Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή αντλια νερου πληντυριου πιατων Pitsos επαφες

καλησπερα,
    εχω το pitsos (Enr DGS6502/75) το οποιο ειχε προβλημα, δεν εβαζε νερο κατα την πλυση. Το πηγα σε τεχνικο και ειδε οτι η ανλτια ηταν κολημενη. Ανταλακτικο δεν βρισκει και του ειπα να μου δωσει την αντλια να δοκιμασω να την ανοιξω μηπως την ξεκολλησω και το σωσουμε.Την ανοιξα (ειχε πιασει σκουρια πιθανον απο νερο που περασε εντος), αλλα κατα το ανοιγμα πρεπει να χτυπησα το τυλιγμα με καποιο εργαλειο και εκοψα 2 συρματα(εχω δυο ακρες επανω και δυο κατω). Επειδη δεν φαινεται ποιο πρεπει να ενωσω με ποιο, μηπως γνωριζει καποιος τι θα πρεπει να μετραω στις επαφες ή τι θα πρεπει να ειναι βραχυκυκλωμενο οταν μετραω με το buzzer του πολυμετρου?

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Αντλία Πλύσεως Πλυντηρίου Πιάτων Pitsos,Bosch,Siemens,Neff, 00489658.jpgΑντλία Πλύσεως Πλυντηρίου Πιάτων Pitsos,Bosch,Siemens,Neff.jpgIMG_20260805_224645.jpgIMG_20260805_225931.jpgIMG_20260805_230018.jpg

Οι δυο πρωτες εικονες ειναι απο την αντλια πως ειναι καινουργια. Στις επαφες η πιο λεπτη απο τις 4 ειναι ενωμενη με το μαυρο καλωδιο και οι δυο επαφες αριστερα στην τελευταια εικονα,ειναιενωμενες μεταξυ τους. τα δυο καλωδια που εχει συνδεονται με τον πυκνωτη
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgtsport : 05-08-26 στις 23:39

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Δεν φαίνονται από τις photos φίλε Κώστα ποιά σύρματα είναι κομμένα.
    Εκείνο που πρέπει να γνωρίζεις όμως όπως ακριβώς φαίνεται από τις photos
    είναι ότι υπάρχουν 2 τυλίγματα χαλκοσύρματος (τ΄ επάνω που είναι δεμένο
    με τους άσπρους δεματοποιητές) και το κάτω.
    Κάθε τύλιγμα είναι πιθανόν να ΄χει 2 ή τρία άκρα σύρματος (π.χ. μεσαία λήψη),
    κι εσύ θα πρέπει να μετράς μεταξύ των 2 αυτών άκρων κάθε τυλίγματος, αλλά
    και μεταξύ της(ων) μεσαίας(ων) λήψης(εων), κάποια μικρή ωμική αντίσταση.
    Μακάρι το κόψιμο των συρμάτων να ΄ναι επιφανειακό και να βρεθεί γρήγορα.
    Άλλως το moteur χρήζει επανατυλίγματος.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

IMG_20260807_174034.jpg

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση Δημητρη.
    Εχεις δικιο, δεν ανεβασα φωτογραφια με το κοψιμο.Τα κομενα συρματα ειναι επιφανειακα και ειναι στο ιδιο σημειο , στοκατω τμημα του τυλιγματος. Ηταν τρια τα ζευγαρια(τρια επανω και τρια κατω), τα δθο τα ενωσα γιατι φαινοταν αμεσως οτι ταιριαζαν στο κοψιμο και ηταν τερμα στην ακρη(το κυκλωσα με μπλε χρωμα). Τα αλλα δυο ζευγαρια τα εχω κυκλωσει με κιτρινο και ειναι δυοκατω και δυο πανω. Βρηκα μετρωντας με το buzzer του πολυμετρου οτι το ενα επανω σφυραει με το κοκκινο καλωδιο στους ακροδεκτες οπως το ιδιοσφυραει με το κοκκινο με το ενα κατω , σκεφτηκα να τα ενωσω αυτα τα δυο μαζι και τα δυοπου περισευουν μεταξυ τους. Ειναι σωστη η λογικη μου ή δεν εχει καμια βαση αυτο που λεω?
    Ειπα να τα ενωσω ετσι , να το στειλω στον μαστορα και αν δουλεψει καλως. Αν δεν δουλεψει ,παω για πληντυριο καινουργιο, ανταλακτικο δεν βρισκω. Α, και ελπιζω να μην του κανω καμια ζημια του ανθρωπου αν τα συνδεσω λαθος. Εννοειται αυτα που φαινονται γραρδμενα τα εχω μετρησει , δεν κανουν επαφη και θα τα περασω με βερνικι για να μονωθουν ,το ιδιο θα κανω και στις κολλησεις

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φυσιολογικά φαίνεται ότι το σύρμα τ΄ οποίο μάλιστα είναι αρκετά παχύ (είναι όντως έτσι και
    στα σημεία που έχεις κυκλώσει με κίτρινο χρώμα, είναι κομμένο τ΄ ένα πλησίον του άλλου,
    οπότε μάλλον μπορούν ν΄ ενωθούν με κόλληση χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.
    Μάλιστα πριν την ένωση μπορείς να περάσεις μονωτικό «μακαρόνι» θερμοανθεκτικό καθόσον
    το μονωτικό βερνίκι δεν θα κάνει δουλειά στη περίπτωση της ένωσης.
    Το πολύμετρό σου όταν μετράς μην το βάζεις στην ένδειξη μέτρησης διόδων κι ακούς το buzzer,
    καθόσον δεν είναι ασφαλής μέτρηση αυτή και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση.
    Θα το ρυθμίσεις στην ένδειξη Χ 200 Ω κι αν χρειαστείς να το ρυθμίσεις θα βραχυκυκλώσεις
    τους 2 ακροδέκτες του (κόκκινο - μαύρο), και θ΄ αναγνώσεις τη τιμή στο καντράν του που πρέπει
    να ΄ναι 0 Ω.
    Τώρα θα μπορείς αν δεν φθάνουν ακριβώς τα σύρματα ν΄ ενωθούν μπορείς να χρησιμοποιήσεις
    κάποιο κομμάτι ανάλογης διατομής σύρμα για «μπόλιασμα» .

Ανέφερε αν θέλεις και τις τιμές των αντιστάσεων που βρίσκεις μεταξύ των 3 ζευγαριών συρμάτων
    (των επάνω και των κάτω), ανά 2 μετρουμένων.

Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου νομίζω ότι το moteur θα λειτουργήσει μετά την επισκευή
    που θα κάνεις, κι ιδιαίτερα δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στον τεχνικό που ΄χει αναλάβει
    την επισκευή του πλυντηρίου σου.
    Κανονικά βέβαια θα πρέπει να επανατυλιχθεί το moteur αφού πρώτα μετρηθεί το μήκος του σύρματος
    των 2 τυλιγμάτων από κάποιον τεχνικό που κάνει περιελίξεις.
    Κι αυτό είναι η πρέπουσα λύση.

Αν όμως θέλεις να κάνεις τη δοκιμή της υποφαινόμενης περιέλιξης μπορείς έχοντας δύο επιλογές :
    ή να λειτουργήσει κανονικά,
    ή να μην λειτουργήσει οπότε θα καταλήξεις στη λύση του περιελίκτη τεχνικού.

ΥΓ : Για να κοπούν τα σύρματα όπως φαίνονται στη photo χρησιμοποίησες
    «ζουμπά» για ν΄ ανοίξεις τα καπάκια του moteur;

Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-20, 12:38
  2. βυθιζομεν αντλια νερου
    από fuzz στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-08-20, 17:43
  3. Προβλημα με Αντλια νερου LOWARA DOC