Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά έκανα μερικά ψαξίματα με πολύμετρο, σύγκριση μεταξύ του προβληματικού και ενός ίδιου που δουλεύει, και από τα λίγα που καταλαβαίνω συμπέρανα ότι μοτέρ καπούτ και ο ιδιοκτήτης συμφώνησε ξήλωμα και αντικατάσταση με συμβατικό σώμα, οπότε κλείνει και το τόπικ.

α) Με σβηστό τον "αερισμό" (άρα σβηστό τον ανεμιστήρα), το σωστό έχει μηδέν V σε τρεις από τους έξι ακροδέκτες της κλέμας συνδέσεων ενώ το προβληματικό ανεβοκατεβάζει τιμές ότι γουστάρει.
β) το σωστό έχει συγκεκριμένες τιμές Ω στους ίδιους τρεις ακροδέκτες ενώ το προβλημ. βγάζει 0L στη μέτρηση αντίστασης.

Τεσπα, είπαμε: πέταμα.

Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε

ΥΓ Ο πατέρας πέθανε και τώρα ψάχνω εγώ να διορθώσω ότι διόρθωνε εκείνος, χωρίς να έχει αφήσει manual. Είδα ότι δεν το ανέφερα στο αρχικό, οπότε σωστή η απορία κάποιων σας "γιατί δεν ρωτάς?".