Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 24

Banned
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Παιανία

Post ΒΛΑΒΗ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ Ή ΟΧΙ?

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ GOLD STAR 9000 BTU ΑΠΟ ΤΟ 1998,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ(ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΥΞΗ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ(ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΘΗΝΟΠΟΡΟΥ).ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ.(Ο ΑΝΕΜΗΣΤΗΡΑΣ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΥΡΝΑΓΕ).ΦΟΝΑΞΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ LG ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΥΚΝΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΒΔΟΜΑΔΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΝΕΜΗΣΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΥΡΝΑΓΕ ΑΛΛΑ Ο ΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΚΑΗΚΕ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΓΡΩΝ!ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ!ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ,ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ,Ή ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ?ΚΑΙ ΤΑ 80 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΠΥΚΝΩΤΗ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ .

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Η αλλαγή συμπιεστή πρέπει να είναι ακριβή επισκευή, οπότε προσωπικά θα το άλλαζα. Συν ότι και να αλλάξεις το συμπιεστή, το υπόλοιπο μηχάνημα παραμένει 16 ετών, και δεν ξέρεις τί άλλο θα σου βγάλει προσεχώς.
    Συνυπολόγισε και το ότι, με βάση την ηλικία του, έχει κακή ενεργειακή κλάση, και δεν είναι και inverter, οπότε με τη βαριά χρήση που κάνεις χειμώνα-καλοκαίρι έχεις αρκετά να κερδίσεις σε κόστος λειτουργίας με ένα νέο σύγχρονο μηχάνημα.

(και απόφευγε τα κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις με τα ήθη του internet, και είναι και λιγότερο ευκολοδιάβαστο το κείμενο).

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (15-07-14)

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η αλλαγή συμπιεστή πρέπει να είναι ακριβή επισκευή, οπότε προσωπικά θα το άλλαζα.....................
    Νίκο (nyannaco) mάλλον εννοείς ότι δεν θα τον άλλαζες (τον συμπιεστή).

Παρεμπιπτόντως, συμφωνώ και εγώ με την άποψη σου.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Εχεις δίκιο Σήφη, δεν ήμουν αρκετά σαφής.
    Εννοούσα ότι θα άλλαζα το κλιματιστικό. Απαντούσα έχοντας στο μυαλό μου λέξη προς λέξη το "ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ,Ή ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ?"

Banned
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Παιανία

Προεπιλογή

Eυχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.Κατά την γνώμη σας είναι ο συμπιεστής στα σίγουρα?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Δε νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί αυτό από απόσταση, και με τα δεδομένα που δίνεις. Αν πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο, φέρε άλλο ψυκτικό για δεύτερη γνώμη.
    Ο προηγούμενος σου έδωσε ένδειξη κόστους για αλλαγή συμπιεστή;

Banned
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Παιανία

Προεπιλογή

Καλησπέρα.Μου είπε ότι ο συμπιεστής κοστίζει 200 ευρώ και ότι αυτός θέλει άλλα 100.Σύνολο 300.Τα κλιματιστικά του Μαρινόπουλου είναι καλά?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εγώ νομίζω ότι ο συμπιεστής δεν έχει πάθει τίποτα και με το σκεπτικό ότι το συντηρούσες!

Εκτός από τον πυκνωτή του συμπιεστή που υποθέτω αυτόν σου άλλαξε μεγάλος κυλινδρικός 25~30μF 450V 5~10€!
    θα έχει πρόβλημα και το ρελαί που βρίσκεται πιθανόν στην πλακέτα της εσωτερικής μονάδας και είναι ένα μαύρο τετράγωνο με δύο ακροδέκτες για τις επαφές του στο πάνω μέρος του με καλώδια
    μπορείς να κάνεις τεστ βραχυκυκλώνοντας με ένα κατσαβίδι ...μπορείς;
    ανέβασε φωτό της πλακέτας και θα σου πω

Banned
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Παιανία

Προεπιλογή

Γεια σαου uv.Όταν του είπα να κοιτάξει και την εσωτερική μοναδα μου είπε ότι αποκλειει το ενδεχόμενο να έχει βλάβη η εσωτερική μονάδα γιατί αλλιώς λέει ότι δεν θα γύρναγε ούτε ο ανεμηστήρας της εξωτερικής μονάδας.Και κάτι ακόμα,δηλαδή με "έκλεψε'' που μου ζήτησε 40 ευρώ για τον πυκνωτή και άλλα 40 για να τον τοποθετήσει?Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από miku Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σαου uv.Όταν του είπα να κοιτάξει και την εσωτερική μοναδα μου είπε ότι αποκλειει το ενδεχόμενο να έχει βλάβη η εσωτερική μονάδα γιατί αλλιώς λέει ότι δεν θα γύρναγε ούτε ο ανεμηστήρας της εξωτερικής μονάδας.Και κάτι ακόμα,δηλαδή με "έκλεψε'' που μου ζήτησε 40 ευρώ για τον πυκνωτή και άλλα 40 για να τον τοποθετήσει?Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Εγώ πιστεύω ότι περισσότερο σοβαρό είναι ότι πλήρωσες και δεν έχεις και κλιματιστικό παρά τα 80 ευρώ που πλήρωσες για έναν πυκνωτή.Εννοώ ότι ας πλήρωνες 80 ευρώ αλλά ας έπερνε μπρος το μηχάνημα τουλάχιστον.Διότι και στο σπίτι του να τον είχε τον πυκνωτή αφού χρειάστηκαν δύο επισκέψεις μια χαρά είναι τα 80 ευρώ συνολικά. Πάντως ο πυκνωτής στα ηλεκτρολογικά δεν έχει πάνω από 7-10 ευρώ.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. αλλαγη συμπιεστη σε ψυγειο
    από Γιωργος90 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-14, 19:18
  2. [Bosch] Βλαβη F21.
    από simalaias στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-13, 01:46
  3. [Κλιματιστικό] ΕΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ
    από dimi313 στο forum Κλιματιστικό