Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 46

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δεσποινα
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή Αλλαγη φις σε πληντηριο

Καλησπερα σας. S.O.S Θελω να αλλαξω το φις του πληντυριου γιατι ξαφνικα μου εκαψε την πριζα και το φις,προφανως απο νερο γιατι το εχω κατω απο τον παγκο της κουζινας και ισως ετρεξε.Δοκιμασα να βαλω το δικο του σε αλλη πριζα αλλα με το που ακουμπαει βγαζει σπιθες. Εκτος αυτου μου ειχε ριξει και το ρελε του γενικου ...Εχω αγορασει ενα φις για αλλαγη αλλα δεν ξερω πως πανε τα χρωματα.Εχει 3 χρωματα το καλωδιο (καφε-μπλε και κιτρινοπρασινο) και το φις εχει 2 ακροδεκτες ποια να απογυμνοσω για να να μην κανω καποια ζημια? Εχω τα ρουχα στο πληντηριο απο εχθες...

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

αγαπητη δεσποινα,
    θα σου το πω φιλικα.
    εισαι ασχετη με το σπορ και αυτο που πας να κανεις ειναι περα για περα επικινδυνο. αμαν πια. μπαινει ο καθε ενας σε ενα φορουμ ηλεκτρολογιας η ηλεκτρονικων και νομιζει οτι θα απογειωσει πυραυλο. φωναξε ειδικο. αυτο που πας να κανεις εκτος απο επικινδυνο για προκληση βλαβης στην συσκευη ειναι και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ για εσενα η οποιον αγγιξει την συσκευη.
    αν ηταν ετσι απλα θα παρακολουθουσαμε ενα βιντεο στο ιντερνετ και θα γινομασταν χειρουργοι. τι κανει δηλαδη ο γιατρος? παιρνει το νυστερι και κοβει. οτι και ο χασαπης. ειναι ομως ετσι? γιατι αραγε ο γιατρος κανει 8 χρονια για να παρει πτυχιο, ειναι ειδικευομενος αλλα τοσα και μεχρι να γινει κανονικος γιατρος εχει φαει μια ζωη? αν ηταν απλα τα πραγματα θα εκανε ενα σεμιναριο και μεσα σε μια εβδομαδα θα τελειωνε το πραγμα.
    φιλη, βρες εναν ειδικο και δωσε 10€. πραγματικα αξιζει τα χρηματα του για αυτο. για να τα φαμε σε καφεδες, τσιγαρα, ξενυχτια και οπαπ ειμαστε πρωτοι. για να κανουμε μια δουλεια της προκοπης τσιγουνευομαστε. ακριβοι στα πιτουρα και φτηνοι στο αλευρι που λεει ο λαος μας. και ειναι σοφος ο λαος σε αυτα τα γνωμικα.

3. 6 μέλη ευχαρίστησαν τον xsterg για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

aser (07-11-16), diony (08-11-16), nyannaco (08-11-16), polism (11-11-16), qsd330 (08-11-16), Thirio (12-11-16)

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Μπορείς να δεις εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=M6KYlJw17Wc

Πάντως, ο Χρήστος από πάνω έχει δίκιο. Δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρεις τη ζωή σου για ένα ευτελές ποσό. Και για να στο δώσω πιο συγκεκριμένα, κι εμένα πιάνουν τα χέροα μου (τεχνικός γαρ), όμως για να φτιάξω τα φρένα του αυτοκινήτου μου πηγαίνω σε συνεργείο. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια.

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον andyferraristi για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

diony (08-11-16)

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων

Σχετικά με το βίντεο , έχω μία διαφωνία , σε όλες τις συνδέσεις που αφορούν φορητή ηλεκτρική συσκευή ο αγωγός της γείωσης πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερος σε μήκος από τους άλλους 2 , και αυτό σε περίπτωση βίαιου τραβήγματος , να είναι ο τελευταίος που θα κοπεί ή θα αποσυνδεθεί , προστατεύοντας έτσι τον χρήστη
    Ο τρόπος που ο τεχνικός στο βίντεο έκοψε τη γείωση τόσο κοντή δεν είναι ο σωστότερος , στο πρώτο ζόρι η γείωση θα φύγει από τη θέση της (το είδα άπειρες φορές) , χαλαρώνει ή δεν πιάνει καθόλου ο σφικτήρας το καλώδιο , με τα γνωστά αποτελέσματα
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον diony για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

tipos (08-11-16)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δεσποινα
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Ευχαριστω πολυ παιδια ενννοειται οτι δεν παιζουν με το ρευμα το γνωριζω αυτο. Δεν θα το κανω εγω θα το κανει ο συζυγος μου που πιανουν τα χερια του απλα ηθελα ηθελα να σιγουρευτω για τα χρωματα για καλο και για κακο αν και μου ειπε οτι αυτα που ειδα στο βιντεο μπαινουν.Δεν εχει να κανει με το ποσο πραγματικα απλα εχω ρουχα μεσα και στο χερι λιγο δυσκολο να πληθουν.Τελευταια φορα που καλεσα την εταιρεια εκαναν να ερθουν πανω απο εβδομαδα,.Εκτος αν προλαβει ο ξαδερφος μας να ερθει αυριο που ηταν τεχνικος της Δεη - ηλεκτρολογος και το φτιαξει αυτος..
    Υ.Γ ξεχασα να γραψω οτι παρατηρησα και μια τρυπα στο ψηλα στο λαστιχο του πληντηριου που τραβαει το νερο. (Αυτο το αλλαξα με καινουργιο)Το ειδα αφου επεσε ο ρελες και πηγα να το βγαλω απο την πριζα οπου ειχε μαυρισει και ψιλομυριζε καμμενο.Μηπως απο εκει να ωφειλεται το οτι καηκε πριζα και φις? Με αυτο το πληντυριο εχω στεναχωρηθει πολυ γιατι ολο και κατι θα βγαζει και δεν το λες παλιο 5 χρονια το εχω μεχρι που εχει σκασει το χρωμα και φαινεται σε πολλα σημεια σκουρια ασχετο βεβαια με το θεμα μου αλλα δεν το εχω ξαναδει ποτε αυτο...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pepi : 08-11-16 στις 03:09

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Pepi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστω πολυ παιδια ενννοειται οτι δεν παιζουν με το ρευμα το γνωριζω αυτο. Δεν θα το κανω εγω θα το κανει ο συζυγος μου που πιανουν τα χερια του απλα ηθελα ηθελα να σιγουρευτω για τα χρωματα για καλο και για κακο αν και μου ειπε οτι αυτα που ειδα στο βιντεο μπαινουν.Δεν εχει να κανει με το ποσο πραγματικα απλα εχω ρουχα μεσα και στο χερι λιγο δυσκολο να πληθουν.Τελευταια φορα που καλεσα την εταιρεια εκαναν να ερθουν πανω απο εβδομαδα,.Εκτος αν προλαβει ο ξαδερφος μας να ερθει αυριο που ηταν τεχνικος της Δεη - ηλεκτρολογος και το φτιαξει αυτος..
    Υ.Γ ξεχασα να γραψω οτι παρατηρησα και μια τρυπα στο ψηλα στο λαστιχο του πληντηριου που τραβαει το νερο. (Αυτο το αλλαξα με καινουργιο)Το ειδα αφου επεσε ο ρελες και πηγα να το βγαλω απο την πριζα οπου ειχε μαυρισει και ψιλομυριζε καμμενο.Μηπως απο εκει να ωφειλεται το οτι καηκε πριζα και φις? Με αυτο το πληντυριο εχω στεναχωρηθει πολυ γιατι ολο και κατι θα βγαζει και δεν το λες παλιο 5 χρονια το εχω μεχρι που εχει σκασει το χρωμα και φαινεται σε πολλα σημεια σκουρια ασχετο βεβαια με το θεμα μου αλλα δεν το εχω ξαναδει ποτε αυτο...
    INDESIT ;

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Pepi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θελω να αλλαξω το φις του πληντυριου γιατι ξαφνικα μου εκαψε την πριζα και το φις
    Δεν αρκεί να αλάξεις το φις, θέλει και η πρίζα έλεγχο, και, πολύ πιθανά, αλλαγή.
    Και δεν θεωρώ πολύ πιθανό να φταίει το νερό γι'αυτό, μάλλον κάτι άλλο παίζει.
    Τέλος, και πιο σημαντικό απ'όλα: το ότι "πιάνουν τα χέρια" του άντρα σου, αν δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τα χρώματα των καλωδίων, όχι μόνο δεν μου λέει τίποτα, αλλά μου δημιουργεί και περαιτέρω ανησυχία. Το έθεσε πολύ ωραία ο Ανδρέας, όλων μας εδώ μέσα πιάνουν λίγο-πολύ τα χέρια μας, αλλά ξέρουμε και θέτουμε μόνοι μας τα όριά μας, ειδικά όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ασφάλεια.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δεσποινα
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν αρκεί να αλάξεις το φις, θέλει και η πρίζα έλεγχο, και, πολύ πιθανά, αλλαγή.
    Και δεν θεωρώ πολύ πιθανό να φταίει το νερό γι'αυτό, μάλλον κάτι άλλο παίζει.
    Τέλος, και πιο σημαντικό απ'όλα: το ότι "πιάνουν τα χέρια" του άντρα σου, αν δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τα χρώματα των καλωδίων, όχι μόνο δεν μου λέει τίποτα, αλλά μου δημιουργεί και περαιτέρω ανησυχία. Το έθεσε πολύ ωραία ο Ανδρέας, όλων μας εδώ μέσα πιάνουν λίγο-πολύ τα χέρια μας, αλλά ξέρουμε και θέτουμε μόνοι μας τα όριά μας, ειδικά όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ασφάλεια.
    Καλημερα ,εννοειται οτι θα αλλαχτει και η πριζα εχουν αγοραστει ολα αυτα.Τα χρωματα οπως ειπα εννοειται οτι γνωριζει πως να τα διαχειριστει το εγραψα και παραπανω εγω απλα ηθελα να σιγουρευω και δεν τον αφησα δεν ειναι η πρωτη φορα.Και τις πριζες του σπιτιου τις εχει αλλαξει και τον αποροφοτηρηρα εχει συνδεσει-κουζινα ηλεκτρικη...Απλα εδω μιλαμε για αλλαγη φις σε καλωδιο πληντυριου που δεν μας εχει ξανασυμβει και σεβομαστε οτι εχει να κανει με το ρευμα γιατι ξερουμε οτι σκοτωνει..

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Γεια σου Δέσποινα. Εγώ σε αντίθεση με άλλους ΔΕΝ θα σου πω να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, ούτε θα σε προτρέψω να δώσεις χρήματα. Θα σου πω απλώς να βρεις κάποιον που ξέρει να το φτιάξει σωστά, διότι το να είναι κάποιος ηλεκτρολόγος ή να παίρνει πολλά λεφτά για ό,τι κάνει, ΔΕΝ σημαίνει ότι κάνει και σωστή δουλειά. Στην τελική το πόσο θα αντέξει το καινούριο φις και το αν θα βγάλει οποιαδήποτε προβλήματα μόνο από την ποιότητα της δουλειάς που έγινε στην τοποθέτησή του θα εξαρτηθεί, και όχι από το πόσα λεφτά έδωσες σε αυτόν που το έβαλε, ούτε από το πώς τον λέγανε.

Λες ότι η πρίζα και το φις κάηκαν επειδή έπεσαν πάνω τους νερά. Αν είναι έτσι το φις θα πρέπει να είναι σε κακό χάλι και κακώς δοκίμασες να το βάλεις σε άλλη πρίζα. Το ότι με το που ακούμπησε έβγαλε σπίθες και έριξε το ρελέ μπορεί να οφείλεται μόνο στο φις αλλά μπορεί και όχι (δηλ. να έχει και άλλο πρόβλημα το πλυντήριο, όπως π.χ. χαλασμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο). Να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν βράχηκαν το φις και η πρίζα, θα μπορούσαν και πάλι να λιώσουν εάν τα μέταλλα των επαφών δεν ήταν γυαλιστερά αλλά οξειδωμένα ή βρώμικα, και/ή οι συνδέσεις ήταν χαλαρές, δηλαδή χαλαρές συνδέσεις καλωδίων, ή το φις να κουμπώνει χαλαρά στην πρίζα.

Εάν έχει πάθει ζημιά το φις (λιώσιμο), πολύ πιθανόν το ίδιο συμβαίνει και με την πρίζα. Ίσως λοιπόν χρειαστεί αλλαγή και αυτή.

Λες ότι το φις που αγόρασες έχει δύο πόλους. Αν δεν έχει και υποδοχή για καλώδιο γείωσης, δηλαδή δεν είναι φις SCHUKO αλλά διπολικό, τότε απλά έχεις αγοράσει λάθος φις.

Τα καλώδια στο SCHUKO φις μπαίνουν το καφέ στον ένα πόλο και το μπλε στον άλλο, και το κιτρινοπράσινο δεν μένει αχρησιμοποίητο, αλλά συνδέεται στην υποδοχή καλωδίου που καταλήγει στα δυο λαμάκια γείωσης του φις. Εφόσον το καλώδιο είναι εύκαμπτο, στερεώνεται στις (πιθανότατα) βιδωτές υποδοχές του φις έχοντας απογυμνώσει τους κλώνους στο κατάλληλο μήκος και έχοντας πρεσσάρει ακροχιτώνια ή έχοντας γανώσει με κόλληση τα απογυμνωμένα άκρα ώστε οι βίδες του φις κατά το σφίξιμο να μην κόβουν συρματάκια από τους κλώνους του καλωδίου. Οι βίδες πρέπει να σφιχτούν κατάλληλα διότι αν μείνουν χαλαρές θα έχεις υπερθερμάνσεις και λιωσίματα στο φις όταν το πλυντήριο τραβάει πολύ ρεύμα (την ώρα που ζεσταίνει το νερό π.χ.). Επίσης το καλώδιο θα πρέπει να στερεωθεί μηχανικά στο φις μέσω του στυπιοθλίπτη που θα έχει αυτό.

Τώρα το ποιον θα βρεις να τα κάνει αυτά δεν το ξέρω... Πάντως εγώ περιέγραψα τη διαδικασία έτσι όπως πρέπει να γίνει...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δεσποινα
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σου Δέσποινα. Εγώ σε αντίθεση με άλλους ΔΕΝ θα σου πω να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, ούτε θα σε προτρέψω να δώσεις χρήματα. Θα σου πω απλώς να βρεις κάποιον που ξέρει να το φτιάξει σωστά, διότι το να είναι κάποιος ηλεκτρολόγος ή να παίρνει πολλά λεφτά για ό,τι κάνει, ΔΕΝ σημαίνει ότι κάνει και σωστή δουλειά. Στην τελική το πόσο θα αντέξει το καινούριο φις και το αν θα βγάλει οποιαδήποτε προβλήματα μόνο από την ποιότητα της δουλειάς που έγινε στην τοποθέτησή του θα εξαρτηθεί, και όχι από το πόσα λεφτά έδωσες σε αυτόν που το έβαλε, ούτε από το πώς τον λέγανε.

Λες ότι η πρίζα και το φις κάηκαν επειδή έπεσαν πάνω τους νερά. Αν είναι έτσι το φις θα πρέπει να είναι σε κακό χάλι και κακώς δοκίμασες να το βάλεις σε άλλη πρίζα. Το ότι με το που ακούμπησε έβγαλε σπίθες και έριξε το ρελέ μπορεί να οφείλεται μόνο στο φις αλλά μπορεί και όχι (δηλ. να έχει και άλλο πρόβλημα το πλυντήριο, όπως π.χ. χαλασμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο). Να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν βράχηκαν το φις και η πρίζα, θα μπορούσαν και πάλι να λιώσουν εάν τα μέταλλα των επαφών δεν ήταν γυαλιστερά αλλά οξειδωμένα ή βρώμικα, και/ή οι συνδέσεις ήταν χαλαρές, δηλαδή χαλαρές συνδέσεις καλωδίων, ή το φις να κουμπώνει χαλαρά στην πρίζα.

Εάν έχει πάθει ζημιά το φις (λιώσιμο), πολύ πιθανόν το ίδιο συμβαίνει και με την πρίζα. Ίσως λοιπόν χρειαστεί αλλαγή και αυτή.

Λες ότι το φις που αγόρασες έχει δύο πόλους. Αν δεν έχει και υποδοχή για καλώδιο γείωσης, δηλαδή δεν είναι φις SCHUKO αλλά διπολικό, τότε απλά έχεις αγοράσει λάθος φις.

Τα καλώδια στο SCHUKO φις μπαίνουν το καφέ στον ένα πόλο και το μπλε στον άλλο, και το κιτρινοπράσινο δεν μένει αχρησιμοποίητο, αλλά συνδέεται στην υποδοχή καλωδίου που καταλήγει στα δυο λαμάκια γείωσης του φις. Εφόσον το καλώδιο είναι εύκαμπτο, στερεώνεται στις (πιθανότατα) βιδωτές υποδοχές του φις έχοντας απογυμνώσει τους κλώνους στο κατάλληλο μήκος και έχοντας πρεσσάρει ακροχιτώνια ή έχοντας γανώσει με κόλληση τα απογυμνωμένα άκρα ώστε οι βίδες του φις κατά το σφίξιμο να μην κόβουν συρματάκια από τους κλώνους του καλωδίου. Οι βίδες πρέπει να σφιχτούν κατάλληλα διότι αν μείνουν χαλαρές θα έχεις υπερθερμάνσεις και λιωσίματα στο φις όταν το πλυντήριο τραβάει πολύ ρεύμα (την ώρα που ζεσταίνει το νερό π.χ.). Επίσης το καλώδιο θα πρέπει να στερεωθεί μηχανικά στο φις μέσω του στυπιοθλίπτη που θα έχει αυτό.

Τώρα το ποιον θα βρεις να τα κάνει αυτά δεν το ξέρω... Πάντως εγώ περιέγραψα τη διαδικασία έτσι όπως πρέπει να γίνει...
    Σε ευχαριστω πολυ FILMAN SCHUKO αγορασε το μονο που δεν πηρε γιατι δεν βρηκε και θα το αγορασουμε σημερα ειναι ακροχιτωνια εχω βαλει φωτο για το πως εγινε η πριζα-φις αλλα και το καινουργιο που θα αλλαχτει...
    ο αντρας μου θελει να το κανει...αν παρατηρησεις στο πλακακι που ειναι η πριζα φαινεται ακομα υγρο

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] ΑΛΛΑΓΗ ΟΘΟΝΗΣ
    από john8281 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-16, 08:57
  2. [Candy] ΠΛΗΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ CANDY CDS150 X-02S ΚΟΛΛΑΕΙ
    από ekodogia στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-08-16, 18:17
  3. [Άλλη] Πρόβλημα με πληντηριο Morris WDW-71021
    από alexandrosh στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-15, 00:48
  4. [Miele] προβλημα με πληντηριο ρουχων milie novotronic w844
    από kostas theodoropoulos στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-14, 22:07
  5. [Bosch] Προβλημμα με αντληση νερου σε πληντηριο...
    από katmadas στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-10-12, 11:53

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία