Σελίδα 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 58

Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Χίος

Προεπιλογή

Καλησπέρα. Η Logic είναι αυτή που έχω μαρκάρει ως "CONTROL";

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Μιχάλη,
    από τις προηγούμενες photos που ανέβαζες δεν φαινόταν καθαρά αν είχες στα χέρια
    τη Y-SUS ή τη Z-SUS, οπότε δεν μπορούσα να σου διευκρινίσω τους ηλεκτρ/κούς πυκνωτές
    προς αντικατ/ση.
    Εφόσον δουλεύεις με τη Z-SUS (είναι η δεξιά πλακέτα όπως κοιτάμε τη 3 photo) για ν΄
    αποκατασταθεί η βλάβη σου θ΄ αλλάξεις τους 4 ηλεκτρ/κούς πυκνωτές ανάμεσα στις 2 φίσες
    (εισόδου τάσης από τη PSU κι εξόδου τάσης προς τη Y-SUS).
    Όταν σου γράφει ο Γιάννης από τ΄ Αιτωλικό ότι πρέπει ν΄ ελέγξεις τα smd TRN΄s (Q402, 404,
    405, 406) της Y-SUS δεν το γράφει στη τύχη.
    Μέχρι τώρα το 90% των βλαβών σε τηλεοράσεις PLASMA με τις δύο αυτές Buffer PCB΄s, οι
    βλάβες βγαίνουν στη Y-SUS κι όχι στη Z-SUS.
    θα σου ΄λεγα μάλιστα ν΄ αλλάξεις και τους 4 ηλεκτρ/κούς στην είσοδο τάσης της Y-SUS.
    Τώρα η απορία σου είναι εύλογη, τι συμβαίνει με τη τάση των 18Volts ;
    Είναι σωστή η τάση των 3,5V - 4,5V που μετράς όταν είναι μόνο αυτή συνδεδεμένη με το
    PSU ή όχι ;
    Η λογική λέει ότι όταν μία πλακέτα τροφοδοτεί μία επόμενη, θα πρέπει στην έξοδο τροφ/σίας
    της, να μετράς μία τάση ελαφρώς υψηλότερη από εκείνη που αναγράφεται στο πινακάκι πάνω
    στη PCB αυτή, όταν η τροφοδοτούμενη είναι ασύνδετη κι όταν εκείνη συνδέεται στην αρχική να
    μετράς ακριβώς την τάση την αναγραφόμενη στο πινακάκι της.
    Δεν είναι φυσικό όταν συνδέεται σε μία φίσα μία <κατανάλωση> η παρεχόμενη τάση ν΄ αυξάνεται,
    όμως (πάντα υπάρχει μία εναντίωση στ΄ ηλεκτρονικά) δεν γνωρίζεις (λόγω έλλειψης Service Manual)
    τον Κορεάτικο σχεδιασμό της πλακέτας, οπότε μόνο όταν έχεις κάνει πλήρεις κι ενδελεχείς ελέγχους
    και στις 2 πλακέτες σ΄ όλα τ΄ επίφοβα υλικά (ηλεκτρ/κούς πυκνωτές, TRN΄s, MOSFET΄s, διόδους,
    zeners, αντιστάσεις ακόμα κι smd στο κάτω μέρος των πλακετών) τότε και μόνο τότε τοποθετείς και
    συνδέεις με τάση και τις δύο αυτές PCB΄s κι αναμένεις να δεις κάποια αποτελέσματα.
    Μ΄ υποθέσεις δεν γίνεται τίποτε κι ούτε θεωρώ σκόπιμο ν΄ αντικαθιστάς πλακέτες και να δίνεις χρήματα
    σε καινούργιες ; (δεν νομίζω, το 99,9% που πωλούνται, είναι επισκευασμένες και τις παρουσιάζουν σαν
    καινούργιες).
    Καλλίτερα να προμηθευτείς ένα καπασιτόμετρο (είναι φθηνό γύρω στα 45€) κι ένα ψηφιακό πολύμετρο
    (κι αυτό είναι πολύ φθηνό, ανάλογα φυσικά με τη μάρκα που θ΄ επιλέξεις, και βέβαια να γνωρίζεις ότι
    όλα είναι Κινέζικα), εργαλεία όμως, που θα σου χρησιμεύσουν και για μελλοντικές επισκευές.
    Βραχυκυκλώματα μην αποτολμήσεις, έχω τη γνώμη, γιατί υπάρχει περίπτωση να τα κάψεις <όλα> στη
    κατάσταση που βρίσκονται οι πλακέτες σου.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Διονύσης
    Περιοχή
    χαλκιδική

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MikeNick Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα. Η Logic είναι αυτή που έχω μαρκάρει ως "CONTROL";
    Καλημέρα ναι έχει 2 τρυπίτσες δεξιά από το κεντρικό ολοκληρωμένο ένωσε τες με κάτι μεταλλικό να είναι στο ρεύμα η συσκευή σου
    έτσι θα βγάλεις άποψη από ποια πλακέτα είσαι

Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Χίος

Προεπιλογή

Καλημέρα Δημήτρη, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
    Αύριο θα μου φέρει συνάδελφος ψηφιακό πολύμετρο - καπασιτόμετρο. Θα μετρήσω τρανζίστορ, διόδους και ότι άλλο μπορώ. Τους πυκνωτές θα βγάζω ένα-ένα και θα μετράω.
    Για το ότι οι βλάβες-βραχυκυκλώματα είναι συνήθως στη πλακέτα Y-SUS το έχω διαπιστώσει στα βίντεο που έχω δει στο u-tube.
    Και η δική μου λογική λέει ότι με μόνη συνδεμένη τη Z-SUS στη Power board θα έπρεπε να μετράω τα +18V.
    Αν δεν βρω κάτι χαλασμένο-βραχυκυκλωμένο, σκέφτομαι να αλλάξω τη Z-SUS, γνωρίζοντας το ρίσκο 1) να έχει ζημιά η τηλεόραση και σε άλλο σημείο και να μη φτιάξει με τη νέα πλακέτα και 2) η ζημιά αν έχει αλλού, να χαλάσει ξανά τη καινούργια πλακέτα.
    Από το service της LG μου είπαν ότι η Z-SUS board είναι καινούργια και έρχεται με παραγγελία από Πολωνία σε 7 μέρες αφού δώσω μια προκαταβολή. Η τηλεόρασή μου ήταν συναρμολογημένη επίσης στη Πολωνία (βλ. φωτο με το ταμπελάκι της)

Διονύση ευχαριστώ αλλά να βραχυκυκλώσω ακροδέκτες σε πλακέτα με τη τηλεόραση σε τάση φοβάμαι αφού δεν έχω ούτε τις κατάλληλες γνώσεις, ούτε λεπτομερές service manual. Όπως το περιγράφεις, παρόλο που η tv δεν ανοίγει καν, με το βραχυκύκλωμα αυτό θα δείξει κάτι η οθόνη; Και θα με οδηγήσει σε ποια πλακέτα υπάρχει βλάβη;
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MikeNick : 08-10-20 στις 08:56

Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Χίος

Προεπιλογή

(λάθος post...)

Μέλος
    Όνομα
    Διονύσης
    Περιοχή
    χαλκιδική

Προεπιλογή

Καλημέρα Δημήτρη, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
    Αύριο θα μου φέρει συνάδελφος ψηφιακό πολύμετρο - καπασιτόμετρο. Θα μετρήσω τρανζίστορ, διόδους και ότι άλλο μπορώ. Τους πυκνωτές θα βγάζω ένα-ένα και θα μετράω.
    Για το ότι οι βλάβες-βραχυκυκλώματα είναι συνήθως στη πλακέτα Y-SUS το έχω διαπιστώσει στα βίντεο που έχω δει στο u-tube.
    Και η δική μου λογική λέει ότι με μόνη συνδεμένη τη Z-SUS στη Power board θα έπρεπε να μετράω τα +18V.
    Αν δεν βρω κάτι χαλασμένο-βραχυκυκλωμένο, σκέφτομαι να αλλάξω τη Z-SUS, γνωρίζοντας το ρίσκο 1) να έχει ζημιά η τηλεόραση και σε άλλο σημείο και να μη φτιάξει με τη νέα πλακέτα και 2) η ζημιά αν έχει αλλού, να χαλάσει ξανά τη καινούργια πλακέτα.
    Από το service της LG μου είπαν ότι η Z-SUS board είναι καινούργια και έρχεται με παραγγελία από Πολωνία σε 7 μέρες αφού δώσω μια προκαταβολή. Η τηλεόρασή μου ήταν συναρμολογημένη επίσης στη Πολωνία (βλ. φωτο με το ταμπελάκι της)

Διονύση ευχαριστώ αλλά να βραχυκυκλώσω ακροδέκτες σε πλακέτα με τη τηλεόραση σε τάση φοβάμαι αφού δεν έχω ούτε τις κατάλληλες γνώσεις, ούτε λεπτομερές service manual. Όπως το περιγράφεις, παρόλο που η tv δεν ανοίγει καν, με το βραχυκύκλωμα αυτό θα δείξει κάτι η οθόνη; Και θα με οδηγήσει σε ποια πλακέτα υπάρχει βλάβη;
    Ναι θα αρχίσει να βγάζει μπάρες που θα ανεβοκατεβαίνουν...μην φοβάσαι δεν κάνεις ζημιά...εάν τις βγάλει είσαι απο μαιν εάν όχι είσαι κάτι στις πλακέτες που σου ανέφεραν Υ ΚΑΙ Ζ

Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Χίος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sakistech Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα ναι έχει 2 τρυπίτσες δεξιά από το κεντρικό ολοκληρωμένο ένωσε τες με κάτι μεταλλικό να είναι στο ρεύμα η συσκευή σου
    έτσι θα βγάλεις άποψη από ποια πλακέτα είσαι
    Ευχαριστώ, η τηλεόραση να είναι στο ρεύμα και "on" και μετά να βάλω το βραχυκυκλωτήρα, ή πριν και μετά να τη βάλω στο ρεύμα;

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Ευχαριστώ, η τηλεόραση να είναι στο ρεύμα και "on" και μετά να βάλω το βραχυκυκλωτήρα, ή πριν και μετά να τη βάλω στο ρεύμα;
    Αν κάνεις βραχυκύκλωμα όταν είναι αναμμένη θα χρειαστείς και κράνος, πρόσεχε δεν είναι αστείο αυτό που πας να κάνεις, έχεις σίγουρα καμμένο fet και το driver μην αλλάζεις πυκνωτές και πετάς τα λεφτά σου άδικα,εάν θέλεις να την φτιάξεις μόνος σου πάρε τις πλακέτες σετ κούμπωσε τες πάνω και είσαι έτοιμος

Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Χίος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν κάνεις βραχυκύκλωμα όταν είναι αναμμένη θα χρειαστείς και κράνος, πρόσεχε δεν είναι αστείο αυτό που πας να κάνεις, έχεις σίγουρα καμμένο fet και το driver μην αλλάζεις πυκνωτές και πετάς τα λεφτά σου άδικα,εάν θέλεις να την φτιάξεις μόνος σου πάρε τις πλακέτες σετ κούμπωσε τες πάνω και είσαι έτοιμος
    Πλακέτες σετ εννοείς τη ZSUS και τη YSUS;

Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Χίος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sakistech Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι θα αρχίσει να βγάζει μπάρες που θα ανεβοκατεβαίνουν...μην φοβάσαι δεν κάνεις ζημιά...εάν τις βγάλει είσαι απο μαιν εάν όχι είσαι κάτι στις πλακέτες που σου ανέφεραν Υ ΚΑΙ Ζ
    Αυτές πάνω δεξιά του chip που γράφει EXT_AUTO_GEN είναι οι 2 τρύπες για test;
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Sony PS3] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ps3 super slim (Δεν ανοίγει, δεν δουλεύει)
    από blueteo10 στο forum Παιχνιδομηχανή
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-20, 23:19
  2. [Φωτογραφική] Nikon D3300 δεν ανοίγει
    από sdimitris στο forum Φωτογραφικά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-09-17, 01:12
  3. [Κινητό Τηλέφωνο] Το τηλέφωνο μου "πέθανε" (δεν ανοίγει, ούτε φορτίζει) και δεν ξέρω τι να κάνω!!!
    από Stavros_Salonika στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-07-17, 00:17
  4. [Τηλεόραση Philips] Δεν ανοίγει
    από panosts στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-16, 21:49
  5. [Σταθερός Η/Υ] Δεν ανοίγει το PC
    από Νικος Ρουσσης στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-14, 18:41

Δικαιώματα - Επιλογές