http://www.sklepy.abc24.pl/default.a...250#top_sklepu καλημερα.εχω αυτη την tv ενω αναβη εχω ηχο δεν εχω εικονα ενω ακουγετε η υψηλη .τα νηματα δεν αναβουν τασεις εχει κανονικα.καμια ιδεα τι μπορη να εχει.ευχαριστω
http://www.sklepy.abc24.pl/default.a...250#top_sklepu καλημερα.εχω αυτη την tv ενω αναβη εχω ηχο δεν εχω εικονα ενω ακουγετε η υψηλη .τα νηματα δεν αναβουν τασεις εχει κανονικα.καμια ιδεα τι μπορη να εχει.ευχαριστω
Ναι, για αρχή μπορείς να ελέγξεις αν έχεις έξοδο για σήμα VIDEO στο ποδαράκι 38 του επεξεργαστή SPM-802ER. Αν δεν έχεις ( που είναι αρκετά πιθανό ) τσέκαρε τις αντιστάσεις R214 και R215...
έξοδος38.JPG
duomax3
Αν και ο ντούο ή τρε σου έλυσε το πρόβλημα κατά 999%, ξέχασε να σου πει
να φωτίσεις με φακό την οθόνη, βέβαια ήταν για αρχή-προθέρμανση.
Κοίτα την ο.47
καλημερα.στο 38 ποδαρακι βγαζει 4.2 v και οι αντιστασεις ειναι οκ .η 0.47 που ειναι.ευχαριστω εκ των προτερων
Φίλε ssakiss1,αν δεν ανάψουν τα νήματα της οθόνης, δεν βλέπεις ούτε φως, ούτε εικόνα, ούτε τίποτα.Οπότε ξεκίνα και δες αν έχεις τάση στα νήματα της οθόνης.Αν δεν έχεις ,τσέκαρε την αντίσταση που σου είπε ο Αποστόλης και γενικά όλο το κυκλωματάκι και τις γραμμές τροφοδοσίας των νηματων.Δεν έχω σχέδιο,να σου πω ακριβώς φίσες κ.λ.π.,αλλά για να σε βοηθήσω θα σου πω ότι, η τροφοδοσία στα νήματα κατά 99,99% έιναι από τον μ/τ υψηλής.
καλημερα ezizu .οι τασεις στις φισες της οθονης ειναι κανονικα.φοβαμε μηπως ειναι ο μ/τ υψηλης
Η τάση στα νήματα πόσο είναι;Την μέτρησες;
Κάνε τα εξής:
α) μέτρησε ωμικά τα νήματα της οθόνης,για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι κομμένα(κομμένα= άπειρη αντίσταση)
β)αν δεν είναι κομμένα,δώσε τάση 5,5-6V στα νήματα ,από εξωτερικό τροφοδοτικό να δεις αν θα ανάψουν(καλό είναι να έχεις πρώτα αποσυνδέσει τα νήματα από το υπόλοιπο κύκλωμα και μετά να δώσεις τάση από εξωτ. τροφοδοτικό).Αν ανάψουν τα νήματα και εφόσον τα υπόλοιπα κυκλώματα της τηλεόρασης είναι εντάξει ,τότε, μάλλον θα δείς και εικόνα.
Κάνε αυτά και πες μας τα αποτελέσματα.
οι τασεις στα νηματα ειναι 5.6v και 500v .αρα επρεπε να αναψει![]()
Σάκη μέτρησε μεταξύ των ακροδεκτών των νημάτων,πάνω στην πλακέτα της οθόνης.Με 500V δεν θα είχε μείνει ίχνος από τα νήματα.Μέτρησες την αντίσταση 0,47Ω που είπε ο Αποστόλης; Είναι η R405 στην main πλακέτα.
η αντισταση ειναι οκ.500mv ηθελα να γραψω sory.