Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Άρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Περιεργο πρόβλημα με ac μετασχηματιστή κατα την σύνδεση

Καλησπέρα σας όλους!
    Μου έχει έρθει μια πλακετα ac και προσπαθω να βρω τι φταίει. O τεχνικός μου έιπε οτι η πλακέτα ειναι είναι νεκρη. Δυστηχώς δεν μου είχε φερει και τον μετασχηματιστη, παρολαυτα δοκίμασα με δικο μου που δουλεύει.
    Βρήκα τα καλώδια που βγάζουν τα 240 βολτ για το πρωτεύον του μετασχηματιστή πιστευω το συνδεω στο σωστο σημειο (ειναι τα δυο ασπρα καλώδια στην φωτό με το τετράγωνο βύσμα).

Το περιεργο ειναι το εξης αυτα τα καλώδια βγάζουν 240 Vac αλλά όταν συνδεω τον μετασχηματιστη και ξαναμετράω η τάση γίνετε 7Vac, αφαιρω τον μετασχηματιστη και ξαναδείχνει 240 Vac . Μετά δοκιμάζω να συνδέσω τον μετασχηματιστή εκει που πέρνει ρεύμα η πλακέτα(από το δίκτυο) εκει ο μετασχηματιστής δουλέυει κανονικά βγάζει 14 Vac όπως θα έπρεπε το συνδεω και στο κυκλωμα και εμφανιζονται ολες οι τασεις 12 Vdc και 5 Vdc ολα οκ όπως θα έπρεπε και το σχετικο ηχο απο το buzzer που ο τεχνικος δεν ακουγε οταν το δοκίμαζε.
    Έχω ψάξει όλη την πλακέτα δεν εχει κάποιο καμενο εξαρτημα. Η ερωτηση ειναι η εξής αν συνδέσω τον μετασχηματιστη εκει που δυνδεετε η πλακέτα από την παροχη θα ειναι οκ ποιο πολυ απο θέμα λειτουργικότητας(θέλω να πιστευω οτι θα αναβει και θα σβήνει κανονικα) και ασφάλειας? έχει κάποιος κάποια ιδέα επειδη δεν έχω ιδιαιτερη εμπειρία στα κλιματιστικα. ολες οι προτασεις ειναι καλοδεχούμενες. ευχαριστώviber_image_2026-03-30_21-38-35-351.jpgviber_image_2026-03-30_21-38-33-204.jpgviber_image_2026-03-30_21-38-35-233.jpg

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Να σου στείλε φωτογραφίες πως ήταν συνδεδεμένη πριν την αποσυνδέσει και αν υπήρχε αυτοκόλλητο με τη συνδεσμολογία για να βρεις αν πράγματι δίνεις 230V στα σωστά σημεία (τα ac δεν φαίνονται καθαρά στην πλακέτα σου στα λευκα γράμματα). Με το σχεδιάγραμμα θα δεις αν και ο μετασχηματιστής παίρνει από το σωστό σημείο ή όχι.
    Δες το X3 αν είναι σε σειρά με το μετασχηματιστή μήπως έχει βλάβη (ρωγμή). Η διαδρομή των 230V δεν έχει πολλά εξαρτήματα, ακολούθησε τη να δεις ποιο αποκτά 223V όταν συνδέεις το μετασχηματιστή. Ολα αυτά προϋποθέτοντας ότι έχεις εμπειρία στις μετρήσεις υπό τάση και δεν διακινδυνεύεις τη ζωή σου.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

228488 (31-03-26)

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Το contuctor του συμπιεστή είναι σπασμένο ή έτσι φαίνεται στη φωτογραφία;

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

228488 (31-03-26)

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Άρη,
    θα πεις στον τεχνικό που σου έδωσε τη πλακέτα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας, να σου δώσει και τον
    Μ/Σ που φέρει στα καλώδια του τους αντίστοιχους connectors σύνδεσης με τους υπάρχοντες στη πλακέτα,
    όπως και τη πλακετίτσα με τ΄ ενδεικτικά LED΄s και το τηλεχειριστήριο για να κάνεις τις δέουσες δοκιμές.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Di*Ca_Electronic για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

228488 (31-03-26)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Άρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το contuctor του συμπιεστή είναι σπασμένο ή έτσι φαίνεται στη φωτογραφία;
    Ισχύει οτι ειναι σπασμένο φαίνετε το έσπασε ο τεχνικός στην προσπαθεια του να το αφαιρεσει γιατι εχουν στρήψει οι ακροδέκτες.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Άρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Di*Ca_Electronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Άρη,
    θα πεις στον τεχνικό που σου έδωσε τη πλακέτα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας, να σου δώσει και τον
    Μ/Σ που φέρει στα καλώδια του τους αντίστοιχους connectors σύνδεσης με τους υπάρχοντες στη πλακέτα,
    όπως και τη πλακετίτσα με τ΄ ενδεικτικά LED΄s και το τηλεχειριστήριο για να κάνεις τις δέουσες δοκιμές.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης
    Καλή ιδέα Δημήτρη, σίγουρα θα ηταν καλύτερα με το υπόλοιπο πακέτο.

Παρόμοια Θέματα

1. θέμα με μετασχηματιστή
    από VOUVOS στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-20, 19:01
  2. [Κλιματιστικό] Πρόβλημα μετασχηματιστή από AC
    από NikasManikas στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-19, 17:39
  3. Πρόβλημα με μετασχηματιστή λάπτοπ Sony Waio
    από BiLou στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 12