Να σου θυμίσω ότι αν ζορίζεσαι δεν είναι ανάγκη να απαντάς!!!!
Η τάση είναι ένα θέμα. Δε διαφωνώ. Δεν καταλαβαίνω τί σημαίνει το 129ν ούτε τα 225ν. Δεν είμαι ηλεκτρονικός.
Αλλά όταν βλέπω όλα τα λεντ να δουλεύουν στο φούλ καταλαβαίνω ότι όλα δουλεύουν σαν άσχετος.
Και ρωτάω, υπάρχει άλλος τρόπος να επαληθεύσω ότι κάποια σειρά ή λεντ έχει θέμα εκτός του δοκιμαστή?
Αν δεν υπάρχει θα δώ αν μπορώ να αγοράσω απο κάποιο κατάστημα νέες σειρές και να τα δοκιμάσω χωρίς να τα κολλήσω. Αν κάνουν το ίδιο να τα επιστρέψω και να χάσω τα μεταφορικά μόνο.
και για την απορια σου μαλλον μετρας ασχετα ...με ποιο αρνητικο μετρας? με το μειον του τροφοδοτικου
βλεπεις ολη την ταση που παει στο controller drive και μαλλον βλεπεις την ταση εισοδου .....για να δεις σωστη ταση στα λεντ πρεπει να παρεις
μειον απο το αρνητικο του controller (γιατι αυτο διαχειριζεται)και οργανο με peek mode γιατι το drive παιρνει την ταση πισω σε 0.5 sec λογω οτι δεν βλεπει σωστη καταναλωση σε mA απο τα led bars.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xani : 01-11-20 στις 00:03
teodor_ch (02-11-20)
Το ξέρω ότι είναι 6βολτα και για αυτό το 225ν δε μου άρεσε καθόλου.
Δεν τα πήρα με κανέναν. Μιλάω ευγενικά και σας έχω ευχαριστήσει εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Είδα κάποιον να χάνει την υπομονή του και του υπενθύμισα ότι δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νευριάζουμε με κανέναν!
Μετράω με τον αρνητικό της εξόδου του τροφοδοτικού προς τα λεντ.
Όταν μετράω την κάθε σειρά μετράω απο το +/- της εκάστοτε σειράς.
Τα 225ν είναι τα ίδια αν μετρήσω απο το + της 1ης και το - της τελευταίας σειράς (προφανώς, αφού είναι το αμέσως επόμενο σημείο απο το τροφοδοτικό).
To ότι μπορεί να φταίει το πολύμετρο μου το έχω στο νού μου γιατί είναι ένα mastech οικονομικό.
Αν καταλαβαίνω σωστά, μπορεί να στέλνει το τροφοδικό στιγμιαία κανονική (~108ν) τάση να ανάψουν, δεν ανάβουν και έτσι φαίνεται το 225ν στιγμιαία αλλά το πολύμετρο μου δεν έχει την ικανότητα να αλλάξει γρήγορα για να το δώ.
Αγοράζω τα λεντ λοιπόν και βλέπουμε!
(Πάλι) Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σε όλους
ΥΓ. Μπορείτε να προτείνετε ένα οικονομικό, ποιοτικό και λίγο πιο εξελιγμένο πολύμετρο?
1.τα λεντ ειναι στην σειρα εχουν μια ταση στα ακρα τους το - και το + θα το βαλεις στην φυσα που περνουν ταση
απο το τροφοδοτικο οχι ενδιαμεσα αφου ετσι υπαρχει πτωση τασης λογο της παραπανω συνδεσμολογιας
2.οικονομικος τροπος ειναι να βρεις ενα τροφοδοτικο 6v και να τσεκαρης τα led ενα ενα ...καλο ειναι δε να δεις και το ρευμα που τραβαει το καθενα με ενα πολυμετρο εν σειρα.γιατι ναι μπορει να αναβει αλλα να εχει μεγαλη η μη κανονικη καταναλωση. και να τα αλλαξεις,ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ στους φακους διαχεισης που εχουν απο πανω γιατι αν δεν μπουν σωστα θα εχεις white spots.
3. fluke & keysight που εχω δουλεψει ΚΑΙ εχω γνωμη ειναι πολυ καλα.
ΥΓ.τα 225βολτ που βλεπεις μαλλον ειναι γιατι καποιο η καποια λεντ ειναι κομενα(μεγαλη αντισταση) ετσι το led drive δεν βλεπει καταναλωση και αφηνει στιγμιαια ολη την ταση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xani : 01-11-20 στις 18:18
teodor_ch (02-11-20)
Αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνουν τα 229volt dc, τότε κινδυνεύεις αμεσα...
Σκέψου και λίγο την οικογένειά σου...
Με συγχωρείς, δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk