Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Τροφοδοτικό μπουμ! Φτιάχνεται;

Καλησπέρα σας, μία μέρα άνοιξα το PC μου και μετά από 10 λεπτά το τροφοδοτικό έκανε ένα τσαφ έπεσαν ασφάλειες κλπ κλπ.

Αντικατέστησα το τροφοδοτικό αλλά για να μην το σουτάρω λέω να δοκιμάσω να το φτιάξω κι ας μην ξαναμπει σε υπολογιστή δε πειράζει. Απλά δε ξέρω από που να ξεκινήσω μιας και δε φαίνεται κάτι περίεργο Κοιτάζω για πυκνωτές και το μόνο που βλέπω είναι 2 από δαυτους να είναι λίγο φουσκωμένοι από πάνω (δε μπορώ να δω τα χαρακτηριστικά τους εκεί που βρίσκονται αν δεν τους βγάλω).
    Σας ανεβάζω 2-3 φωτό τουλάχιστον να μου πείτε που να επικεντρωθώ αρχικά μιας και δεν έχω πάρα πολλές γνώσεις και θα ανεβάσω κι άλλες φωτό αν ζητηθούν.
    Στην δευτερη φωτο φαίνονται οι δύο πυκνωτές που βλέπω φουσκωμένους και την τρίτη φωτό την έβγαλα απλά για να δείτε αυτό το κίτρινο πράμα που δε ξέρω τι είναι το οποίο είναι τυλιγμένο με θερμοσυστελλόμενο και μία αντίσταση από κάτω. (δε ξέρω μήπως ευθύνεται και αυτό για την ζημιά)
    Λέω να αντικαταστήσω τους 2 που βλέπω αρχικά.

Ευχαριστώ!

ΥΓ: από όργανα για μετρήσεις διαθέτω μόνο πολύμετρο δυστυχώς. (οπότε δε ξέρω αν μπορέσω να δω για χαλασμένους πυκνωτές)
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από .::Nikos::. Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σας, μία μέρα άνοιξα το PC μου και μετά από 10 λεπτά το τροφοδοτικό έκανε ένα τσαφ έπεσαν ασφάλειες κλπ κλπ.

Αντικατέστησα το τροφοδοτικό αλλά για να μην το σουτάρω λέω να δοκιμάσω να το φτιάξω κι ας μην ξαναμπει σε υπολογιστή δε πειράζει. Απλά δε ξέρω από που να ξεκινήσω μιας και δε φαίνεται κάτι περίεργο Κοιτάζω για πυκνωτές και το μόνο που βλέπω είναι 2 από δαυτους να είναι λίγο φουσκωμένοι από πάνω (δε μπορώ να δω τα χαρακτηριστικά τους εκεί που βρίσκονται αν δεν τους βγάλω).
    Σας ανεβάζω 2-3 φωτό τουλάχιστον να μου πείτε που να επικεντρωθώ αρχικά μιας και δεν έχω πάρα πολλές γνώσεις και θα ανεβάσω κι άλλες φωτό αν ζητηθούν.
    Στην δευτερη φωτο φαίνονται οι δύο πυκνωτές που βλέπω φουσκωμένους και την τρίτη φωτό την έβγαλα απλά για να δείτε αυτό το κίτρινο πράμα που δε ξέρω τι είναι το οποίο είναι τυλιγμένο με θερμοσυστελλόμενο και μία αντίσταση από κάτω. (δε ξέρω μήπως ευθύνεται και αυτό για την ζημιά)
    Λέω να αντικαταστήσω τους 2 που βλέπω αρχικά.

Ευχαριστώ!

ΥΓ: από όργανα για μετρήσεις διαθέτω μόνο πολύμετρο δυστυχώς. (οπότε δε ξέρω αν μπορέσω να δω για χαλασμένους πυκνωτές)

Το τροφοδοτικό σου δεν έριξε ασφάλειες απο πυκνωτές λογικά πρέπει να έχει καμμένο όλο το κύκλωμα του πρωτεύωντος ασφάλεια,φέτ,ζένερ, γέφυρα κ.τ.λ από εκεί να ξεκινήσεις πρώτα και να ανεβάσεις φωτογραφίες είναι δώρο άδωρο αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τις μετρήσεις εμείς

Το avatar του χρήστη agis68
    Μέλος
    Όνομα
    Αγις
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια

Προεπιλογή

Το κιτρινο ειναι κολλα μη σε απασχολει.....να δεις το ολοκληρωμένο στην υψηλή τι βγάζει με το πολύμετρο....
    Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Kατα πασα βεβαιοτητα εχει βραχυκυκλωμενη γεφυρα,μετρησε τις διοδους της και θα δεις..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Βγάλε το θερμοσυστελλόμενο αυτού που λές στη 3η φωτό ,αντιπαρασιτικός πυκνωτής, μήπως έχει σκάσει, από πάνω βλέπω το θερμ/νο φουσκωμένο.
    Άσχετο με το πρόβλημα και οι δυο πυκνωτές στη 1/η φωτο θέλουν αντ/ση.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Πάντως να αναφέρω ότι τώρα δεν ρίχνει την ασφάλεια όταν το βάλω στην πρίζα. Αν ήταν βραχυκυκλωμένη η γέφυρα δε θα μου έριχνε την ασφάλεια πάλι; Η ασφαλειούλα που έχει στην πλακέτα πάνω δεν είναι καμμένη πάντως.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από agis68 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το κιτρινο ειναι κολλα μη σε απασχολει.....να δεις το ολοκληρωμένο στην υψηλή τι βγάζει με το πολύμετρο....
    Κόλλα μπορεί να είναι αλλα οι πυκνωτές φαίνονται φουσκωμένοι. Ολοκληρωμένο στην υψηλή; Που να το βρω τωρα αυτό δε βλέπεις σχεδόν τίποτα εδώ από τις ψύχτρες... (και δε ξέρω και πως μοιάζει )
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Kατα πασα βεβαιοτητα εχει βραχυκυκλωμενη γεφυρα,μετρησε τις διοδους της και θα δεις..
    Δε μετράω κάτι περίεργο στη γέφυρα, βέβαια δεν την έβγαλα από πάνω, λες να φαίνεται καλή επειδή είναι συνδεδεμένη πάνω στο κύκλωμα ενώ να είναι χαλασμένη;
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Αποστόλης1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βγάλε το θερμοσυστελλόμενο αυτού που λές στη 3η φωτό ,αντιπαρασιτικός πυκνωτής, μήπως έχει σκάσει, από πάνω βλέπω το θερμ/νο φουσκωμένο.
    Άσχετο με το πρόβλημα και οι δυο πυκνωτές στη 1/η φωτο θέλουν αντ/ση.
    Μπα αυτός ο κίτρινος δεν πρέπει να έχει σκάσει. Οι άλλοι 2 ναι το βλέπω. Μα τι μπορεί να έκανε τσαφ; Δε θα φαινόταν κάτι σκασμένο;

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Η γεφυρα συνηθως βραχυκυκλωνει,το οποιο φαινεται ειτε συνδεμενη,ειτε στον αερα.Μετρησες στην θεση διοδου του πολυμετρου τις τεσσερεις διοδους της γεφυρας και δεν βρηκες καμμια βραχυκυκλωμενη;
    Εννοειται οτι σου εχει καψει και ασφαλεια,ετσι;Για δοκιμη στην θεση της ασφαλειας βαλε μια λαμπα πυρακτωσης καμμια 60W ωστε σε τυχον προβλημα να αναψει και να γλυτωσεις απο αλλες εκρηξεις.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η γεφυρα συνηθως βραχυκυκλωνει,το οποιο φαινεται ειτε συνδεμενη,ειτε στον αερα.Μετρησες στην θεση διοδου του πολυμετρου τις τεσσερεις διοδους της γεφυρας και δεν βρηκες καμμια βραχυκυκλωμενη;
    Εννοειται οτι σου εχει καψει και ασφαλεια,ετσι;Για δοκιμη στην θεση της ασφαλειας βαλε μια λαμπα πυρακτωσης καμμια 60W ωστε σε τυχον προβλημα να αναψει και να γλυτωσεις απο αλλες εκρηξεις.
    Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Σε όλες τις διόδους παίρνω πάνω κάτω την ίδια μέτρηση (540-550) μόνο προς τη μία κατευθυνση. Στην αντίθετη κατεύθυνση δεν μετράει τίποτα.

Στο τελευταίο δε σε πιάνω. Τι ασφάλεια να μου έκαψε; Η ασφάλεια στο τροφοδοτικό δεν είναι καμμένη. Απλά είπα ότι τώρα και να το βάλω στην πρίζα δε μου ρίχνει την ασφάλεια στον πίνακα όπως έκανε στο πρώτο τσαφ που χάλασε το τροφοδοτικο.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ενταξει η γεφυρα ειναι σωστη..Το θεμα ειναι οτι το αιτιο που προκαλεσε την ασφαλεια του σπιτιου σου να πεσει,καπου μεσα στο τροφοδοτικο εχει προκαλεσει διακοπη με αποτελεσμα να μην παιρνει ταση.Μετρησε επανω στον μεγαλο πυκνωτη στο πρωτευων εχεις περιπου 320V DC;

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

310V μετράω στον πυκνωτή.

Κοίτα να δεις η συγκεκριμένη ασφάλεια στον πίνακα που έπεσε είναι λίγο τρελή γενικώς. Έχει πέσει αρκετές φορές μόνο και μόνο που δίνω ρεύμα στον υπολογιστή μετά από πολλές ώρες (μάλλον κατά την φόρτιση του πυκνωτή) αλλά επίσης έχει τύχει να πέσει και μαζί με το ρελέ ενώ έγινε βραχυκύκλωμα σε άλλο δωματιο εντελώς άκυρο με την ασφάλεια αυτή. Οπότε δε ξέρω ίσως δε θα πρεπε να πέσει με το τροφοδοτικό απλά είναι ότι να 'ναι.

Να πω κάτι για το τροφοδοτικο. Έχει οθονίτσα που γράφει την κατανάλωση σε Watt. Μόλις άνοιγες τον διακόπτη του τροφοδοτικού ανεξάρτητα αν ήταν ανοιχτός ο υπολογιστής ή όχι, έδειχνε 2W κατανάλωση. Τώρα δεν ανάβει καν η οθονούλα. Επίσης γειώνοντας το πράσινο καλώδιο δε θα πρεπε να προσπαθεί να ξεκινήσει; Αυτά δεν γίνονται από κάποιο ολοκληρωμένο; Μήπως το πρόβλημα βρίσκεται εκεί και όχι τελικά στο κύκλωμα τις τροφοδοσίας;
    Έχει μία πλακετίτσα δίπλα στην οποία πηγαίνει και το πράσινο καλώδιο έχει κανα δυο τσιπάκια, 3 πραματακια που μοιάζουν με optocoupler, άρα υποθέτω πως από εκεί θα δίνει εντολή να ξεκινήσει αλλά δε μπορώ να δω τίποτα εκεί που είναι αν δεν ξεκολλήσω τα pins που την ενώνουν με την κεντρική πλακέτα του τροφοδοτικού. (και το πρόβλημα είναι ότι με το κολλητήρι μου δεν καταφέρνω να την ξεκολλήσω γιατί δεν λιώνουν οι κολλήσεις... Τι κόλληση είναι αυτή έλεος)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Τροφοδοτικό laptop
    από fmike στο forum UPS & Πηγές Τροφοδοσίας
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-12, 08:22
  2. Απορία για τροφοδοτικό
    από beethoven στο forum UPS & Πηγές Τροφοδοσίας
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-11, 14:14
  3. Τροφοδοτικό από laptop
    από xampos στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά