Για σας παιδια
μου έχουν φέρει μια tv Philips 32pfl740h /12 και παρουσιάζει αυτή την εικόνα
https://www.youtube.com/watch?v=ccpK...ature=youtu.be
ξέρεις κανείς από που να αρχίσω να ψάχνω? πριν το στείλω στην ανακύκλωση.
ευχαριστώ
Για σας παιδια
μου έχουν φέρει μια tv Philips 32pfl740h /12 και παρουσιάζει αυτή την εικόνα
https://www.youtube.com/watch?v=ccpK...ature=youtu.be
ξέρεις κανείς από που να αρχίσω να ψάχνω? πριν το στείλω στην ανακύκλωση.
ευχαριστώ
Πέτρο και εμένα μια LG μου το κάνει. Άμα την αφήσω λίγο να ζεσταθεί στρώνει απο μόνη της. Λέω κανενας πυκνωτής η καμμια ψυχρή κόλληση θα είναι. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το κοιτάξω και με ένα freeze spray μπας και βρώ το ελλατωματικό εξάρτημα. Αν έχω νέα θα σου πω.
ευχαριστώ Κώστα αλλά αυτό δεν στρώνει με τίποτα... μόνο στην αρχή είναι οκ αλλά μετά το χάος... αν και μετα από αναζήτησή στο νετ λένε ότι φταίει το πάνελ όποτε....
Γιατί δεν καθαρίζεις τις ταινίες που φεύγουν από την t-con στο panel με μια γόμα; Ίσως είναι εκεί το πρόβλημα από σκόνες.
vp74 θα το κάνω και θα σου τα αποτελέσματα. ευχαριστώ πάντως
update
πριν που είχα χρόνο το έλυσα την πλάτη του εν το μετάξι είναι λίγο κριμένο το time controler ή αλλιώς το tcon.
αν και επιφανειακά δεν έδειχνε κάτι να έχει αρπάξει πάντως το έλυσα και καθάρισα τις επαφές του (εξάλλου καθαρό είναι), αλλά το αποτελέσματα είναι το ίδιο, οπότε άρχισα λίγο τα πειράματα μου και κατέληξα το εξής συμπέρασμα...
εάν βγάλω μια από τις 2 ταινίες από το tcon τότε παίζει μια χαρά η μισή κάθετη οθόνη , αναλόγως ποια ταινία βγάζω παίζει καλά με μικρή εξαίρεση στην μια λεπτή γραμμή κάθετα είτε είναι μαύρο είτε είναι άσπρο. ενώ εάν το βάλω και τα 2 παίζει μόνο άνω οριζόντια. οπότε μπορεί να τα έχει παίξει το tcom.
οπότε ξέρει κανείς που μπορώ να δανειστώ αυτό το εξάρτημα αν όντος αυτό είναι το πρόβλημα εκτός να παραγγείλω από το ebay.
ο κωδικός του ειναι 6870c-4000h
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη glamor : 12-06-14 στις 16:27
Aν έχεις όρεξη δες και το regulator αριστερά τι γράφει επάνω του και τι βγάζει, ζέστανε και λίγο το ολοκληρωμένο καθώς είναι LG (όπως είδα την t-con σε φωτό στο inet μήπως και έχει κάποια σχέση με αυτό που γράφει ο Κώστας).
Και την καλωδιοταινία από την main στην t-con.
το ζέστανα με πιστόλι θερμού αέρα αλλά τζίφος... έλεγα να αφήσω λίγο ακόμα μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλήσουν τα εξαρτήματα από το ολοκληρωμένο....
τέλος πάντως ανέβαζα μερικά φώτο να δείτε και εσείς
![]()
Μόνο το regulator δες τι τάση έχει στο πρώτο και δεύτερο ποδαράκι. Δεν βλέπω να γράφει τίποτα επάνω. Δεν φαίνεται. Για μέτρησέ το.
Εδώ έχει γραμματάκια επάνω οπότε είναι μάλλον ψημένο το δικό σου.
Αλλά δεν βγάζω τι γράφει. Aν το αναγνωρίσει κάποιος θα σου πει.
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 13-06-14 στις 12:25
δεν πολύ φαίνεται από το φώτο, αν και έβγαλα κανένα κοντινό αλλά και πάλη...
μέτρησα μεταξύ 2 ποδαράκια και βγάζω dc 3,25v εκτός αν έκανα πατάτα και έπρεπε να μετρήσω μεταξύ σασί
![]()
To ένα ποδαράκι είναι το input και το άλλο το output. Σασί το μαύρο του πολυμέτρου και το κόκκινο αντίστοιχα στο in & out. Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι γράφει...
Edit: L1117 λογικά 3.3V. Μακάρι να ήταν αυτό και να ξεμπέρδευες.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 13-06-14 στις 17:32