBY LED ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ 6 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ????
Φίλε Δημήτρη,
πρέπει να γνωρίζεις ότι η τηλεόραση που έχεις προς επισκευή είναι από τις πλέον δύσκολες γιατί έχει ένα πολυπλοκότατο σύστημα προστασίας (κυρίως προστασίας
λογισμικού STB αλλά και του κυρίως λογισμικού) πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύει ακόμα και τους πιο έμπειρους τεχνικούς.
Γι΄ αυτό καλό θα ΄ναι να πάρεις και τη γνώμη συναδέλφων που έχουν εργαστεί για χρόνια στη Philips.
Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να σου δώσω κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.
Πρώτα θα πρέπει να κατεβάσεις το Service Manual του Chassis Q522.1E LB από το site : Electro Tanya.
Εκεί λοιπόν κι αφού μεταφράσεις στ΄ Ελληνικά (έστω και μέσω της ΄΄Μετάφρασης Google΄΄) τις σελίδες 31 & 32 θα δεις με βάση τις αναλαμπές που βλέπεις στο μπροστινό LED – κι ανάλογα αν είναι μεγάλης ή μικρής διάρκειας – το κωδικό σφάλματος.
Με βάση τη περιγραφή σου υποθέτω (αλλά πιθανόν να πέφτω κι έξω) ότι πρόκειται για βλάβη του STB Software που σημαίνει ότι πρέπει ν΄ ανατρέξεις στα σχεδιαγράμματα B02C (σελ. 52) και BO4A (σελ. 62) να πάρεις μετρήσεις (ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ πρώτα για την ασφάλειά σου και κατόπιν για τη μη δημιουργία άλλης βλάβης στη συσκευή) των τάσεων +5V και +12V.
Πολύ πιθανό να φταίει και τ΄ ολοκλ/νο PNX8541 οπότε πας γι΄ αλλαγή SSB (mainboard).
Εύχομαι να μην είναι αυτό και να ΄ναι κάνα ανταλλακτικό φτηνό κι εύκολο στο ξεκόλλημα – κόλλημα.
Τέλος υπάρχει περίπτωση η συσκευή σου να χρειάζεται αναβάθμιση λογισμικού αλλά ΄΄όλα βλέποντας μετρώντας και κάνοντας΄΄.
Τέλος καλό είναι να μας γράψεις αν η τηλεόραση κάνει ON και μετά από πόση ώρα αρχίζει ν΄ αναβοσβήνει το LED όπως και τη διάρκεια των αναλαμπών.
Καλή σου επιτυχία σ΄ ότι κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
καλημερα δημητρη.ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.
και παλι καλημερα καλη δουλεια?????????
Καλημέρα στην παρέα,
Έχω και εγώ το ιδιο μοντέλο, αυτη έπαιζε σχεδόν 2-3 μήνες το χρόνο στο χωριό και φέτος δεν πήρε μπροστά, δεν ανάβει τίποτα, ουτε λαμπάκι.
Ειδα στο τροφοδοτικό μια αντίσταση σκασμένη 4,7Ω μικρή (χρωματα: κιτρινο-μοβ-χρυσο-χρυσο-λευκο), ήταν κομμένη, την άλλαξα και άλλαξα και 4-5 πυκνωτές εκει γύρω, την έβαλα στο ρεύμα και έκανε ενα πρατσ και νομίζω ειδα μια μικρή λάμψη στο σημείο εκεί που άλλαξα τους πυκνωτές,
βέβαια εχει και άλλους 4 πυκνωτές πιο πέρα που δεν τους άλλαξα αυτούς. Οι πυκνωτές δεν ηταν κανένας τους φουσκωμένος.
Θέλω να ανεβάσω και μια φώτο απο το τροφοδοτικό να το δείτε αλλά δεν εχει επιλογή κάπου.
Τι να έχει αραγες?
Ευχαριστώ,
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntinosmimis : 10-07-18 στις 10:14
Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!
Φίλε Ντίνο,
δεν μας δίνεις ακριβή στοιχεία και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κατ΄ αυτό τον τρόπο που το ζητάς.
Κατ΄ αρχή καλοπροαίρετα ερωτώ εάν είσαι ή εάν σπουδάζεις Ηλεκτρονικός γιατί αυτό έχει μεγάλη σημασία με τη συγκεκριμένη τηλεόραση που ασχολείσαι.
Σε κάθε περίπτωση μία που την άνοιξες τη συσκευή κι όπως γράφεις έκανες και κάποιες αντικαταστάσεις υλικών θα προσπαθήσω να σου δώσω κάποιες
κατευθυντήριες οδηγίες που πιθανόν κάνουν τη τηλεόρασή σου να δουλέψει.
Όπως αναγράφω και στο 2ο post για το φίλο Δημήτρη, πρώτα πρέπει να κατεβάσεις ΔΩΡΕΑΝ από το site : Electro Tanya (https://elektrotanya.com/philips_chassis_q522.1e-lb.pdf/ download.html ), το Service Manual της συσκευής.
Αντίσταση 4,7 Ohm που βρήκες καμένη έχει σε δύο μετατροπείς DC/DC.
1) Στη σελίδα 50 (σχηματικό B02A) :
R : 3U0P που πολώνει το MOSFET : 7U02 (SI4800B07) και βγάζει τη τάση 3V3.
Η μετατροπή της τάσης των 12V σε 3V3 γίνεται από το IC : 7U0A (NCP5422A, 2 X 8 pins).
Χρήζουν αντικατάστασης όλα τ΄ ανωτέρω και μάλιστα μετά τον σπινθηρισμό που είδες κατά τη δοκιμή σου.
2) Στη σελίδα 52 (σχηματικό B02C) :
εδώ έχουμε ένα μετατροπέα DC/DC που βγάζει 5V και 1V4 κι αντιστάσεις 4,7 Ohm παρατηρούμε τις :
3U2M παράλληλη με τη 3U3M που πολώνουν το MOSFET : 7U0H-2 τ΄ οποίο συνδέεται με το 7U0H-1 και
τα δύο τύπου : SI4936BDY και τις
3U2J παράλληλη με τη 3U3P που πολώνουν το MOSFET : 7U0D-2 τ΄ οποίο συνδέεται με το 7UOD-1 και
τα δύο τύπου : SI4936BDY και δίνουν τη τάση των 5V.
Το IC που κάνει τη μετατροπή της τάσης των 12V σε 5V είναι το : 7U0L (NCP5422A, 2 X 8 pins).
Αν η αντίσταση που άλλαξες βρίσκεται σ΄ αυτό το κύκλωμα χρήζουν αντικατάστασης όλα τα προαναφερόμενα
υλικά (4 αντιστάσεις 4.7 Ohm, 4 MOSFET΄s και 1 IC) .
Όσον αφορά τους ηλεκτρολυτικούς που άλλαξες πιθανόν να μην είχαν πρόβλημα αλλα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι
ηλεκτρολυτικοί αφού ξεκολληθούν από τη πλακέτα θέλουν μέτρημα της χωρητικότητάς τους με καπασιτόμετρο
αλλά και της πιθανής διαρροής τους με ESR meter.
Εύχομαι η βλάβη σου ν΄ επιδιορθωθεί.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Καλημερα Δημητρη και σε ευχαριστω πολυ για το χρονο που αφιερωσες για την απαντηση σου.
Αρχικα να αναφερω οτι ειμαι φοιτητης ηλεκτρονικών μηχανικών.
Κατ΄ αρχή καλοπροαίρετα ερωτώ εάν είσαι ή εάν σπουδάζεις Ηλεκτρονικός γιατί αυτό έχει μεγάλη σημασία με τη συγκεκριμένη τηλεόραση που ασχολείσαι. : Γιατι τοσο δυσκολη ειναι αυτη η TV στις βλάβες?
Θα κεταβασω και το σχεδιο που μου αναφέρεις αλλα οταν δεν ξερω που ακριβως ειναι το προβλημα δεν ξερω και τι να διαβασω στο σχεδιο. Αυτο απετει φανταζομαι για αρκετη εμπειρια να λυσεις ενα προβλημα σε καθε βλαβη, σωστα?
Αλλαξα λοιπον την 4.7Ω που ειναι σε σειρα με το T300 (D1NK80Z) και καποιους πυκνωτες εκει γυρω και ακουσα το τσαφ.
Δεν ειχα μερτησει απο την αρχη ομως αν ηταν βραχυκυκλωμενο και το D1NK80Z και φανταζομαι μηπως βραχυκυκλωσε με το τσαφ.
Τωρα εφοσον ειναι βραχυκυκλωμενο το D1NK80Z υποθετω οτι και κατι αλλο θα εχει καψει.
Τα διοδια σε ολο το τροφοδοτικο ειναι οκ, δεν ειναι κανενα βραχυκυκλωμενο.
Την αντισταση 4,7Ω δεν την ξαναεκαψε παντως.
Τωρα μενουν τα 3 IC με 4pins U650,U053,U390 τα οποια δεν ξερω πως και αν μετριουντε. Τα υπόλοιπα τρανσιστορ ειναι οκ, δεν μετράει κανένα βραχυκύκλωμα.
Η τηλεοραση αυτη να σου πω οτι παιζει στο χωριο και ελαχιστους μηνες το χρονο και φανταζομαι οτι καποιος πυκνωτης στο ξεκινημα εκανε την ζημια διοτι ειχε μηνες εκτος ρευματος.
Ευχαριστω και παλι.
Συνενοματε Κωστα καλημερα,
Δεν ξερω αν ξυπνησες καλα σημερα αλλα το υφος σου παραπεμπει λες και επειδη δεν στην εφερα να την φτιαξεις εσυ και να πληρωθεις και οτι ασχολουμε να την φτιαξω μονοσ μου.
Δεν καταλαβαινω τον εκνεβρισμο σου, δεν απαιτισα να απαντησεις.
να παμε σε καμια καφενζου φιλε μ ? : Οχι δεν θα παμε σε καφετζου, υποθετω οτι το howtofixit.gr και αλλα παρομοια forum υπαρχουν για να βοηθουν καποιους που δεν γνωριζουν ή κανω λαθος?
ΑΝ δεν ξερεται να μετρατε μην ασχολιστε,,φιλικα το λεω: το οτι δεν ξερω δεν σημαινει οτι θα την παω στο μαστορα οποσδηποτε να την φτιαξει, θα ρισκαρω να την φτιαξω και ας την πεταξω στην τελικη!!
Δεν χρειαζεται να την βαλεις στο ρευμα φιλε μου,,να την κανεις πυροτεχνημα για να βρεις την βλαβη: εσυ οταν αλλαζεις κατι σε μια συσκευη και εισαι σιγουρος οτι δεν εχει καψει κατι αλλο που την βαζεις σε μπαταρια οχι σε ρευμα η σε καποιο αλλο τεστερ που παρεχει καποια προστασια στη συσκευη?
με ενα πολυμετρο απο τα λιντ μπορεις αρκει να ξερεις,,: Δεν εχω πολυμετρο απο τα LIDL αλλα FLUKE.
Aυτο με τους πυκνωτες ---και την ανοιξα και δεν ειδα κατι ειναι εκνευριστικο---τι να δεις?
μονο C εχει ?δεν εχει TR ...FET ..IC .ZENER.?????? : Ευχαριστω για την ενημερωση, δεν ηξερα οτι θα δω μπουζι, σασμαν, τακακια και λαδια.
---.>κοιτα που δινει η κολοαντισταση η καμενη .σιγουρα εχεις καραμπινατο βραχυκυκλωμα. : Ερχετε απο την εξοδο των μεγαλων C και δινει στο D1NK80Z . Κοιταξα για βραχυκυκλωμα και ειναι μονο το D1NK80Z.
φιλε μ εγω ειμαι αλλο επιπεδο δεν εχουμε σχεση ..
μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις...τα ηλεκτρονικα θελουν και γνωσεις...αν ημουν εγω θα επαιζε με την μια
δεν τσεκαρης τροφοδοτικο ετσι ..τελος παντων,
Α.....και 45 φλουκ να εχεις (αν και τα φλουκ τα δουλευα πριν 30 χρονια) ...αμα δεν ξερεις γαμστα.
Ας είσαι σε όποιο επίπεδο νομίζεις, τι να καταλάβω δηλαδή?
Πριν 30 Χρόνια δούλευες fluke, δηλαδή εισαι καμιά 50αρια χρονών και φοβάσαι μην γίνουν και αλλοι ηλεκτρονικοί, και παλι δεν καταλαβαίνω?
Αν ήσουν εσυ θα έπαιζε και 4Κ, το κατάλαβα.
Αν είχα γνώσεις δεν θα ρώταγα εδώ μέσα κάποιον με γνώσεις!!
Το ύφος σου όμως δεν μπορώ να καταλάβω, εσένα τις γνώσεις ηλεκτρονικών σου τις βάλανε με σύριγγα, δεν ξεκίνησες από το μηδέν????
Το αν δεν θέλεις να μεταδόσεις τις γνώσεις σου ή δεν θέλεις να βοηθήσεις τότε ποιος ο λόγος που γράφεις σε κάθε post???