Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Samsung Image Retention

Καλησπέρα. Έχω μια samsung LE27T51BX την οποία αν την αφήσω ανοιχτή μετά από 10 λεπτά μου δημιουργεί είδωλο στην εικόνα. Αν δηλαδή την αφήσω στην είσοδο του pc ή στο ΑV πάνω από 10 λεπτά και μετά αλλάξω είσοδο ή ξαναβγώ στο desktop από ένα παιχνίδι ή φάκελο, κρατάει στο panel την προηγούμενη οθόνη αχνά.

Στο PIP (picture in picture) δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα. Φαίνεται αχνά το πλαίσιο του PIP. Αν την κλείσω και την ανοίξω πάλι σε λίγη ώρα, το είδωλο υπάρχει ακόμη. Αν την αφήσω 2 βράδια κλειστή, το είδωλο εξαφανίζεται τελείως αλλά μετά από 10-20 λεπτά δημιουργεί πάλι το ίδιο πρόβλημα με την νέα εικόνα.

Στο menu οι τιμές ως εξής:
    Contrast 60, Brightness 20, Sharpness 43, Colour 50.

Το contrast είναι ρυθμισμένο κάτω από 75 (όπως φαίνεται παραπάνω) και το brightness αρκετά χαμηλό.

Πως διορθώνεται το πρόβλημα Image Retention; (αν διορθώνεται).
    Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται αυτό το πρόβλημα από μη καλή λειτουργία της t-con; Αν ανοίξω το panel και το καθαρίζω από την εσωτερική μεριά από πιθανές σκόνες και βρωμιές, υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί έτσι;

Έχω διαβάσει αυτό:
    http://www.rtings.com/info/what-is-image-retention

αλλά αν υπάρχει κάποια άλλη λύση θα ήθελα να την μάθω. Δεν έχω προς το παρόν burn αν και η tv έχει αρκετές χιλιάδες ώρες λειτουργίας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 31-05-14 στις 20:04

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Bump:

Άνοιξα το panel και το καθάρισα από την εσωτερική μεριά και είχε πολύ μπίχλα. Εξαφάνισα έτσι το clouding σε μερικά σημεία και έχω πιο καθαρή εικόνα. To πρόβλημα όμως του ειδώλου παραμένει αν την αφήσω ανοιχτή για 5-10 λεπτά.

Να φτάσω μέχρι λάμπες για καθάρισμα ή μπορεί να φταίει η t-con και να λύνω άδικα;

Οι οθόνες lcd καίγονται όπως οι crt ή όχι;

Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία