Θελω να πιστευω οτι αν καποιος διαβαζει αυτα που γραφω η καποια στιγμη θα σχεδιασει τον τελειο ενισχυτη η ενα πρωι θα ειναι ετοιμος να επισκευασει οποιονδηποτε ενισχυτη χωρις καν να εχει παει σχολειο
ROTEL RA 985 BX ερχεται στο εργαστηριο σε κατασταση προστασιας και με μια πρωτη ματια εμφανιστηκε να εχει 0,5 βολτ στην μια εξοδο οφφσετ με αποτελεσμα να μην ανοιγει η προστασια , να μην εχει καθολου σημαστην εξοδο απο το ενα καναλι ,να μην εχει καθολου πολωση , και τις ασφαλειες του σωστες .
Χαμηλο οφφσετ στην εξοδο και σωστες ασφαλειες σημαινει οτι δεν εχει καμμενα εξοδο .
**Ενας μπορει να υποθεσει οτι καποια απο τις ασφαλειο αντιστασεις τυπου 47-220 Ω ειναι ανοιχτη και χαλαει την ισσοροποια στον ενισχυτη ... εψαξα κανενα αποτελεσμα
**Αμεσως μετα εγινε ενα προχειρο ψαξιμο για ανοιχτο η βραχυκυκλωμενο ημιαγωγο κανενα αποτελεσμα
**Αμεσως μετα αρχισε η μετρηση για πτωση τασεως πανω σε διαφορες αντιστασεις που τροφοδοτουσαν ημιαγωγους οπου εμφανιστηκαν δεκαδες ανισοροπιες σε διαφορα σταδια τα οποια ηταν εκτος λογικης ...
**Υποχρεωτικα απο εκει και μετα αρχισε η τραμπα απο καναλι σε καναλι πρακτικη στην οποια ειμαι καθετα αντιθετος αλλα ελα που δεν μπορουσε να γινει αλλιως ? η συγκεκριμενη κινηση και αλλαγη εξαρτηματων απο καναλι σ εκαναλι για τον εντοπισμο της βλαβης κοστισε 9 ολοκληρες ωρες και δυστυχως χωρις κανενα απολυτως αποτελεσμα
Ενω σε καποια φαση ειμαι ετοιμος να τον πεταξω (ο εκνευρισμος εναι πολυ κακος συμμαχος σε αυτες τς δουλειες ) εχω βαλει εναν απο τους βοηθους να τσεακαρει ολους τους πυκνωτες πολυεστερας ( 3 συνολικα ) οπου πλεον ηταν το μονο πραγμα το οποιο δεν ειχαμε κοιταξει ...οι δυο ηταν μιλλερ πανω στα οδηγα και δεν ειχαν τιποτα ενω υπηρχε ενας του οποιου την λειτουργια δεν γνωριζω απο το δικτυωμα της πολωσης προς στην γη ...ο οποιος ηταν βραχυκυκλωμενος
Αποτελεσμα ηταν να γειωνεται ολη η αρνητικη οδηγηση , να γειωνεται ολη η πολωση , να γειωνεται τμημα της πηγης ρευματος του θετικου διαφορικου με λιγα λογια πρακτικα απιθανο να εντοπιστει ...
παραθετω σχηματικο για οσους μπορουν να το διαβασουν .... και περιμενω γνωμες