Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Μέλος
    Όνομα
    Σταύρος
    Περιοχή
    Ηλιούπολη

Προεπιλογή Αναβοσβήνει και μετά απο επισκευή οθόνη samsung

Καλησπέρα.

Έχω μια οθόνη υπολογιστή της Samsung μοντέλο sync master Τ220 . Το πρόβλημα είναι οτι αναβοσβήνει .Άλλαξα τους πυκνωτές όπως έγραφαν αρκετοί στο ίντερνετ αλλά η οθόνη μετά απο λίγς μέρες κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί άλλο να φταίει στο κύκλωμα τροφοδοσίας που να διορθώνεται ?ή πάει για πέταμα ?

Να προσθαίσω πως το περίεργο είναι οτι δεν το κάνει κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή πλέον.Στις πέντε φορές το κάνει δύο και μετά απο λίγα λεπτά στρώνει και παίζει κανονικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Crane : 09-11-16 στις 21:03

Το avatar του χρήστη xrhstos1978
    Μέλος
    Όνομα
    ΧΡΗΣΤΟΣ
    Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προεπιλογή

1) βαλε φωτο την πλακέτα
    2) τους άλλαξες όλους τους πυκνωτές?

Μέλος
    Όνομα
    Σταύρος
    Περιοχή
    Ηλιούπολη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xrhstos1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    1) βαλε φωτο την πλακέτα
    2) τους άλλαξες όλους τους πυκνωτές?
    Τους άλλαξα όλους με ακριβώς τις ίδιες χωρητικότητες. Τώρα την έχω κλείσει. Δεν φαίνεται κάτι καμένο και οι πυκνωτές όταν τους άλλαξα δεν ήταν φουσκωμένοι ή κάτι άλλο.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι μόλις δουλέψει αρκετά ή μείνει ανοιχτή θα το κάνει. Δεν ξέρω αν βοηθάει σε κάτι αυτο που λέω.

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Crane Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα.

Έχω μια οθόνη υπολογιστή της Samsung μοντέλο sync master Τ220 . Το πρόβλημα είναι οτι αναβοσβήνει .Άλλαξα τους πυκνωτές όπως έγραφαν αρκετοί στο ίντερνετ αλλά η οθόνη μετά απο λίγς μέρες κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί άλλο να φταίει στο κύκλωμα τροφοδοσίας που να διορθώνεται ?ή πάει για πέταμα ?

Να προσθαίσω πως το περίεργο είναι οτι δεν το κάνει κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή πλέον.Στις πέντε φορές το κάνει δύο και μετά απο λίγα λεπτά στρώνει και παίζει κανονικά.

Πήγα εχτές στο φαρμακείο να αγοράσω ασπιρινη και όταν είπα του φαρμακοποιού να μου γράψει την δοσολογία μου είπε να αλλάξω και όλους τους πυκνωτές.Τελικά όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι για όλα φταίνε οι πυκνωτές.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

5. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον chipakos-original για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

johnnyb (10-11-16), pipilas (10-11-16)

Μέλος
    Όνομα
    Μάρκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Crane Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα.

Αν πράγματι για κάποιες μέρες έπαιζε καλά μετά την αλλαγή των πυκνωτών σημαίνει πως οι πυκνωτές θέλαν άλλαγμα. Το γεγονός ότι κάνει τα ίδια σημαίνει ότι κάποιο/α εξάρτημα/τα ακόμη έχουν πρόβλημα και πιθανόν σε λίγες μέρες ακόμη (επειδή δεν στο κάνει πάντα αλλά αρκετά συχνά) οι πυκνωτές να θέλουν πάλι άλλαγμα αν δεν θέλουν ήδη.

Αν η βλάβη παρουσιάζεται μετά από ζέσταμα κάποιου εξαρτήματος είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις γιατί κατά τον έλεγχο δείχνουν όλα ΟΚ και μόλις ζεσταθεί το εξάρτημα η συσκευή δεν λειτουργεί. Αν ανήκεις σε αυτή την περίπτωση δοκίμασε με ανεμιστήρα και σεσουάρ ή θερμό αέρα αν εμφανίζεται και εξαφανίζεται το πρόβλημα όταν ψύχεις ή ζεσταίνεις αντίστοιχα.

Μέτρησε όλες τις διόδους που είναι και εύκολο μήπως κάποια είναι βραχυκυκλωμένη και ζορίζει το τροφοδοτικό και τους πυκνωτές.

Επίσης υπάρχει περίπτωση το switching τροφοδοτικό να μην δίνει feedback για να σταθεροποιήσει την τάση οπότε η τάση να ανεβαίνει να κόβει λόγω μεγάλης τάσης και αμέσως μετά να ξαναπαίρνει οπότε η οθόνη να αναβοσβήνει. Αν έχεις δυνατότητα έλεγξε το/τα optocupler ή άλλαξε τα.

Μέλος
    Όνομα
    Σταύρος
    Περιοχή
    Ηλιούπολη

Προεπιλογή

Ας απαντήσω και στους φίλους της παρέας...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chipakos-original Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πήγα εχτές στο φαρμακείο να αγοράσω ασπιρινη και όταν είπα του φαρμακοποιού να μου γράψει την δοσολογία μου είπε να αλλάξω και όλους τους πυκνωτές.Τελικά όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι για όλα φταίνε οι πυκνωτές.
    Δεν είπα κάπου ΕΓΩ οτι είναι σίγουρα οι πυκνωτές.Για να είμαι ειλικρινής προληπτικά τους άλλαξα εφόσον βρήκα ακριβώς τα νούμερα και τις χωρητικότητες. Από εκεί και πέρα οπτικά φαίνονται όλα καλά.Πρέπει να βγάλω απο επάνω ''ύποπτα'' εξαρτήματα που μπορεί να ρετάρουν απο υψηλές θερμοκρασίες.

Και ας πάω και στον Έλληνα Αινστάιν παρακάτω...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pipilas Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν νομιζεις οτι απο το youtube θα γινεις ηλεκτρονικος γαμστα και φασκελωστα
    το οτι στις 5 φορες αναβη 3 η 2 η 1 δεν μας λεει τιποτε
    πιασε και ΜΕΤΡΑ ...τι πιο ευκολο να μετρησεις ??
    4 τασεις εχει το κολομονιτορ ολες ολες..
    ελεος
    Μπορείς να μου πεις τι επαγγέλεσαι φίλε μου ? Να δούμε ποιός την έχει ποιο μεγάλη !! Την γνώση ντε.....

Το youtube με έχει βοηθήσει άπειρες φορές ώστε να μην διαλύσω συσκευές κατα το άνοιγμα. Η συγκεκριμένη οθόνη ανοίγει δύσκολα και εύκολα όμως σπας τα πλαστικά της.

Ηλεκτρονικός δεν περίμενα να γίνω απο το youtube ούτε απο τα διάφορα site απλά ρώτησα αν κάποιος ίσως είχε το ίδιο μόνιτορ και το πήγαινα σχεδόν το ίδιο γιατί είμαι υπερ να μοιράζω την όποια γνώση διαθέτω και να μην κρατάω για μένα το μυστικό και να διευκολύνω τον συνάθρωπο μου.

Στην τελική τη απαντάς πικρόχολα ? Μόνο και μόνο για να μου την πεις ? Δεν βαρίεσαι ? Δεν έχεις με κάτι άλλο να ασχοληθείς ? Έτσι γεμίζεις την ημέρα σου ? Εδώ πάει το ΕΛΕΟΣ !!

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Άσχετα με το πρόβλημα σου το τωρινό (που το είχες και παλιότερα αλλά δεν επισκευάστηκε), γιατί νομίζεις ότι βρήκες ίδιους πυκνωτές;
    Ποια τα χαρακτηριστικά των παλιών και ποια των καινούργιων;

Μέλος
    Όνομα
    Σταύρος
    Περιοχή
    Ηλιούπολη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άσχετα με το πρόβλημα σου το τωρινό (που το είχες και παλιότερα αλλά δεν επισκευάστηκε), γιατί νομίζεις ότι βρήκες ίδιους πυκνωτές;
    Ποια τα χαρακτηριστικά των παλιών και ποια των καινούργιων;
    Τα χαρακτηρηστικά του πυκνωτή δεν είναι τα volt η χωρητικότητα και η θερμοκρασία ? Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει ? Εκτός αν εννοείς το μέγεθος που μερικές φορές υπάρχει διαφορά του εμπορίου απο της πλακέτας και το είδος του πυκνωτη. Υπάρχει και κάτι άλλο ?

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Είναι και η εσωτερική αντίσταση (equiv. series res.)και το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να δώσει (και κάποια όχι τόσο σημαντικά για την αντικατάσταση).
    Τουλάχιστο στα δυο παραπάνω την πατάνε τα κινέζικα (ebay μεριά) που είναι λίγο χειρότερα από τα σκουπίδια.
    Αν έχεις βάλει πυκνωτές κινέζικους από ebay, τους πετάς.

Τώρα το δεν ανάβει, σβήνει κλπ δεν λένε πολλά. π.χ. άλλο πρόβλημα να αναβοσβήνει το power led, άλλο να αναβοσβήνει το backlight και άλλο να αρχίζει να θαμπώνει/κάνει νιφάδες στα γράμματα και να σβήνει.
    Η πρώτη περίπτωση συχνά διορθώνεται αν αλλάξεις τους χαλασμένους (αν ξέρεις να τους βρεις) ή όλους τους πυκνωτές.
    Μερικές φορές υπάρχει πρόβλημα και σε πυκνωτές στην video board ή/και στη t-con...κλπ

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (14-11-16)

Μέλος
    Όνομα
    Σταύρος
    Περιοχή
    Ηλιούπολη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι και η εσωτερική αντίσταση (equiv. series res.)και το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να δώσει (και κάποια όχι τόσο σημαντικά για την αντικατάσταση).
    Τουλάχιστο στα δυο παραπάνω την πατάνε τα κινέζικα (ebay μεριά) που είναι λίγο χειρότερα από τα σκουπίδια.
    Αν έχεις βάλει πυκνωτές κινέζικους από ebay, τους πετάς.

Τώρα το δεν ανάβει, σβήνει κλπ δεν λένε πολλά. π.χ. άλλο πρόβλημα να αναβοσβήνει το power led, άλλο να αναβοσβήνει το backlight και άλλο να αρχίζει να θαμπώνει/κάνει νιφάδες στα γράμματα και να σβήνει.
    Η πρώτη περίπτωση συχνά διορθώνεται αν αλλάξεις τους χαλασμένους (αν ξέρεις να τους βρεις) ή όλους τους πυκνωτές.
    Μερικές φορές υπάρχει πρόβλημα και σε πυκνωτές στην video board ή/και στη t-con...κλπ
    Τους αντικατέστησα με πυκνωτές του εμπορίου όχι μέσο ebay ή ίντερνετ. Εμένα όταν ζεσταθεί αναβοσβήνει αυτό έκανε αυτό κάνει και τώρα αλλά μετά απο αρκετή ώρα που οθόνη λειτουργεί γενικός.Λέω γενικός γιατί και σε αναμονή με κλειστό υπολογιστή κάνει το ίδιο μετά απο αρκετές ώρες.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] Samsung PS-42D4S μετά από μιάμιση ώρα κανονικής λειτουργίας μαυρίζει η οθόνη.
    από ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-15, 23:15
  2. [Κινητό Τηλέφωνο] Samsung galaxy II μαύρη οθόνη μετά από πτώση
    από mitsus78 στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-14, 01:29
  3. [Οθόνη] άσπρη οθόνη σε λαπτοπ μετά απο αλλαγή VGA
    από jean στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-13, 20:52
  4. Απαντήσεις: 6