Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 14 από 14

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Άραγε αν τοποθετηθεί μία δίοδος μεγάλου ρεύματος μετά τον διακόπτη δεν θα μειωθούν ικανοποιητικά οι στροφές. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας πολλών συσκευών όταν πρόκειται για δύο "σκάλες". Έχουν τα μπλέϊντερ, τα σεζουάρ, μέχρι και κάποια κολλητήρια χειρός που διαθέτουν δύο σκάλες. Στη μικρή σκάλα περνάει το ρεύμα από την δίοδο, χρησιμοποιώντας την μια φάση του δικτύου της ΔΕΗ εφόσον ανορθώνεται. Έτσι έχουμε μικρότερη διαθέσιμη ισχύ. Στην δε μεγάλη σκάλα βγαίνει εκτός η δίοδος εφόσον ο διακόπτης οδηγεί απευθείας στο καλώδιο του δικτύου και έτσι έχουμε πλήρη ισχύ. Είναι ο πιο απλός τρόπος όταν μιλάμε για εναλλασσόμενο ρεύμα.

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Γίνεται, αλλά θα του κάνει; Και ρυθμιζόμενο επίσης με dimmer για επαγωγικά φορτία. Ας το δοκιμάσει.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλή χρονιά σε όλους
    Τελικά κατέληξα σε ένα μοτέρ πλυντηρίου που είχα, universal με καρβουνάκια και η κίνηση θα μετεδόθη με λουρί.
    έκανα μία δοκιμή με έναν διακόπτη dimmer που μου είχε ξεμείνει από ένα πολύφωτο.
    Η αλήθεια είναι ότι ενώ ανεβοκατεβάζω τις στροφές όταν το αφήσω να δουλέψει λίγη ώρα μου κάνει σκορττσαρίσματα και ανεβαίνουν πάλι οι στροφές δηλαδή δεν πάει καλά .
    Η ο διακόπτης δεν είναι κατάλληλος η τα ποντεσιμετρά του έχουν χαλάσει .

Επειδή Φίλιππε δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά ούτε και ηλεκτρονικός , δεν μπορώ να καταλάβω και τις ορολογίες
    π.χ ο dimmer για επαγωγικά φορτία τι διακόπτης είναι; που μπορώ να τον βρω ; περίπου σε τι κόστος ανέρχεται;

Επίσης σε μια ανάρτηση στην συζήτηση
    Ερωτήσεις Αρχάριων: Kαλωδίωση και ρύθμιση στροφών σε μοτέρ πλυντηρίου
    Ο alximistis00 έχει προτείνει ένα σχέδιο για την συγκεκριμένη περίπτωση.
    Εσείς τι λέτε μήπως είναι προτιμότερο να φτιαχτεί η πλακέτα που έχει προτείνει;
    Εάν ναι, για κάποιες απορίες που έχω για αυτό το σχέδιό θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;
    Ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Δεν κατάφερα να βρω το σχέδιο που λες. Μπορείς να βάλεις ένα λινκ;

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι