Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 26

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

To mosfet δεν λιώνει πιστεύω τόσο εύκολα οπότε λογικά έχεις και αλλού πρόβλημα. Βγάλτο αλλά κοίταξε τι σου λένε παραπάνω τα παιδιά γιατί θα σου καίει συνέχεια ασφάλειες. Εγώ θα σου πρότεινα να αλλαξεις
    και τους πυκνωτές κοντά στους μετασχηματιστές σου, όπως γράφει ο Νίκος σε άλλο thread οι πυκνωτές κοντά στους μετασχηματιστές βραχυκυκλώνουν, μπορεί να μην είναι αυτό το τροφοδοτικό σου στην φωτό αλλά δες το σαν "χάρτη" και σύμφωνα με αυτά που σου γράφει ο Σήφης και ο Κώστας θα την βρεις την βλάβη. Δεν μπορεί να ξέρει όμως κανείς τι άλλο σου έχει κάψει αν δεν βάλεις φωτογραφία από το δικό σου τροφοδοτικό.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vp74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    To mosfet δεν λιώνει πιστεύω τόσο εύκολα οπότε λογικά έχεις και αλλού πρόβλημα. Βγάλτο αλλά κοίταξε τι σου λένε παραπάνω τα παιδιά γιατί θα σου καίει συνέχεια ασφάλειες. Εγώ θα σου πρότεινα να αλλαξεις
    και τους πυκνωτές κοντά στους μετασχηματιστές σου, όπως γράφει ο Νίκος σε άλλο thread οι πυκνωτές κοντά στους μετασχηματιστές βραχυκυκλώνουν, μπορεί να μην είναι αυτό το τροφοδοτικό σου στην φωτό αλλά δες το σαν "χάρτη" και σύμφωνα με αυτά που σου γράφει ο Σήφης και ο Κώστας θα την βρεις την βλάβη. Δεν μπορεί να ξέρει όμως κανείς τι άλλο σου έχει κάψει αν δεν βάλεις φωτογραφία από το δικό σου τροφοδοτικό.
    |Βασικά ναι αυτό που μου λενε τα παιδιά θέλω να κάνω γιαυτο άλλωστε και ρωτάω. Απλά μιας κ θα πάω για εξαρτήματα για να ξεκινισω θα πρέπει να πάρω και αυτο, στο οποίο εχει ανοίξει μια τρύπα μπροστά και δεν μπορω να δω τι γράφει για να το ζητήσω..

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

To τροφοδοτικό σου το έχει και η DELL 1504FP. Schematics δεν βρήκα αλλά
    δες εδώ:

http://www.dutchforce.com/~eforum/in...howtopic=29952

Μήπως αναγνωρίσεις κάτι από τις εικόνες και διάβασέ το μέχρι τέλος
    που έχει φωτογραφίες. Μετά εδώ μήπως αναγνωρίσεις κάτι

http://www.electronicspoint.com/sync...es-t64642.html

The "four pin dealie" is a D2SB. The MOSFET thing on seperate finned heat sink is non other than a S024B http://www.datasheet.org.uk/HF2428/S024B-datasheet.html.
    KA5Q12656RTYDU

Για πυκνωτές, μετασχηματιστές στο inverter part δες εδώ:
    http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=7072

Αν είναι μαυρισμένο όπως των φωτό καλύτερα παρε ένα από ebay
    και μην ασχολείσαι γιατί αν σου καίει συνεχώς τσάμπα λεφτά θα χαλάς και
    δεν είναι ακριβό να το αγοράσεις.

Original Monitor BN44-00081A FSP041-3PI01 Power Board For Samsung 153V 153S
    Full Compatible with Model:
    Samsung 153V
    Samsung 153S
    DELL 1504FP
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 08-04-14 στις 22:42

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Το τροφοδοτικό μου είνια αυτο που έχω ποστάρει στη αρχή, σαν αυτο δηλαδή που φαίνεται στο 4 url που εχεις ποστάρει. Τα υπόλοιπα δεν μου φαίνονται σαν το δικό μου στο ματι φυσικά, για να το λες ιδια θα ναι. Στο μοσφετ που έχει καει στο δικο μου μπορώ ίσα ίσα να διακρινω να λεει πάνω j310 απο κάτω φαινεται ένα 47f και απο κάτω ενα B, δεν μπορώ όμως να βρω όλο τον κωδικό του. Αν δεν καταλαβουν στο μαγαζι πιο ειναι προτείνεις να παρω αυτο στη φωτο?? Οσο για τους πυκνωτές και τους μετασχηματηστες στο ινβερτερ όχι δεν ειναι μαυρισμένη η πλακετα μου και δεν θυμαιμαι να υπήρχε καποιο προβλημα με τον φωτισμο κτλ. θα δειξει αργότερα.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Λογικά θα το βρουν στο μαγαζί. Το τροφοδοτικό σου το γνωρίζω ότι είναι μαζί με inverter, το εξάρτημα από τα γραφόμενα στα threads χρησιμοποιείται και στα 3 τροφοδοτικά με διαφορετικούς κωδικούς όμως γραμμένους στο εξάρτημα ασχέτως αν έχουν ξεχωριστό inverter τα τροφοδοτικά.
    Από τα γραφόμενα τα συγκεκριμένα dell είναι κατασκευασμένα από την samsung. Τα links στα έδωσα μήπως σε βοηθήσει κάτι με τους κωδικούς και όχι για να σε μπερδέψω.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Γεια σας και πάλι! Αυτή είναι η πλακέτα μου και από τις δύο μεριές. Έχω κυκλώσει το εξάρτημα το οποίο είναι καμένο και δεν μπορώ να διαβάσω τον κωδικό του, επίσης και οι δύο δίοδοι που έχω κυκλώσει είναι καμένες. θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος ωστε να συνεχίσω; Ευχαριστώ!

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι... Εδώ λογικά είναι αυτό πoυ ψάχνεις: TOP247F

Eίναι και στην 2η σελίδα του link που σου είχα δώσει από το badcaps αλλά δεν το διάβασες μέχρι τέλους.

Edit: Sorry vagos τώρα είδα τις ημερομηνίες.

http://www.electronicrepairguide.com/samsung-153v-lcd-monitor-repair.html

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 22-04-14 στις 15:23

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι... Εδώ λογικά είναι αυτό πoυ ψάχνεις: TOP247F

Eίναι και στην 2η σελίδα του link που σου είχα δώσει από το badcaps αλλά δεν το διάβασες μέχρι τέλους.

Edit: Sorry vagos τώρα είδα τις ημερομηνίες.

http://www.electronicrepairguide.com/samsung-153v-lcd-monitor-repair.html

Όντως γιατί όσα λινκ μου είχες δώσει τα είχα κοιτάξει. Σ'ευχαρστώ! Να ρωτήσω και κατι αλλο, μπορείς να μου πεις πως ελέγχω τον κοπλερ αν ειναι καμένος η οχι;

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vagos_89 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όντως γιατί όσα λινκ μου είχες δώσει τα είχα κοιτάξει. Σ'ευχαρστώ! Να ρωτήσω και κατι αλλο, μπορείς να μου πεις πως ελέγχω τον κοπλερ αν ειναι καμένος η οχι;
    Δες και στο post 2 που σου έχει γράψει ο ezizu για την λάμπα γιατί λογικά θα έχεις αρκετά βραχυκυκλώματα.
    Στην φωτό του link για το repair γράφει ακριβώς που να τοποθετήσεις την λάμπα. Να προσέχεις.

Εδώ έχει έναν οδηγό για check στο optocoupler αλλά ρίξε και μια ματιά στο google
    http://www.antimath.info/electro/how-to-test-an-optocoupler/

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Δες και στο post 2 που σου έχει γράψει ο ezizu για την λάμπα γιατί λογικά θα έχεις αρκετά βραχυκυκλώματα.
    Στην φωτό του link για το repair γράφει ακριβώς που να τοποθετήσεις την λάμπα. Να προσέχεις.

Εδώ έχει έναν οδηγό για check στο optocoupler αλλά ρίξε και μια ματιά στο google
    http://www.antimath.info/electro/how-to-test-an-optocoupler/

Ναι θα πάρω τα εξαρτήματα τα οποία ειμια σίγουρος πως είναι καμένα και θα κάνω αυτό που μου έχει γράψει με τη λάμπα, συνδέω μία λάμπα οπως μου είπε (π.χ 100W) στη θέση της ασφάλειας και αναλόγως βλέπω. Τη λάμπα θα τη συνδέσω στη θέση μόνο της μιας ασφάλειας; Θα προσέχω!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Οθόνη] Οθόνη NEC
    από Georggg στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-13, 03:03
  2. [Φορητός Η/Υ] Μαύρη οθόνη-Αναβοσβήνει η εξωτερική οθόνη
    από manos_3 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-04-13, 14:56
  3. [Οθόνη Samsung] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ Οθόνη Samsung 19" Syncmaster 920NW
    από nikoskosm στο forum Οθόνη Η/Υ