Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 35 από 35

Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    χαλκιδικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εκεί που έρχεται η υψηλή τάση (ακροδέκτες - περίβλημα) πρέπει να έχεις άπειρη αντίσταση. Μήπως τα 0.7Ω τα μέτρησες μεταξύ των δυο ακροδεκτών; Σε αυτούς τους δυο ακροδέκτες έρχεται χαμηλή τάση 3V όπως σου ξαναείπα (η οποία όμως δεν έχει γαλβανική μόνωση από την τάση των 2.5kV).
    Έβαλες τη σωστή δίοδο; Μήπως έβαλες κατά λάθος καμιά 2Χ062Η;
    Το πολύμετρό σου μετράει τάσεις πάνω από 1000V; Διότι η τάση στον πυκνωτή αυτόν φτάνει σε υπερδιπλάσιες τιμές. Όσο για την εκφόρτιση έχει ενσωματωμένη αντίσταση για αυτή τη δουλειά.
    Η δίοδος που έχει επάνω είναι HVR-1X 4 η αλήθεια είναι ότι του είπα αυτήν την δίοδο και μου έδωσε στρογγυλή αντί τετράγωνη μου λέει αυτή είναι αλλά τώρα που βλέπω το τι γράφει βάσει αυτό που μου λες είναι CL04 -12 RG402 γράφει άλλα στοιχεία αλλά μπορεί να είναι αντιστοιχίσει αυτό δεν το ξέρω. Τώρα μέτρησα στους δυο ακροδέκτες μάγνετρον όχι στα καλώδια που έρχονται από Μ/Τ αυτοί οι δυο ακροδέκτες μου δείχνουν 0.7 ωμ είναι οι ακροδέκτες μάγνετρον, εσύ λες ότι πρέπει να είναι άπειρη η αντίσταση ;Ακροδέκτης κάθε ένας με το περίβλημα τις μάγνετρον δείχνει άπειρη αντίσταση. Το όργανο μου δεν μετράει τάση 1000v αλλά εκείνη την στιγμή μου έδειξε όλους τους αριθμούς προφανώς γιατί δεν μπορούσε να μετρηση αυτήν την τάση.Το θέμα είναι μου βγάζει τάση επάνω στον πυκνωτή αλλά δεν ξέρω που πάει αυτή η τάση κάπου σαν να πνιγετε.

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Βρε συ διάβαζε σωστά αυτά που γράφω, η magnetron άπειρη αντίσταση πρέπει να σου δείχνει ανάμεσα στους ακροδέκτες και το μεταλλικό σώμα είπα, ανάμεσα στους ακροδέκτες έχει ένα νήμα πυρακτώσεως που λειτουργεί με 3V και είναι λογικό να εμφανίζει μικρή αντίσταση

Η δίοδος που σου δώσανε είχε ακροδέκτες επάνω της (ένα FASTON και ένα με τρύπα για βίδα); Αν όχι, μήπως την έβαλες ανάποδα;

Ο πυκνωτής έχει ενσωματωμένη αντίσταση εκφορτίσεως λέμε

Τελωσπάντων, μάλλον η magnetron έχει χαλάσει (αν και όχι στα νήματα)

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (02-03-15)

Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    χαλκιδικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βρε συ διάβαζε σωστά αυτά που γράφω, η magnetron άπειρη αντίσταση πρέπει να σου δείχνει ανάμεσα στους ακροδέκτες και το μεταλλικό σώμα είπα, ανάμεσα στους ακροδέκτες έχει ένα νήμα πυρακτώσεως που λειτουργεί με 3V και είναι λογικό να εμφανίζει μικρή αντίσταση

Η δίοδος που σου δώσανε είχε ακροδέκτες επάνω της (ένα FASTON και ένα με τρύπα για βίδα); Αν όχι, μήπως την έβαλες ανάποδα;

Ο πυκνωτής έχει ενσωματωμένη αντίσταση εκφορτίσεως λέμε

Τελωσπάντων, μάλλον η magnetron έχει χαλάσει (αν και όχι στα νήματα)
    Την διοδο την αγορασα κομπλε με ακροδεκτες τρυπα και βυσμα θηλυκο. Δεν μπαινει λαθος.Αυτο πιστευω και εγω για μαγνετρον μεν εχει αντισταση στους ακροδεκτες αλλα οπως λες δεν δουλευει. Βρηκα στο ebay μαγνετρον ιδια αλλα απο οτι βλεπω ειναι μεταχειρισμενες και δεν θα ξερω αν δουλευουν σιγουρα ειναι ενα προβλημα. Ξερεις που πουλανε εδω Ελλαδα;

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Σου έχω στείλει και pm, εαν κατεναίνεις Θεσσαλονίκη, υπάρχει MAGNETRON να σ εβολέψω να κάνεις τις δοκιμές σου.

Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    χαλκιδικη

Προεπιλογή

Ο φούρνος τελικά και μετά από πολύ επιμονή και ψάξιμο είχα καταλήξει στην Μάγνετρον. Επειδή δεν είχα μια άλλη για δοκιμή για επιβεβαίωση είχα παραγγείλει από ebay με λίγο ρίσκο ήρθε την έβαλα και δουλεύει άψογα. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που μου προσφέρατε.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον electricalgian για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (28-05-21)

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Παρόμοια Θέματα

1. ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΦΟΥΡΝΑΚΙ δεν ζεσταινει...
    από tzortzakos στο forum Μικροσυσκευές Κουζίνας
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-04-20, 01:10
  2. [Άλλη] ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΕΚΑ, ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
    από kostassoula1 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-09-14, 17:19
  3. [Κλιματιστικό Morris] morris 24000 inverter δε ζεσταινει
    από ioannis_83 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-14, 17:10
  4. [Siemens] ΛΑστιχο φουρνου κουζινας SIEMENS