Χαιρετισμούς σε όλους.Αναζητώ τις γνώσεις και τις γνώμες όσον γνωρίζουν για το παραπάνω θέμα. Έχω ένα τροφοδοτικό υπολογιστή μέτριας ποιότητας στα 875Watt (και καλά) το οποίο βραχυκυκλώνει και σταματάει να λειτουργεί, δε όταν προσπαθήσω να βάλω μπροστά πάλι τον υπολογιστή μου πέφτει η ασφάλεια στον πίνακα οπότε σίγουρα είναι το τροφοδοτικό γιατί άλλαξα πρίζα και όταν λέω πρίζα εννοώ σε άλλο χώρο του σπιτιού και συγκεκριμένα στο σαλόνι.Επειδή όμως δεν είχα χρόνο για να ασχοληθώ το αντικατέστησα με ένα καινούριο.
Πέρασαν κάμποσοι μήνες και άλλαξα σπίτι. Αυτές τις μέρες λοιπόν είπα να ασχοληθώ μιας και έχω και ένα δεύτερο σταθερό και ξέμεινε από τροφοδοτικό και αυτός. Το άνοιξα λοιπόν και όλα φαίνονται μια χαρά.Τίποτα καμένο τίποτα σκασμένο(πυκνωτές).
Έκανα το κόλπο με το συνδετήρα και δουλεύει μια χαρά όση ώρα και να το αφήσω το θέμα είναι όταν το δώσω φορτίο δηλαδή το κουμπώσω πάνω στην μητρική. Παρατήρησα οτι όταν ανοίγω τον διακόπτη του όταν δεν είναι πάνω στην μητρική ήταν κάπως πιο μαλακός στο κλικ ενώ όταν τον είχα με τον συνδετήρα ήταν κανονικό και μέσα σε όλα αυτά είδα και κάτι άλλο το οποίο δεν το είχα παρατηρήσει.Το θερμίστορ που έχει(ελπίζω να το λέω σωστά) πετάει σπίθα κάθε φορά που ανοίγω το διακόπτη.Αλλά πότε όμως.Όταν βγάλω το καλώδιο της τροφοδοσίας ανοίγω το διακόπτη να φύγει ο,τι ρεύμα υπάρχει και μετά το ξαναβάλω και ανοίξω πάλι το διακόπτη πάλι πετάει σπίθα.όταν όμως κλείσω το διακόπτη και τον ξανανοίξω χωρίς να βγάλω το καλώδιο δεν πετάει σπίθα.ίσως σας μπέρδεψα λίγο.Έγραψα ένα μικρό βίντεο για να το δείτε.Είναι αρκετά εμφανές.Στο 3ο δευτερόλεπτο ακούγεται το κλίκ που το κλείνω μετά την σπίθα που πετάει και το ξανανοίγω στο 7ο χωρίς να πετάξει σπίθα."Ακούω" γνώμες, επισκευής πάνταΤο τροφοδοτικό είναι Κentek 875Watt model KTPS-875M
Συγνώμη για το μεγάλο κειμενο