Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 26

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DIATHERM Εμφάνιση μηνυμάτων
    τωρα για τον αλλο ηλιακο για 1,5 ,μετρο υψος που λετε να το σηκωσετε εγω δεν θα το εκανα..
    γιατι ειναι ψηλα και με τον αερα δεν ξερεις καμια φορα εδω ξεκουμπονουν τα πανελ απο τα αυτια που ειναι ποιασμενα
    και δευτερον εαν τα κανουν τα σιδερα αυτα μαστοροι θα σου παρουν αρκετα!!
    σίγουρα θα πρέπει να είναι πολυ στιβαρή κατασκευή.... μήπως θα ήταν καλύτερα λοιπόν να έβαζα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια πάνελ κι ας μείνω υπο σκιά? Πχ αν έβαζα τριπλό πάνελ θα έκανα τίποτα? Αλλά από την άλλη με μια τέτοια λύση, μήπως το καλοκαίρι θα βράζει το νερό και θα έχουμε άλλα προβλήματα?

Το avatar του χρήστη DIATHERM
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

EAN εχει βανα το πανελ κατω δεξια ναι την ανοιγεις και φευγει ολο το παραφλου...
    και ξεβιδωνεις και το εξαεριστικο απο πανω,
    ναι το παραφλου κινειται στης σωληνωσεις που ειναι μεσα στα πανελ και μετα πηγαινει μεσα στο μποιλερ δια μεσου μιας σερπαντινας που υπαρχει.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DIATHERM Εμφάνιση μηνυμάτων
    .
    κατι αλλο που θα του προτεινα εαν δεν εβλεπε καμια ιδαιτερη αλλαγη στην λειτουργια του ηλιακου
    θα ηταν να βγαλει απο μεσα ολο το παραφλου που εχει.. αλλα και να ξεπλυνει το κυκλωμα προσθετοντας νερο απο πανω...
    δεν μπορεις να φαντασεις τι μαυριλα βγαζει....
    εγω το εχω κανει σε ηλιακο και μετα ηταν κομπλε...
    μάλλον πρέπει να γίνει αυτό.. τώρα που το σκέφτομαι όταν είχα καθαρίσει στο παλιό αυτοκίνητο το κύκλωμα ψύξης, έβγαιναν φύκια από μέσα... ένας καθαρισμός καλό θα έκανε.. αφού ξεπλύνω με νερό, μετά θα πρέπει να βάλω σκέτο παραφλού ή νερό με παραφλού? Και για τι ποσότητες μιλάμε?

Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

παραφλου πρωτα και μετα το ποσονεις με νερο...
    ποσα λιτρα ειναι...?
    150..?

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

πρέπει να είναι 160αρης

Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

Εαν θυμαμαι καλα και δεν κανω λαθος θα πρεπειι να βαλεις 4 λιτρα παραφλου και το υπολοιπο γεμισμα με νερο....

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Καλο ειναι παντως να μην χρησιμοποιεις παταφλου αυτοκινητων .
    Ειναι το ιδιο βεβαια αλλα ειναι επιβλαβες για τον ανθρωπο.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλο ειναι παντως να μην χρησιμοποιεις παταφλου αυτοκινητων .
    Ειναι το ιδιο βεβαια αλλα ειναι επιβλαβες για τον ανθρωπο.
    αλλά? υπάρχει ειδικό για θερμοσίφωνες?

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αναφορικά με την βάση προκειμένου να σηκωθεί ο ηλιακός έχω να πω ότι
    Τον ηλιακό στο σπίτι μου τον εγκατέστησα εγώ και έκανα και την βάση
    Σκέψου ότι όταν ένας ηλιακός μπαίνει σε σκεπή σηκώνεται περίπου 1,5-2 μέτρα από την πλάκα, δεδομένου ότι σε μία τυπική σκεπή μονοκατοικίας το ψηλότερο σημείο της σκεπής από την πλάκα είναι περίπου 2 μέτρα. Αν σκεφτείς τώρα ότι θέλεις να σηκώσεις το πάνελ του ηλιακού ψηλότερα από την σκεπή για να μην σκιάζει, καταλαβαίνεις οτι το 1,5 μέτρα δεν είναι και καμιά τρομερή υπόθεση
    Την βάση για μένα την έκανα εγώ με τα σίδερα 40 άρα γωνιά νομίζω 3 mm να βγαίνουν γύρω στα 60 ευρώ. Την ίδια δουλειά στο σπίτι του πατέρα μου την έκανα με γαλβανιζέ τετράγωνη μορφοσωλήνα 2mmμε περίπου 80 ευρώ αλλα΄σκέψου ότι δεν θες βάψιμο ούτε τώρα ούτε μελλοντικά. όλα αυτά υπό την προυπόθεση ότι κάποιος έχει ηλεκτροκόλληση και μπορεί να κολλήσει. Αλλά να θέσω και μια άλλη πτυχή στο θέμα .Αν ο μάστορας σου πει 300 ευρώ για μια τέτοια δουλειά, γιατί να μην πάρεις με καμιά 120 ευρώ μια κινέζικη ηλεκτροκόλληση +15 ένα πακέτο ηλεκτρόδια +10 μάσκα και τελόβουρτσα σύνολο με τα σίδερα 205 και σου μένει και η ηλεκτροκόλληση η εμπειρία η γνώση και βάζεις και στην άκρη.... Τώρα δεν ξέρω αν μετά τον πρώτο δυνατό αέρα θα σου μείνει και ο ηλιακός. εννοείτε σε όλα αυτά ότι θα πρέπει να μάθεις να κολλάς (τι σου λέω τώρα!!!!). Αν έχεις κάποιον που ξέρει να κολλάει μπορείς να ρωτήσεις, διαφορετικά να βρεις παλιοσίδερα και να πειραματιστείς και ότι θες εδώ είμαστε ρώτα. Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι να ασοληθώ με το οτιδήποτε. Όλα θέλουν θέληση υπομονή και youtube. Για το σχέδιο της βάσης δες κάποια άλλη ή ρώτα να σου πούμε. Για να είμαστε σοβαροί , δεν και το πιο εύκολο πράγμα, αρκεί να υπάρχει θέληση και στοιχειώδες νιονιό
    Υ.Γ Τα βρακιά στην φωτό είναι όλα τα λεφτά....
    Να είσαι καλά
    Βαγγελης

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Να ξεκινησω από το πιο σημαντικό: τα βρακιά ειναι του γείτονα!
    Ηλεκτροκόλληση έχω, και έχω και άνθρωπο που ξέρει να κολλάει. Επίσης πιάνουν τα χέρια μου και μαστορεύω σε πολλούς τομείς, σιδηροκατασκευή όμως δεν έχω κάνει ποτέ και για να πώ και την αμαρτία μου δεν με τράβηξε ποτέ το σίδερο ως υλικό (σε αντιθεση με το ξύλο). Εδω μιλάμε για πολύ βάρος και δυνάμεις που με έναν πολύ δυνατό αέρα μπορεί να γίνουν ανεξέλενκτες συνεπώς χρειάζεται προσοχή και μελέτη. Ο πατέρας μου πριν προλάβω να ολοκληρώσω την σκέψη μου περί ανύψωσης ήθελε να χτίσουμε μια βάση με άλφαμπλόκ!! Αλλος από κει που ψοφάει για diy (και ειναι 78 χρονων). Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για τέτοια. Να φανταστείς ότι έχω σε εκκρεμότητα μια εγκατάσταση συναγερμού στο εξοχικό του πατέρα μου εδώ και κάτι μήνες. Αλλά το χειρότερο ότι δεν υπάρχει μέση! Ουτε εγώ ούτε ο πατέρας μου κάνει να σηκώνουμε βάρη και για να φτιάξεις και τοποθετήσεις μια τέτοια βάση θα πρέπει να μπορείς να κουμαντάρεις και κάποια βάρη και δυστυχώς με τα βάρη έχω θέμα.. Επίσης προσπαθώ να αποφεύγω τα projects που εμπλέκουν και τον father γιατί δεν πρέπει να ζορίζεται/κουράζεται καθόλου και ειναι πολύ ανυπότακτος, συνεπώς ότιδήποτε δεν ειναι ηλεκτρολογικό (γιατί ειναι το μόνο που αγνοεί και δεν εμπλέκεται) τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να το αποφεύγω..

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. θερμοσίφωνας για οικονομία
    από goosey στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-12, 18:23
  2. ο θερμοσίφωνας ... σφυρίζει!
    από tzitzikas στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-12, 16:49
  3. Θερμοσίφωνας - το νερό παγώνει σχεδόν αμέσως
    από jomor στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές