Καλησπέρα σας όλους!
Μου έχει έρθει μια πλακετα ac και προσπαθω να βρω τι φταίει. O τεχνικός μου έιπε οτι η πλακέτα ειναι είναι νεκρη. Δυστηχώς δεν μου είχε φερει και τον μετασχηματιστη, παρολαυτα δοκίμασα με δικο μου που δουλεύει.
Βρήκα τα καλώδια που βγάζουν τα 240 βολτ για το πρωτεύον του μετασχηματιστή πιστευω το συνδεω στο σωστο σημειο (ειναι τα δυο ασπρα καλώδια στην φωτό με το τετράγωνο βύσμα).
Το περιεργο ειναι το εξης αυτα τα καλώδια βγάζουν 240 Vac αλλά όταν συνδεω τον μετασχηματιστη και ξαναμετράω η τάση γίνετε 7Vac, αφαιρω τον μετασχηματιστη και ξαναδείχνει 240 Vac. Μετά δοκιμάζω να συνδέσω τον μετασχηματιστή εκει που πέρνει ρεύμα η πλακέτα(από το δίκτυο) εκει ο μετασχηματιστής δουλέυει κανονικά βγάζει 14 Vac όπως θα έπρεπε το συνδεω και στο κυκλωμα και εμφανιζονται ολες οι τασεις 12 Vdc και 5 Vdc ολα οκ όπως θα έπρεπε και το σχετικο ηχο απο το buzzer που ο τεχνικος δεν ακουγε οταν το δοκίμαζε.
Έχω ψάξει όλη την πλακέτα δεν εχει κάποιο καμενο εξαρτημα. Η ερωτηση ειναι η εξής αν συνδέσω τον μετασχηματιστη εκει που δυνδεετε η πλακέτα από την παροχη θα ειναι οκ ποιο πολυ απο θέμα λειτουργικότητας(θέλω να πιστευω οτι θα αναβει και θα σβήνει κανονικα) και ασφάλειας? έχει κάποιος κάποια ιδέα επειδη δεν έχω ιδιαιτερη εμπειρία στα κλιματιστικα. ολες οι προτασεις ειναι καλοδεχούμενες. ευχαριστώviber_image_2026-03-30_21-38-35-351.jpgviber_image_2026-03-30_21-38-33-204.jpgviber_image_2026-03-30_21-38-35-233.jpg

. Μετά δοκιμάζω να συνδέσω τον μετασχηματιστή εκει που πέρνει ρεύμα η πλακέτα(από το δίκτυο) εκει ο μετασχηματιστής δουλέυει κανονικά βγάζει 14 Vac όπως θα έπρεπε το συνδεω και στο κυκλωμα και εμφανιζονται ολες οι τασεις 12 Vdc και 5 Vdc ολα οκ όπως θα έπρεπε και το σχετικο ηχο απο το buzzer που ο τεχνικος δεν ακουγε οταν το δοκίμαζε. 
Απάντηση με παράθεση