Μόλις είδα την επισκευή σου. Ωραία φαίνεται αλλά παρακαλώ να μου επιτρέψεις να εκφράσω τις εξής διαφωνίες:
Η αντοχή μετά την επισκευή κατα μηκος του συστήματος καλώδιο βύσμα είναι τόση όση η αντοχή των κολλήσεων σου. Δεν υπάρχει συνθετικό υλικό το οποίο να μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη μηχανική αντοχή. Αν έπρεπε να κάνω έτσι την επισκευή αντι για θερμοκόλα θα χρησιμοποιούσα loctite putty εποξυ δυο συστατικών (όχι την υγρή-την πλαστελίνη). Εγκάρσια μηχανική αντοχη δεν το συζητάμε όσο αντέχει πάλι η κόλληση σου. Επίσης δεν έχεις καθόλου strain relief. Στην επισκευή όπως την προτείνω όλο το σύστημα βύσμα-καλώδιο-λάστιχο ακινητοποιείται σε πολύ μεγάλη εσωτερική επιφάνεια. Αυτό το κάνει σχεδον αχώριστο. Θυμίσου ότι στην αρχική κατασκευή η αντοχη σε πλευρικές ροπές ήταν μόνο ανάλογη της εσωτερικής συνοχής του λάστιχου, ενώ με την κόλλα υπάρχουν και οι δυνάμεις συνοχής των δεσμών της κόλλας. Δεν ξέρω αν μπορώ να το διατυπώσω σωστά...
Δεν ξέρω γιατί επέλεξες να κάνεις έτσι την επισκευή, αλλά πάντως αυτά τα βύσματα είναι μπάσταρδα. ο Συνδιασμος μήκος/διαμετρος και το μήκος του strain releif ειναι πολύ μικρο και σπανε εύκολα. Ξέρεις για ποιό λόγο; Ίσως να το έχεις σκεφτει, το πρόβλημα είναι οτι το λάστιχο του βύσματος δεν έχει καθόλου πρόσφυση στο μέταλλο. Δεν κολλαει το λάστιχο στο μέταλλο σε αυτές τις κατασκευές.
Αυτά βασικά νομίζω.