Καλησπερα στην κοινωτητα!!εχω και εγω ενα προβλημα με την τηλεωραση μου!!Αναβοσβηνει το led και οταν σταματησει αναβει για δευτερολεπτα ασπρη οθονη και μετα σβηνει.Μετα απο καμποση ωρα ξανα κανει το ιδιο και κλεινει παλι!!!αλαξα τους πυκνωτες (αν και δεν φαινοντουσαν να ειχαν σκασει)για καλο και για κακο αλλα παλι τα ιδια!!!Θα μπορουσε καποιος να βοηθησει???Ανεβαζω και μερικες φωτογραφιες για να δειτε ποια ειναι!!
Πρώτα βγάλε το καλώδιο που πάει στο inverter board και δες αν έχεις πάλι το θέμα με το led. Το led σε λειτουργική κατάσταση ανάβοσβήνει 2 φορές - φέρνει εικόνα - αναβοσβήνει άλλες 2 και παραμένει κλειστό με αναμένη οθόνη. Μετά θα δεις και για την άσπρη οθόνη. Μέτρησε και την τάση στην έξοδο της φύσας που φεύγει για inverter.
Κάνε ένα recap σε όλους στο τροφοδοτικό (εννοώ και τους μικρούς) είτε είναι φουσκωμένοι είτε όχι. Με την φύσα του inverter αποσυνδεμένη, βάλε μια πηγή στο av και δες αν έχεις ήχο. Βάλε ένα dvd να παίζει. Θα συνδέσεις και το av καλώδιο και του ήχου γιατί χωρίς το av καλώδιο δεν θα πάρεις ήχο.
Με το control άλλαξε σε av (κάντο στα τυφλα) και δες αν σου φέρνει ήχο. Δυνάμωσε και volume. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι δεν έχεις πρόβλημα στην main και θα συνεχίσεις για την επισκεύη του inverter.
Στην φωτό βλέπω ότι δεν έχεις αλλάξει τον πυκνωτή 820mf κοντά στην φύσα του inverter (έχει ακόμα τον μαρκαδόρο επάνω του). Τους έχεις αλλάξει όλους σίγουρα;
Άλλαξέ τους και ξαναμέτρα το pin13. (δες και από κάτω που καταλήγει) και πες μας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 12-06-14 στις 00:39
Μετα απο πολυ ψαξιμο βρεθηκε η λυση!!Εφταιγε ενας smd πυκωτης C-6108 (1uF/50V) στο sub-board!
Αντικατασταθηκε και η τηλεοραση αναστηθηκε Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας να ειστε καλα!!!