Θανάση τα λαμπάκια αναβοσβήνουν 1 φορά και μετά θα το ξανακάνουν μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Άρα υποθέτω ότι είμαι στην κατηγορία 1;
Θα δω μήπως έχω κανένα συμβατό επεξεργαστή να δοκιμάσω.
Btw, το πινακάκι αυτό που ισχύει; Μόνο στα hp;
Θανάση τα λαμπάκια αναβοσβήνουν 1 φορά και μετά θα το ξανακάνουν μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Άρα υποθέτω ότι είμαι στην κατηγορία 1;
Θα δω μήπως έχω κανένα συμβατό επεξεργαστή να δοκιμάσω.
Btw, το πινακάκι αυτό που ισχύει; Μόνο στα hp;
λοιποόν μην το πολύψάχνουμε....
Διαλύεις για μια ακόμη το laptop. καθρίζεις απο πάστε κλπ. Πιθανόν ενα εχει αποκολληθεί η CPU λογω προηγούμενου υψηλού θερμοκρασιακού περιβάλλοντος. Πριν απο καθε κίνηση. καθάρισε οτι πάστα εχεις βάλει, και με μια μπατονέτα με ισοπροπυλική αλκοόλη καθάρισε επαφές κλπ. επίσης δες αν δουλεύει ο ή οι ανεμιστήρες μπορει απο προηγούμενα ανοίγματα να ειχαμε χαλάρή σύνδεση. Επιβεβαίωσε οτι δουλεύουν ίσως με ενα τροφοδικάκι, ελλείψη αυτού πάρε μια μπαταρία απο κινητό 3,6V ενωσε δύο καλώδια στο θεετικο και αρνητικό αντίστοιχα και βάλτα στα αντίστοιχα πινς των fans. Δουλέυουν? πάμε στο επόμενο βήμα. Δες με μεγενθυντικό φακό δυνατό με καλό φως την cpu και gpu και northern or southern bridge αν εχει σημαδια αποκόλλησης οπτικά.....απο κάτω απο τα chipset αν δείς ότι η σολντερινη στις κολλήσεις είναι λίγο αδιαφορετικού χρώματος απο ασημί τότε πας για rebailling. Θελει όμως προσοχή στο κοίταγμα......και πέιρα
Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους
Hary Dee (28-05-14)
Πωπωω... όλο το troubleshooting σε ένα post!
Άγη έχω σκοπό να δοκιμάσω μερικά που δεν τά έχω κάνει μόλις πάω σπίτι.
Αυτό δεν το έπιασα, δεδομένου ότι η CPU είναι σε θήκη και όχι κολλημένη:Το ανεμιστηράκι κάποιες φορές κάνει ένα τράνταγμα σε αυτό τον τόσο δα χρόνο που που φλασάρουν τα led (κάθε 5 sec).
Το σκάλωμα είναι ότι ενώ αρχικά πήρε και μπήκε κανονικά windows, μετά από λίγα λεπτά είναι που έγινε η γκέλα. Αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι δεν μπορεί να θέλει reballing. Εκτός αν είμαι τόσο γρουσούζης (που είμαι δηλαδή) που τα chip που ήταν έτοιμα να "παραδώσουν" λόγω θερμοκρασιών, παρέδωσαν λίγο αφότου το έφτιαξα!
Νομίζω ότι κάτι σε όλη την υπόθεση δεν πάει καλά.
Ακολούθησε λίγο τα βήματα της HP.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...roduct=4186197
ειπα και εγω!!! απο λαθος μπηκε το "δεν". η εξηγηση ειναι λογικοτατη.
Αντώνη εδώ μιλάει για άλλα φωτάκια (Capps Lock & Num Lock ενώ εμένα αναβοσβήνουν τα Power, HDD και όλα του πάνω panel πχ ένταση ήχου κλπ).
Εν τω μεταξύ πλέον κάνω δοκιμές με γυμνή μητρική, πάνω τμήμα με power button και ηχεία. Πιστεύω ότι δεν αλλάζει κάτι έτσι.
Thermal pad είχες αλλάξει ? Εάν τα βγάλεις μια φορά μπορεί να έχει κενό μεταξύ της ψύκτρας και να μην γίνεται καλή απαγωγή της θερμότητας , μια ιδέα λέω , εάν έχεις όλα δοκιμάσει τα άλλα με μνήμες hdd και έχεις βγάλει και την μπαταρία της cmos δες και αυτό .
Ματθαίο χτύπησες ένα σημείο που πονάει! Το είχα σκεφτεί αυτό αλλά φανταζόμουν ότι σε τέτοια περίπτωση δεν θα έσβηνε ακαριαία (και δεν θα ξαναπροσπαθούσε). Για να έχετε μια εικόνα του τι thermal pads χρησιμοποιούνται δείτε τις συνημμένες φωτογραφίες.
Ναι, Αντώνη, έχεις δίκιο, τα λαμπάκια που μου φλασάρουν ανά 5 sec είναι τα παρακάτω:
ΥΓ: Παιδιά σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη!
δεν σου εχει κατσει-κουμπωσει σωστα η ψυχτρα-αμεμιστηρακι του επεξεργαστη. Βγαλτη την και ξανατοποθετησε την.