Ερώτηση: Κατάργηση της υφιστάμενης εγκατάστασης στο λεβητοστάσιο και αφαίρεση δεξαμενής ποιος ζητα;
Ερώτηση: Κατάργηση της υφιστάμενης εγκατάστασης στο λεβητοστάσιο και αφαίρεση δεξαμενής ποιος ζητα;
κάτι διάβασα για το πετρέλαιο παραπάνω - βιαστικά μάλλον και θεώρησα ότι το σύστημα ήταν μαζί με άλλους....
το ξαναείδα και κατάλαβα ότι ευνοούσες τους προμηθευτές...
επίσης η πρόταση για καινούριο σύστημα αερίου έχει να κάνει με την πεποίθησή μου ότι οι καυστήρες ίδιου τρόπου λειτουργίας
με αυτούς του πετρελαίου ,
υστερούν απελπιστικά πολύ, σε οικονομία - απόδοση, σε σύγκριση με τα συστήματα αερίου "χαμηλής θερμοκρασίας",
αν το λέω σωστά, (οι φλογίτσες που καίνε χωρίς να διοχετεύουν θερμοκρασία στο περιβάλλον)...
Έχω ακούσει περιπτώσεις που το κόστος λειτουργίας σε περιπτώσεις που έβαλαν καυστήρα σε συστήματα πετρελαίου,
ξεπερνά αυτό του πετρελαίου...
είναι σίγουρα και κάποιες άλλες διαφορές, κάποια επιπρόσθετα βοηθητικά στοιχεία - διαφορετικά από κείνα του πετρελαίου,
ο τρόπος που ζεσταίνουν το νερό και άλλα που έχουν να κάνουν με τις ιδιότητες του αερίου...
κάποιος πιο ειδικός ίσως μας φωτίσει περισσότερο....
Όπως λέει και ο φίλος παρακάτω, ίσως είναι καλύτερα να μην βιαστείς, να το δεις το θέμα πιο "ολοκληρωμένο"...
Αυτό με την κατάργηση που γράφεις δεν το κατάλαβα και εγώ (εκτός από τον Alxnks) και θα ήθελα να το εξηγήσεις.
Η σκέψη σου είναι σωστή, πολύ περισσότερο, αφού η τιμή του πετρελαίου πέφτει συνεχώς (ήδη, από 0,775 που αγόρασα την 15/12, σήμερα έχει γύρω στα 0,70 στην Αθήνα). Έτσι κι αλλιώς η σκέψη για αντικατάσταση καυστήρα δεν ήταν γι' αυτό το χειμώνα αλλά προετοιμασία για τον επόμενο.
Επειδή δημιουργήθηκαν απορίες με την ανάρτησή μου σχετικά με την κατάργηση της προηγούμενης εγκατάστασης πετρελαίου.
Αυτό μου έμεινε από τον εγκαταστάτη-τεχνικό που μίλησα προ ετών και είναι ότι, δεν έχεις το δικαίωμα να διατηρήσεις την δεξαμενή πετρελαίου (έστω και κενή) στο λεβητοστάσιο εάν προχωρήσεις σε αλλαγή σε αέριο. Και μάλιστα έτυχε σε γνωστό μου που πληρώσανε για να κοπεί και να βγει η μεταλλική δεξαμενή από το υπόγειο πολυκατοικίας.
Μιλάω για αντικατάσταση καυστήρα σε λεβητοστάσιο και όχι ένα παράλληλο αυτόνομο σύστημα αλλού στο κτήριο.
Βέβαια οι κανονισμοί αλλάζουν καθημερινά. Παλιά δεν επιτρεπόταν μονάδες εσωτερικού χώρου κλπ.
Αυτό μπορεί να συνέβη σε περίπτωση που η δεξαμενή βρισκόταν (παράνομα) στον ίδιο χώρο με το λέβητα.
Πριν από κάποια χρόνια, συνδέθηκε στο αέριο πολυκατοικία γνωστών μου στη Γλυφάδα και η δεξαμενή (σε διπλανό δωμάτιο) εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί με πετρέλαιο που δεν ξέρουν πως να το βγάλουν.
μολις γινει ομως το μπαμ , πρεπει τουλαχιστον να υπαρχει ενας τειχος,τωρα το αεριο μπωρει να ειναι λιγακι καινουριο αλλα (εχει ασφαλιστικα μεν) εχει και διαφωρους κυνδυνους δε, καιγετε οστωσο ακαριαία και γι'αυτο το λογο ειναι ποιο εικονομικο,παντως καπια στιγμη μην εκπλαγειται αν εχουμε εξισωση (αν και δεν μπωρουν να το κανουν ακομη ΕΕ) αμοληβδη 95 υγραεριο κινησης , πετρελεο θερμανσης - υγραεριο, βοηθεα μας.
Δεξαμενη δεν επιτρεπεται με αεριο.
Επισης θεωρω λαθος να γινει τωρα κινηση για αντικατασταση πετρελαιου με αεριο,λογω της συνεχομενης πτωσης της τιμης του πετρελαιου.
Επισης και αλλαγη σκετου καυστηρα προυποθετει καλο και καινουργιο λεβητα.αν ειναι περασμενης τεχνολογιας με χαμηλη αποδοση πιστευω αξιζει η ολικη αντικατασταση του.
Στάλθηκε απο το iphone 7 μου.
Σωστή η σκέψη σου για την πτώση της τιμής του πετρελαίου, όπως είπαμε και στα προηγούμενα posts, αλλά αυτό δεν θα γίνεται συνέχεια και δεν ξέρουμε πότε θα ανέβει πάλι.
Στην περίπτωσή μου, θεωρώ ότι ένας λέβητας Buderus 8ετίας, με σχετικά οικονομική λειτουργία (1000 λίτρα το χρόνο), δεν είναι περασμένης τεχνολογίας και πολυδουλεμένος, ανεξάρτητα από το οικονομικό πρόβλημα που δεν επιτρέπει την αντικατάστασή του.
Μα για αυτο το ανεφερα αλλωστε,οτι δεν συμφερει η αντικατασταση του μεσου θερμανσης.ακομα και για αεριο να το κανεις πιστευω ειναι ασυμφορο και δεν θα αποσβεσεις ποτέ
Στάλθηκε απο το iphone 7 μου.