Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29
    Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Talking ΗΡ DV5-1105ev [Λύθηκε - Solved]

Σκέφτηκα, μια που σήμερα είμαι χαλαρά, να δημοσιοποιήσω την επίλυση βλάβης σε ένα HP DV5-1105ev, το οποίο θα πήγαινε στην ¨άκρη¨, διότι ήθελε αλλαγή πλακέτας, το κόστος θα ήταν μεγάλο και η αντικατάσταση του λάπτοπ με καινούργιο θα ήταν ποιο συμφέρουσα.

Σύμπτωμα:
    Βάζω βύσμα, ανάβει το LED.
    Πατάω το power, ανάβουν τα λαμπάκια μπροστά για 1’’ μετά σβήνουν, το ίδιο γινόταν όσες φορές και αν πατούσα το κουμπί, με ή χωρίς μπαταρία, χωρίς να ξεκινάει τίποτα.
    Ξηλώνω, μετράω, φτάνω στην PR126 η οποία είχε το πρόβλημα και δεν άφηνε τα 18V να περάσουν.

DV5..jpg

Επίλυση:
    Αντικατάσταση της PR126 (2R0), δεν είχα ίδια και έβαλα μια 2R2 το σύστημα δουλεύει μια χαρά.

Χρόνος επισκευής: 3 ώρες χαλαρά με καφεδάκι και αλλαγή λάμπας στο φωτιστικό γιατί κάηκε.

Κόστος Ανταλλακτικού: 200,0 ευρώ (τοποθετήστε το ποσό σε καθρέφτη, για να δείτε την πραγματική αξία).

Συνολικό Κόστος: Ανεκτίμητο.

2. 12 μέλη ευχαρίστησαν τον toni31 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

angel_grig (13-01-14), elkcloner (19-03-14), ezizu (15-01-14), goulf (13-03-15), her (12-01-14), jakektm (28-02-15), jami (14-01-14), lepouras (13-01-14), nikolasswts (12-01-14), nkgm (27-02-15), polism (13-01-14), ziakosnasos (12-01-14)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    δημ
    Περιοχή
    δημ

Προεπιλογή

καλησπέρα ,παιζει να εξηγήσεις απο που ξεκινησες το μετρημα ;και πως συνέχισες ;

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ξεκίνησα από την αρχή, από το βύσμα και μετά ακολούθησα την πορεία του ρεύματος. Όταν έφτασα στο ISL6251 ήξερα ότι στο πιν 24 έπρεπε να είχα 18-19V (το διάγραμμα το λέει), εγώ είχα 1-1,5V μέτρησα την αντίσταση και την βρήκα με λάθος τιμή, σε σχέση με την αναγραφόμενη τιμή της. Την αντικατέστησα και το σύστημα δούλεψε.
    Η σελίδα στην φωτογραφία, είναι ένα κομμάτι από το SYSTEM CHARGER του μηχανήματος.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    δημ
    Περιοχή
    δημ

Προεπιλογή

οπότε δεν ειναι ολο το σχεδιάγραμμα εννοω μπορει καποιος να καταλάβει απο το κομματι που παραθεσες και μονο ;

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Το σχέδιο όλο είναι 45σελ.
    Αν υπάρξει παρόμοια βλάβη, σίγουρα κάποιος, θα μπορέσει να βοηθηθεί από την αναφορά μου.
    Δεν είναι κάτι γενικό, δεν μπορεί να καλύψει την πλειοψηφία των επισκευών.
    Δεν ξέρω αν σε κάλυψα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Ανάβει το led στο πλαϊ που μπαίνει ο φορτιστής και ανάβει και το led φόρτισης μπροστά όταν είναι μέσα η μπαταρία. Όταν πατάω το power ανάβουν όλα για 1" και σβήνουν χωρίς να ξεκινάει τίποτα - όλα αυτά με ή χωρίς μπαταρία. Το fan της CPU μένει εντελώς ακίνητο καθόλη τη διάρκεια. Μέτρησα το pin 24 του ISL6251 και βλέπω κανονικά 19V. Το εν λόγω μοντέλο ειναι το dv5-1250ev.

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παιδιά ο Αντώνης ήταν αρκετά επεξηγηματικός. Δε είναι δυνατόν ο άνθρωπος να ποστάρει ολόκληρο service manual. Και σωστό troubleshooting. Ακόμα και να μην ξέρεις την τιμή της τάσης στο pin 24 αν ακολουθήσεις τη διαδρομή ουσιαστικά παρεμβάλλονται 1-2 διοδάκια και η ελαττωματική αντίσταση, οπότε έχεις μια εκτίμηση της τάσης που πρέπει να εφαρμόζεται στο pin 24 έστω κατά προσέγγιση. Οπότε αν τη βρεις λάθος, ξέρεις τι και που θα μετρήσεις. Συγχαρητήρια!

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Νίκο έλεγξε το PQ11 σε πρώτη φάση. (Αν φυσικά το system charger στο μηχάνημά σου είναι το ίδιο ή έστω παρόμοιο). Τσέκαρε και το ICL6251 όσον αφορά τις τάσεις στα V pins. (Pins τάσεων).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Δεδομένου οτι το thread είναι inactive εδώ και έναν χρόνο, να υποθέσω πως η απάντησή σου απευθύνεται στην απάντησή μου; Δεν κατηγόρησε κανείς τον Αντώνη - το πρώτο που έκανα ήταν να πατήσω το thanks γιατί σπάνια βρίσκεις τόσο επεξηγηματικό ποστ. Το διάγραμμα της πλακέτας το κατέβασα από άλλο γνωστό φόρουμ και ακολούθησα τα βήματα του Αντώνη και απλά διαπίστωσα πως στην περίπτωσή μου δεν φταίει η εν λόγω αντίσταση. Ξέρω πως τα ίδια συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε ένα σωρό διαφορετικούς παράγοντες, και φυσικά δεν είναι δυνατό ενα ποστ να λύσει τα προβλήματα όλων. Παρόλα αυτά, και επειδή φαίνεται πως φταίχτης ειναι το κύκλωμα τροφοδοσίας, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και άλλοι χρήστες που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα (εξετάζω και τα άλλα ποστ για το σχετικό μοντέλο).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για την συμβουλή Μανόλη. Το κοιτάζω τωρα. Οι τάσεις στο ISL6251 φαίνονται ΟΚ. Βέβαια δεν κρύβω πως δεν μου έχει ξανατύχει να κάνω τόσο low-level troubleshooting πλακέτα (software guy here), οπότε σίγουρα κάποια πράγματα μου διαφεύγουν. Στο PQ11 απλά ελέγχω τις εισερχόμενες τάσεις;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] HELP HP PAVILION DV5-1105ev
    από fm355 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-13, 14:03

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •