Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Panasonic SA-PM15 - "No Disc" Error

Καλησπέρα σας,

Μου έφερε γνωστός το παραπάνω σύστημα, με ταλαιπωρημένα καλώδια (πατημένα από έπιπλα), συνδεδεμένα ανάποδα τα High-Low κλπ.

Ευτυχώς δουλεύει στο σύνολό του και με μια απλή ανανέωση των καλωδίων και τη σωστή σύνδεσή τους, λειτουργεί καλά, τουλάχιστον από FM.

Eπειδή έχει αρκετά μεγάλη συλλογή με Audio-CD και συνηθίζει να ακούει αυτά και όχι mp3, δεν τον ενδιαφέρει να συνδέσει κάτι με μεγάλη χωρητικότητα, αλλά να λειτουργήσει το CD.

Βάζοντας οποιοδήποτε CD ήχου στο tray, βγάζει το ακόλουθο error : "NO DISC".

Υποθέτω ότι η κεφαλή έχει κάποιο θέμα, είτε από σκόνη/βρώμα (δεν λειτουργούσε για αρκετό καιρό), είτε από φυσιολογική φθορά εγκατέλειψε.

Το Service manual αναφέρει το ανταλλακτικό RAE0150Z (Traverse Deck Assembly) :

Panasonic SA-PM15 - CD Laser Pickup Part.png

Έχει συναντήσει κάποιος το παραπάνω σφάλμα ?

1) Αν υποθέσουμε ότι η κεφαλή θέλει καθάρισμα απλά και δεν είναι κατεστραμμένη η κεφαλή, με ποιό τρόπο προτείνετε να την καθαρίσω ?

2) Αν το καθάρισμα δεν κάνει δουλειά και χρειάζεται αλλαγή, έχω βρεί το παρακάτω ανταλλακτικό :

http://www.ebay.de/itm/Lasereinheit-...-/230606957029

Η διαφορά είναι ότι δεν μου μοιάζει με αυτό που φαίνεται στο service manual. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά διάβασα κάπου ότι τα ανταλλακτικά με το "Z" στο τέλος έχουν και PCB,

ενώ τα σκέτα, δεν έχουν. Η φωτό δείχνει χωρίς πλακέτα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά !

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

πρεπει να βγαλεις το εξαρτημα που σου λεει γιατι εκει ειναι και η κεφαλη ,τωρα το θεμα ειναι αν ξερεις να το κανεις και αν χρειαζεται μετα την αλλαγη καποιες ρυμθισεις

δοκιμασες να την καθαρισεις ; φυσικα θελει πολυ προσοχη στον καθαρισμο με πολυ απαλες κινησεις για να μην καταστρεψεις την αναρτηση

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπερα και ευχαριστώ για την αμεση απαντηση!

Απο (dis-)assembly γενικοτερα τα παω αρκετα καλα, απλως ηθελα να δω μηπως υπάρχει καποια στανταρ διαδικασια καθαρισμου περα απο τα δισκακια (που νομιζω οτι δεν κανουν και πολλα πραγματα), οπως με καποια μπατονετα με καποιο διαλυμα οπως π.χ. IPA.

Απο οτι καταλαβαινω μιλας για καθαρισμο αφου εχω εξαγει ολο το μηχανισμο και τον εχω στα χερια μου,σωστα?

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

etsi οπως ειναι το καθαριζεις με καθαρο οινοπνευμα και αν παιξει οκ αλλα με προσοχη

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Philips] "Part No" διαφορετικά σε "main board" PHILIPS 37PFL7603D/10 37"
    από chiskos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-11-16, 17:10
  2. "Έξυπνο" Πολύμπριζο έγινε "χαζό"
    από haf στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-10-16, 09:44
  3. [CD Player] Pioneer PD-T303 - Error message "disc"
    από bolsevikos στο forum Ραδιόφωνο & CD Player
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-15, 13:51
  4. [Φορητός Η/Υ] Toshiba L300. Επιλέγω "Shutdown", και μου κάνει "Resart" !!!!
    από andyferraristi στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-06-15, 15:26
  5. [DVD Player] Samsung HT-XQ100 "No disc" μήνυμα
    από EOS στο forum DVD/BD Player & Video
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-09-12, 22:45

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι