Λοιπόν βρήκα το service manual αλλά δεν μπορώ να το ανεβάσω!
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Λοιπόν βρήκα το service manual αλλά δεν μπορώ να το ανεβάσω!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη theodarras : 17-02-14 στις 23:47
Είναι το BD!να ρωτήσω και κάτι άλλο! Μπορούμε να βρούμε και κανένα update γιατί εγω δεν μπορώ να βρω τίποτα!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη theodarras : 17-02-14 στις 23:49
Φίλε Θωδορή είσαι άτυχος
το συγκεκριμένο t-con δεν έχει την μετατροπή της LCD_BRIGTHNES ή PWM_BRIGTHNES ή ANALOG_ BRIGTHNES προς το πάνελ στην πλακέτα του t-con
...αλλά με δίαυλο I2C κάνει αυτήν την μετατροπή στις επόμενες πλακέτες που είναι πάνω στο πάνελ και δεν τις έχει το σχέδιο πινς 34-41 του CN2702_FHD
δεν μπορούμε να πούμε απλά και εύκολα αν πάνε ή όχι τα data στις επόμενες πλακέτες επάνω στο πάνελ
άρα η πιο εύκολη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι δοκιμή αλλαγής της t-con
ή καλλίτερα μεταφορά σε service SUMSUNG
σε γείωσα ε;
θα έλεγα να μήν κάνεις καμία άλλη προσπάθεια επέμβασης!
δεν μας έχεις πει όλο το ιστορικό γιατί λες ότι πλήρωσες και επισκευή τροφοδοτικού;
η βλάβη που έχεις δεν σχετίζεται με το τροφοδοτικό!
Καλησπέρα Λόγω του ότι έχω την ίδια τηλεόραση,υποθέτω ότι βρήκαν τους κλασικούς φουσκωμένους πυκνωτές στο τμήμα τροφοδοσίας και θα του είπε ο τεχνικός ότι πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν επισκευάζοντας αυτό το τμήμα και βλέπει. Λογικό μου φαίνεται διότι κι εγώ είχα πρόβλημα παλαιότερα και μόλις τους αντικατέστησα η τηλεόραση πετάει.
Επίσης άλλη μια troll παραπληροφόρηση για να μην παιδεύεστε άδικα:
Η samsung δεν αλλάζει panel ούτε t-con είτε σε εγγύηση είτε εκτός, καθώς υποστηρίζει ότι η βλάβες προέρχονται από την εταιρεία που έκανε την καλωδίωση και όχι από αστοχία panel που δεν έκανε την σωστή μόνωση με διαχωριστικά από τα σασί του panel. Κάτι το οποίο δεν ισχύει σε τηλεοράσεις LG των οποίων τα panel χαλάνε μετά την εγγυήση τους λόγω αστοχίας κόλλησης των ταινιών προς το panel.
Επίσης φίλτατε Νίκο καλό θα ήταν αν δεν γνωρίζεις να μην trollάρεις ανελέητα όπως και στο προηγούμενο post άλλης τηλεόρασης για ccfl ώστε να καταλήξεις στο κλασσικό "please contact samsung service".
Καλό απόγευμα.
Οχι όχι εμένα ήταν τελείως διαφορετικό και μύριζε από απόσταση ότι μάλλον πυκνωτή πρόβλημα θα συναντούσα . Αλλο ήθελα να πώ. Ο φίλος πηγαίνοντας στον τεχνικό για την εν λόγω βλάβη υποθέτω πάντα μην παρεξηγηθώ κι όλας κι επειδή η τηλεόραση είναι παλιά ,ίσως και 8ετίας βρήκε τους πυκνωτές σε άθλιο χάλι και θα είπε φίλε μου θα ξεκινήσουμε από αυτά που φαίνονται και πρέπει οπωσδήποτε να αλαχτούν και βλέπουμε. Οπότε νά το 35άρι. Εντάξει λογικό μου φαίνεται, αλλά ας αφήσουμε το παληκάρι να μας πει τι ακριβώς συνέβη.
Ναι οι πυκνωτές ηταν άσχετοι με την βλάβη της οθόνης αλλά με το οτι αργούσε να ανοίξει! Αυτά που σας λέω μου τα είπαν απο το μοναδικό επίσημο Samsung service που έχουμε εδώ!
Λοιπόν εγω μπερδεύτηκα! Τελικά τι κάνω με την τηλεόραση?
Προτείνω να μας πεις αν το πρόβλημα του negative το απέκτησε η tv σου μετά την αλλαγή του τροφοδοτικού ή το είχε και πριν (μαζί με την καθυστέρηση) του ανοίγματος.
Να βγάλεις μια καθαρή φωτογραφία το εσωτερικό της για να δουν και οι υπόλοιποι την καλωδίωσή της, μια φωτογραφία της mainboard και να φαίνονται και τα περάσματα των καλωδιοταινιών που καταλήγουν στην t-con, αν είναι κάτω ή πιέζονται από το μεταλικό σασί ή είναι ανεστραμένα με οποιοδήποτε τρόπο όπως στην φωτό του service manual που δείχνει και την fault εικόνα (4-1-8 another kind of defect), να δούμε επίσης αν έχει κάποιο ολοκληρωμένο στην mainboard με ψύκτρα όπως στην φωτό, ή με hot glue. Αυτά προς το παρόν, αν δεν έχουν να προσθέσουν κάτι οι υπόλοιποι, και εφόσον δεν είσαι διατεθειμένος να δώσεις χρήματα για πλακέτα, να προχωρήσεις με βοήθεια να δεις αν υπάρχει πρόβλημα με αποστάτες και μόνωση όπως ανέφερα καθώς το fix αυτό δεν το αποδέχεται η samsung ούτε ο φίλος Νίκος και το θεωρεί γελοίο.
Βήμα βήμα αν δεν έχεις γνώσεις αποσυναρμολόγησης, διαφορετικά δεν έχω να προτείνω άλλη λύση από αυτές που ήδη σου έχω πει. Πάντως το μόνο που δεν πρόκειται να γίνει είναι να φτιάξει από μόνη της. Καλό θα ήταν όμως να μην χτυπάς τις πλακέτες και δεν το λέω ειρωνικά ούτε επιστημονικά. Όσο και να χτυπάς την t-con δεν στρώνει. Βγάλε τις φωτογραφίες όποτε βρεις χρόνο και πιστεύω θα βοηθήσουν και οι υπόλοιποι ασχέτως των διαφορετικών απόψεών μας. Καλό βράδυ.